Og vinderen er…

– i den spændende match mellem Madonna og Coldplay, er den ubestridte vinder: Tina Dickow!

Ja, tre koncerter blev det til i denne måned, og det er da meget godt klaret for en der egentlig ikke har tid, og heller ikke har haft noget dankort en stor del af tiden.

Men Tina D var den store, store vinder. Var til helt utrolig fantastisk koncert med hende, lørdag i sidste weekend. I Odense, i Den Fynske Landsby. Jamen, altså! Smukt, og virkelig god lyd i det der amfiteater. Sad på uldtæppe med søster og sommersby og nød og nød og nød. Det var deres sidste koncert denne sommer, og de var sådan i hopla. Tina kom ud igen og igen og gav ekstra numre tre gange. Jeg fik tårer i øjnene, gåsehud på armene og ondt i benene, af at sidde sammenkrøbet så længe. Men ih, jeg ville ønske jeg havde siddet der endnu.

Men nu er det så slut med koncerter. For denne md. Og jeg er bare hjemme, hvor mit internet er mega ustabilt igen. Og på arbejde, hvor alt er som det plejer.

Det går godt med Klara i skolen. Hun har endnu ikke lært fransk eller at spille klaver, så lidt skuffende er det jo. Men hun har gymnastik hver tirsdag og går på skolebiblo hver onsdag.

Og jeg har doneret et køleskab til klassen. Er det ikke utroligt, at den slags ikke er standard inventar? Det skal forældrene selv punge sammen til. Men så var det så heldigt, at jeg alligevel havde købt et nyt køleskab, med mere plads i, og det gamle skulle bare skaffes væk. Så det giver jeg da bare til klassen. Det er fint til madpakker. Jeg har også købt en ny, mere miljøvenlig, opvaskemaskine. Eller, det var en julegave fra min mor og far, som var på udsalg nu. Den er meget meget pæn. Og støjsvag. Og vasker mine ting rene, hvilket burde være et minimumskrav, men det gjorde den gamle altså ikke.

Agnes er også glad i vuggestuen. Hun elsker at være der, tror jeg. Hun løber hen til dem, når man afleverer og er kun ked af det en ud af fem dage. Hun kan flere af børnenes navne, og de voksnes. Hun siger små sætninger a la “stor bil” og “der ha bad” – det sidste betyder, at hun vil have vand. Dér er hende selv, og bad er vand. Hun er inde i en fase, hvor hun siger nej til alting, stort set. Det kan man lave meget sjov ud af. Men ind i mellem beder jeg hende tage ja-hatten på, for ellers bliver det altså for negativt.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

14 Responses to Og vinderen er…

 1. Frau Putz skriver:

  Utroligt nok med det køleskab, men sådan er det også på min datters skole.
  Her må forældrene så til gengæld ikke have lov til at købe et køleskab til klassen – for så skal skolen jo betale for strøm!
  ???
  Jeg er simpelthen så rystet over, hvor fattigt det kan blive i dette samfund!
  Lyder skønt med dine koncerter! lyder det lidt misundeligt fra mig :o)

 2. Julie skriver:

  What?? Skal de så sidde med varme madpakker?? Det kan da ikke være lovligt? Kan I ikke anmelde dem til de der uddeler sure smileys? Fødevare-halløjet?

 3. Anne skriver:

  Det var en fantastisk koncert i Den Fynske Landsby. Fynboer er lidt sjove. De vil hellere sidde på deres tæpper, så vi havnede på anden række. Det var stort, og det var flot, men jeg savnede lidt, at hun spillede Halleluja. Når hun synger den, så får jeg gåsehud.

 4. Ditte P. skriver:

  Jeg har lyst til at tilføje en lille kommentar til jeres snak om køleskabe i klasserne, som jeg fornemmer, at I efterlyser som en selvfølge. Der er rigtigt mange folkeskoler i Københavns Kommune, som må vende hver en øre, og som må gå på kompromis med en masse pædagogiske valg af fx. undervisningsmaterialer og lejrskoler på grund af skrabede budgetter, så derfor er køleskabe i hver klasse absolut ikke en selvfølge. Desværre!
  Derudover er køleskabene, som tit er gamle, modeller, der suger en hulens masse strøm, og hvis I ganger det op med antallet af klasser på en skole, samt at de kører 24-7-365 – minus ferier – ikke særligt miljøvenligt. (Og ret dyrt!) Hvis vi samtidig vil opdrage vores børn til at være miljøbevidste, så bliver vi simpelthen nødt til at tænke kreativt, hvis vi gerne vil slippe for taskevarme madpakker, og løsningen kunne være: Madkasser med køleelement! Eller et stort fælleskøleskab, hvis ikke det giver for meget rend og for mange madpakkeforvekslinger. Jeg tror mest på det første! 🙂
  Jeg håber ikke, at det her lyder for helligt – det er altså ikke min hensigt – men jeg tror godt, at det andet kan lade sig gøre.

 5. Lena skriver:

  Tænkte egentlig det samme som Ditte P.
  Men hvor er jeg da glad for at de får varm mad på min søns skole. God sund mad, som børnene selv laver på skift i stedet for at have skolekøkken.
  Og i den mindstes børnehave er der også lige indført madordning. Det er der i hele kommunen, men i hans børnehave har de taget sig råd til at ansætte en køkkendame (og har også køkkenfaciliteter til hende), så de får også god og sund mad. Modsat de børnehaver her i byen, hvor maden bliver bragt udefra. Alle får det samme uanset om de går i vuggestue eller i børnehave. Og vuggestuebørnene spiser ikke sandwich og børnehavebørnene bliver ikke mætte, så de forældre må alligevel smøre madpakke, selv om de betaler over 500 kr. om måneden for maden.

 6. julie skriver:

  Ditte P – det er da helt rigtigt, jeg tror alle er enige med dig. Jeg bebrejder heller ikke skolen, men regeringen egentlig, som har udsultet kommunerne gennem så lang tid. Jeg synes, det er for sølle med alle de der ufuldstændige løsninger, på alle mulige områder.

 7. Ria skriver:

  Haha, min søn siger også nej til alt. Men det er ikke noget, man skal tage så tungt, for han mener det sjældent 🙂
  Og ja, han har det sidste ½ år sagt “vej!” istedet for vand. Når bare man ved, hvad de mener, så går det jo…

 8. Ria skriver:

  Hørte i øvrigt lige Dickow hjem i bilen i går… hende bliver jeg vist aldrig træt af! Men har desværre endnu ikke været til koncert med hende :/

 9. julieumulie skriver:

  Hvordan var Moi caprice egentlig som opvarmning?? Har set dem minnndst en trilliard gange da min vens storebror er forsangeren. Kan rigtig godt lide det, men kan dog slllet ikke forstille mig dem på sån en stor scene.. S-:

 10. Julie skriver:

  Jeg nåede kun at høre dem på afstand, mens vi gik udenfor, for at finde den rigtige indgang, og stod i kø osv, men de lød faktisk ret godt. Jeg kan også normalt godt lide dem, men har aldrig været til koncert.
  Bagefter var der White Lies og de var også gode.

 11. Marlene i Reykjavik skriver:

  Gud hvor jeg dog elsker at læse din blog:)

 12. Anne skriver:

  Arh Julie. Det er vel ikke regeringens skyld, at der ikke er køleskabe i folkeskolerne? Det var der altså heller ikke, da jeg gik i skole. Hmm, synes snart du skulle gå ind i politik, så vi kunne få en ordentlig opposition 🙂

 13. Julie skriver:

  Undskyld, men er det ikke altid den siddende regerings skyld? Ellers er der da et eller andet jeg FULDSTÆNDIG har misforstået 😀

 14. julieumulie skriver:

  Så må jeg få dig i døren til næste 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.