Pest eller kolera?

Har total dårlig dag. Og kan slet ikke forklare hvorfor. Alt er bare åndssvagt og alle er latterlige og jeg keeeeeder mig helt vildt.

Kom lidt ud siger folk så, ud i verden. Nej. For hvis jeg går nogen steder, kommer det til at koste mig penge. Ajj, siger folk så. Du kan da bare lade være med at bruge penge. Nej. Det k a n jeg IKKE. Jeg kan bare ikke. Enten skal jeg lige i føtex efter lidt mad – katjing 300 kr. Eller også kommer jeg forbi sushi biksen – katjing 99 kr. Eller jeg opdager der er udsalg i den lokale interiør-pusher – katjing 200 kr. og endnu en kop. Eller børnetøj som ingen mangler, bare fordi der var halv pris. Eller endnu værre – en halv liter faxe kondi. Og en giga hvid toblerone. Så nej, jeg kan ikke gå ud, det bliver for dyrt.

Men så bliv hjemme, siger folk. Slap aaaaf, nyd livet. Nej. Det kan jeg heller ikke. Hvis jeg sidder hjemme har jeg lyst til at spise hele tiden, fordi jeg keder mig. Rugbrød med pølse, bager lige nogle boller, finder en rest chokolade, uhm en avokado og lidt mandler. Noget juice der alligevel skal drikkes. Spaghetti, fordi jeg pludselig fik lyst til lidt varmt. Halvfrosne bagels, fordi brød pludselig virker vigtigere end ilt. Så hvis jeg bliver hjemme, ender jeg med at æde hele dagen.

Pest eller kolera? Ud eller hjem? Fed eller fattig?

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

26 Responses to Pest eller kolera?

 1. Hmmm, er i fuldstændig samme situation – efter en giga-tandlægeregning er AL morskab strøget af budgettet, tilbage er et halvtomt køleskab og en baby, der er begyndt at skyttegravs-kravle…..til gengæld er jeg nu på min før-barn-nummer-to-vægt…..men trænger jo så til nyt tøj (det siger jo sig selv)….måske Johnny kan blive shoplifter med de ufatteligt lange arme han har, han kan jo altid aflede/forvirre personalet med toiletforhøjeren?!

 2. julie skriver:

  hahaha – ham Johnny han er dagens mand i skysovs. Mit første grin i dag. Billedet af ham, med orangutangarme, der vifter af magasins personale-damer med en toiletforhøjer. Åhh Johnny, hvor ku´du?
  Ps, hvad er det med barn nr. 2 og tandlægeregninger??? Og jeg skal endda igen på torsdag, så jul bliver det nok heller ikke i år.

 3. Malene Klejs skriver:

  Der er også en trejde mulighed: gå i seng og sov. Det bliver man hverken fed eller fattig af..med mindre man så aldrig står op igen, og derfor ikke får motion, eller ikkekommer på arbejde for at tjene penge, så bliver man både fed OG fattig….eller…nåh ja.

 4. Krydderkværnen skriver:

  Nøj Julie, hvor jeg kender det dilemma. Been there…done that. Nu er jeg heldivis ved at blive kureret for begge dele. Der er nemlig blevet arbejdsdag her i huset igen. Så i stedet for at bruge penge OG æde helt vildt må jeg nu nøjes med at tjene penge og æde når der er tid og pauser til det. ØV!

 5. Jeg vil ikke tale om tandlægeregningen, jeg siger bare 7.000 kr. og så taler vi IKKE mere om det!! Så efter 16 dages blød/flydende kost og 3 vilde børn, som skal hentes og bringes til dit og dat i en uendelighed, der er kiloene altså røget af, så jeg vejer nu det samme, som før Alma blev født – vi skal altså tilbage til Herrens År 2003!

 6. julie skriver:

  Hold da op Anden Julie – den kur hører man sjældent om i damebladene, hva?
  Og Kleis – gå i seng og sove?? Jeg er alene hjemme med et barn på 6 mdr. Det er ikke et realistisk forslag…

 7. Ny slankekur: Få en rodspidsbetændelse og tab de overflødige kilo!! Tilrettelæg kuren således, at den begynder midt i specialtandlægernes sommerferie – jo længere tid på smalkost, des bedre resultatat!! Ny forskning viser, at en rodspidsamputation har yderst gavnlig effekt på stofskiftet – kom igang allerede idag!! Bevar figuren OG dine tænder!!
  Christ, jeg bliver sgu’ aldrig til noget indenfor slogan-branchen….

 8. Takashimaya skriver:

  Hver dag er “Buy Nothing Day” for mig, og hver dag kikser det for mig. Der er ALTID et eller andet, der skal købes, og hvis det ikke er sådan en dag, hvor jeg simpelthen er NØDT til at købe mælk eller noget, så har jeg fået så meget spat af det der “Buy Nothing” at jeg går helt amok.

 9. julie skriver:

  Så sandt, som det er sagt Taka. Gæt hvem der tog i superbrugsen og fyrede 260 kr. af. Og det var altså bare aftensmad og lidt æg og brød og falafler.

 10. Lone skriver:

  Julie…jeg tager dig på ordet! Katrine er jo ligesom Klara (alder altså) og i den absolut lyserøde fase…endnu….. Men jeg sender dig en mail med lidt nærmere instruks 😉

 11. Mette skriver:

  Fattig selvfølgelig!
  Hellere fattig og lækker (tynd) i dit nye tøj end fed og uden nyt tøj… eller noget…

 12. Lone skriver:

  Uh, jeg ville ønske du var i nærheden af mig! Har et pigeværelse der skal indrettes og jeg har seksethalvt tusind kroner at smide i det….men keine gode ideer…..ville gerne være bare halvt så kreativ som dig.
  Bortset fra det, så stemmer jeg også på fattig 😉

 13. julie skriver:

  Lone, jeg har faktisk siddet hele formiddagen og ledt efter en regnbue wallsticker, men den eneste jeg kan finde, har de ikke mere i den butik. Hvad tænker du ellers? Hvordan skal værelset være? Stor pige, lille pige, hvad leger hun mest med?

 14. julie skriver:

  skal der være skrivebord til tegneri og snart skole? skal der være opbevaring af tøj også? hvilke møbler har hun i forvejen? du kan gennemfotografere det hele og sende billeder på thejulesrules@gmail.com, hvis du gider 🙂

 15. Christine skriver:

  Julie.. Jeg føler med dig.
  Var så heldig med en arbejdsgiver, der betalte 28 ugers barsel efter fødslen – men så var det også nok for mig!
  Vi valgte så den løsning at jeg røg fluks tilbage i kontorlandskabet og min hr. mand tog 3 måneders barsel på dagepenge.
  MEN han er også meget bedre til IKKE at bruge penge, end jer er ;o)
  Han gik laaange ture og var ude i naturen med lillepigen i barnevognen – vildt fornuftigt…!
  Jeg syns du skal ud, i noget natur-noget (men hverken med pest eller kolera (enormt svært at komme af med !?!)) for så blir du ikke fed, og heller ikke fattig. Damn, det er smart hehe..

 16. julie skriver:

  åhh naturen… suk, ved bare ikke om jeg orker den? Alle de skide egern og småfugle der pipper lykkeligt. Jeg har mere lyst til 3-4 liter cola. Med SYRE! Og SUKKER!

 17. Karen skriver:

  Hej Julie
  Du skal da tage på biblioteket og ose dame- og indretningsblade mens baby sover på terrassen. Men tag en flaske vand med hjemmefra så du ikke bliver fristet af en latte fra cafeen 😉

 18. julie skriver:

  Du siger bare til Frederikke. Men slå til snart – når jeg bliver opdaget og populær er det ikke sikkert det er gratis længere 🙂

 19. Frederikke skriver:

  Jeg synes, at det der indretning via blog og e-mail lyder sindssygt spændende. Det kunne måske gå hen og blive en bibeskæftigelse?
  I hvert fald vil jeg gerne høre RIGTIG MEGET MERE OM DET… for jeg har jo et køkken, der skal gøres noget ved 😉

 20. marlene skriver:

  Hej igen.
  Ja det er det skam også. Vi er taget herop pga af min kærestes arbejde og det er rigtig dejligt. Jeg er på barsel indtil feb/marts og derefter håber jeg at få et job og gerne som børnebib. Er nyuddannet så er lidt spændt på at se hvor nemt det bliver at få job.
  Kan godt forstå du er nervøs for hvad der kommer ind på kontoen næste gang, for det er ved gud ikke særlig festligt at gå hjemme med ingenting.
  Børnepenge, SAY WHAT!!! Nej det får jeg desværre heller ikke, så jeg satser virkelig på dåben. Måske man skulle invitere nogle flere:)

 21. julie skriver:

  Hej Marlene.
  Lyder ellers spændende med Reykjavik! Er du børnebibber?
  2400 er IKKE meget! Jeg tror (håber) jeg får lidt mere end det, men jeg er faktisk ikke sikker. Jeg aner ikke, hvordan det ser ud her d. 1.9. Meget utrygt.
  Helt fair at ønske sig penge i barnedåbsgave! Får I også børnepengene? For de er jo også til moderen og tasker – det står bare ikke i loven.

 22. julie skriver:

  Meget spændende, Marlene. Du må lige holde dig til, og fortælle om hvordan det går… kan du ikke blogge selv? Gad jeg godt læse 🙂
  Surt at de ikke har børnepenge på færøerne. De kommer altid til vores redning her.
  Jeg ved ikke, hvor mange bibloer de har på øerne eller hvor nemt det er med job. Men hvis du får lyst til at skrive noget om det, når det kommer tættere på, så vil vi gerne bringe det i BØFAnyt – børnebibliotekarernes nyhedsbrev.

 23. marlene skriver:

  Hejsa
  Er i nøjagtig samme situation som dig, bortset fra jeg bor i Reykjavik. ( er også bibliotekar:))
  Jeg går hjemme på barsel og er lige ved at gå til over alle de lækre ting man lige pludselig får øje på, når man har tid til at gå i butikker, centre og glo på internettet.
  Der er bare lige det, at jeg er fattig som en kirkerotte. De barselspenge jeg får heroppe svarer til 2400 kr i måneden(jes jes, jeg har IKKE ondt af Jer der bare er gået over til dagpenge derhjemme:)) og dem har jeg lynhurtigt fyret af. Jeg prøver at holde mig indendøre, men efter bare en eftermiddag er jeg ved at gå til og er bare endnu mere shoppetrængende.
  I dag vovede jeg mig så ned på “strøget” og gu hjælpe mig om der ikke satdig, var udsalg i min yndlingsbutik. Den lækreste taske fra Jamin Puech stod bare og ventede på mig. For satan og helvede da også. Nu satser jeg så virkelig på, at min lille bajs får nogle gode pengegaver til dåben. Op i røven med flagstænger, gode bøger og trip trap stol, det hele er nu slettet fra ønskelisten:)
  Nå nu fik jeg vist bredt mig lidt. Rundstyk.
  Roger over

 24. marlene skriver:

  Kære Julie
  Du må ringe og bede om nogle skolepenge retur (evt. til nye uldbodyer) for jeg mener altså helt bestemt, at Reykjavik er hovedstaden i Island:-) Nå men det er kedelige detaljer vi ikke skal hænge os i:-)
  Har luret lidt angående biblioteker og jeg synes det ser lovende ud, mange er endda nye og meget lækre, så jeg glæder mig til at komme i gang. Nu skal vi så bare i gang med projekt dagplejemor, da der heroppe ikke er institutioner til børn under 2 år. Vi sidder nu med en liste over private dagplejemødre og så håber vi at det lykkes, at finde en der ikke er storryger eller kun arbejder fra 10 til 14:-)
  Jeg læser med på din blog hver dag, så skal nok holde mig til og fortælle, når jeg forhåbentlig får drømmejobbet.
  Angående uldbodyer/dragter, vil jeg gerne VARMT anbefale RUSKOVILLA som har nogle rigtig lækre ting. Også deres (strik)silke djævlehue som virkelig er et hit. Min Johanne har haft sin på dagligt siden fødslen og det er hendes bedste stykke “tøj”. Heroppe nord på er huen et must og alle mødrene i min danske mødregruppe sværger til den. Man skulle næsten tro jeg fik reklamepenge, men jeg kan altså ikke anbefale den nok.
  Mener det hele fås på http://www.helios.dk
  Nu vil jeg gå ud og (kun) handle til aftensmad, (det er helt lovligt, da vi jo dårligt kan spise mors nye taske).
  PS. Det der med at blogge, lader jeg eksperterne om:)

 25. julie skriver:

  Ja, okay, island selvfølgelig. Mente jeg også 🙂 Så giver det også mere mening at det er et helt andet land og uden danske børnepenge… ammehjerne…
  Ruskovilla – synes jeg har hørt om det før – tak for tip! Og held og lykke med dp mor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.