Sol og sommer til Ambassadøren

Så er det ved at være sommer og sol-tid og af samme årsag var jeg begyndt at tænke i solbeskyttelse. Især til mit hellige og uskyldige barn, hvis hud er sart og rosenrød og skal beskyttes og holde til hun fylder 102 (som halvdelen af alle piger født nu om dage jo vil gøre, ifølge statestikkerne).

Jeg opdagede det, fordi min datters hænder så så brune ud. Nu er de jo ude på legepladsen det meste af dagen, når vejret er så fint, og derfor gør vi ekstra meget ud af at vaske hænder når vi kommer hjem fra børnehave, og inden vi skal spise. Men lige meget hvor meget jeg skrubbede, så blev hendes hænder ved med at være brune. Da var det, det gik op for mig, at det jo er fordi de har været i solen flere timer dagligt de sidste par uger. Hendes ansigt er ikke brunt, men kinderne har da fået lidt mere farve. Resten af kroppen er jo dækket af tøj.

Nå, men jeg fandt altså vores solcreme frem, den fra sidste år, selv om jeg godt ved det ikke holder sig. Og det var da også en ynkelig, tynd, klam-gul væske, der kom ud af det forsøg. Altså skulle jeg netop til at investere i ny solbeskyttelse, da der tikkede en mail ind fra min bedste nivea-veninde Ditte. Om jeg da måske var interesseret i at teste Eucerins solbeskyttelse, både til mor og datter? I høj grad, jo tak! Med dobbelt husleje osv. vil man jo gerne spare hvor spares kan.

– og her kan jeg lige indskyde, at for at føje spot til skade, så har min bil været holdt gidsel ude i Rødovre et sted i to hele dage! De skulle fikse noget med bremserne og noget med forlygterne, som var skeløjede, inden den kan gå igennem syn. Dér røg så lige de penge stoffer arvede fra sin afdøde onkel i sidste uge…

Nu er solbeskyttelsen så ankommet med bud, til mit arbejde. Mine kolleger var ikke lige så hysteriske over det, som sidst, de konstaterede bare verdenstrætte, at jeg havde haft besøg af min hemmelige beundrer igen.

Det drejer sig om en Sun Allergy Protection Cream Gel SPF 25 til mig selv, hvilket er perfekt, fordi jeg netop har tendens til solallergi, især på ben og arme.

til mig

Og en Junior Protection Spray SPF 40 til Klara, hvilket også er perfekt, fordi jo højere beskyttelse til hende, jo bedre. Og fordi jeg tror, det der spray er bedre til når man forsøger at sol-blokke en knap 4 årig. Jeg forestiller mig, at det må være på linie med, at forsøge at smøre en arrig 8-armet blæksprutte ind i enhver form for lotion? Med en spray, så kan man holde barnet ud fra sig i den ene arm, og spraye løs med den anden hånd og så bare håbe man rammer. Måske skal man dække sit ubehandlede trægulv af med en gang malerplast først? Eller kun sol-blokke udendørs…

til klara

Så snart solen skinner igen, skal jeg nok lade jer vide hvordan det forløber, både med spraymekanisme og soleksem!

 

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

4 Responses to Sol og sommer til Ambassadøren

 1. Pia skriver:

  Den der kender jeg ikke, men spraymodellen bruger jeg næsten altid, det ér bare nemmere, både på børn og sig selv:)
  Jeg ved ikke hvor du får lavet din bil eller hvor dyrt det er, men jeg får også lavet min bil i Rødovre, http://www.reparer-selv.dk/, og det har indtil nu været både godt og billigt (billigt=dyrere end hvis jeg selv kunne lave den, men det kan jeg ik)

 2. Linda skriver:

  Jeg kan også anbefale en ny solserie, som jeg lige har erhvervet fra apoteket. Den er til sart hud og uden alle de der kunstige stoffer. Mærket er La roche-posay Anthelios – har meget store forventninger til den. Fås både til voksne og børn i forskellige udgaver. Knus

 3. Sarah skriver:

  Den til beskyttelse mod soleksem bliver du glad for, Julie, den er ret effektiv.
  Men den misfarver det lyse tøj lidt (det går dog af i vask).
  (Husk, at skulle du få en ekstra, er jeg villig aftager)
  Hvis du vil sikre dig fuldstændig mod soleksem, skal du også i gang med EPA-GLA og kalktabletter allerede nu.
  Tak for sidst forresten, gaven bruges flittigt. Og jeg er stadig lidt irriteret over mit kagekiks 🙁

 4. Karin skriver:

  Tjah, vi havde spray sidste år og ungerne HYLEDE op, om at de fik det i øjnene… 🙂
  KH
  Karin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.