Til at kaste op over!

Ved I, hvad det værste er, ved at bo med et barn på 4. sal uden vaskemaskine?

Det er, når ens barn begynder at kaste op midt om natten.

Når hun har sovet fint et par timer, derefter ligger og hoster lidt, og så begynder at græde og kalde på sin moar, og så går man derind og så kan man lugte det allerede i døren. Og så tænder man lyset og så ligger hun i det og vælter søvndrukkent rundt og er enormt ked af det og vil sådan set bare gerne sove. Men den går ikke, for nu er hun nødt til at komme op og i bad og have vasket hår og alt sengetøj skal skiftes, og den ene bamse er også ramt, og de små røde kinasko som hun altid insisterer på SKAL med i seng, og madrassen og sengebunden. ALT sådan set.

Og hun skriger og gider da ikke have vasket hår NU (eller på andre tidspunkter sådanset) og så får man endelig skiftet det hele ud og rent nattøj på hende og en frisk bamse og så sover hun igen. Indtil 20 minutter senere, hvor det hele gentager sig.

Og små børn kan ikke finde ud af at sige til. De vil ikke. Kast op i den her skål, Klara, sagde jeg, og hun sagde nej nej nej, det vil jeg ikke. For hun VIL jo ikke kaste op. Og jeg kan ikke forklare hende, at det er hun desværre ikke selv herre over. Så når jeg syntes det lød som om der ville komme en omgang til, så kæmpede hun med mig om at få den latterlige skål væk, og på den måde fik vi så også opkast på hele det ubehandlede trægulv.

Og sådan fortsatte det. Indtil vi havde opbrugt alt rent dynebetræk og lagner og ekstra tæpper, alle rene håndklæder, alle brugte håndklæder fra badeværelset, en hel den brugt sengetøj fra vasketøjskurven og et enkelt viskestykke. Og så indtog hun den sidste bastion – mors seng (og far ind på sofaen). Og så sov vi gudskelov.

Jeg tror det er det der penicillin hun får for ørerne, som ødelægger hendes mave? I morges var hun frisk og glad.

Og så kan man jo sige, at det da på en måde var meget heldigt at jeg skulle på arbejde i dag. Når nu vi ikke har nogen vaskemaskine… Og på arbejde i dag optræder bandet Hush, så dem skal jeg da lige høre lidt af. Og i eftermiddag skal vi til fødselsdag hos Anna, Rafaello og Sara.

 

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

8 Responses to Til at kaste op over!

 1. Kirsten skriver:

  Hvor klamt.. Hvis jeg skal være ærlig har jeg lært af erfaring, kun at ordne det mest nødvendige om natten, dvs ikke noget med bad, men bare blive tørret, få tørret op og lagt håndklæder. Og så ellers tage den store rengørings- og badetur næste dag.
  Jeg kan slet ikke fortænke Klara i, ikke at kunne ramme en spand. Husker en del gange, hvor jeg ikke er nået længere end til nogle meter fra badeværelset. Bræk op og ned af dørkarme er heller ikke særlig lækkert. (Og nej, det har ikke været i en brændert, men når jeg har været syg/gravid (og i en periode kunne det vel nærmest føles ens!?)
  To i Eskils dagpleje var hjemme med samme omgang sidste uge. Håbe.. håbe… håbe…
  Kh Kirsten

 2. Dorthe skriver:

  Omløb – så let kan det siges. Der er masser af mennesker, som i øjeblikket oplever et halvt døgns opkasninger. Mit eget barn er et godt eksempel, og jeg vil bare lige sige, at det IKKE er lettere at bo på 11 sal uden vaskemaskine.
  MEN – jeg er dog så heldig, at Katrine selv råber op (med mindre hun sover) og siger, at nu kan jeg godt komme med skålen. At hun så ikke selv kan finde ud af bare at tage den, det er en anden sag 🙂
  God bedring til pigen på 4.
  Knus

 3. Dorthe skriver:

  der SKULLE jo nok have stået “Opkastninger”

 4. Sanne skriver:

  Min får ikke noget for ørene – men dagen i går lignede din nat, min brugte bare ikke sengen til opkast, men mig… Vi har en vaskemaskine og vi bor ikke på 4. – det er alligevel ikke spor sjovt!

 5. Maya skriver:

  Iris har også haft det. En nat med 5 opkastninger og rask dagen efter. VS siger at den er alle vejne. Jeg fik den selv 3-4 dage efter Iris. Jeg håber du går fri…

 6. kriss skriver:

  YRDK – håber virkelig Martin går fri – det pjat gider jeg ikke – vaskesøjle eller ej.
  Og tak for skobilledet.
  knus

 7. tine skriver:

  hvordan kan det være at børn ALTID skal kaste op om natten? Jeg forstår det ikke. Glemmer aldrig engang hvor Kristoffer kastede en blanding af pizza og banan op.Han havde en højseng og brækkede sig ned af væggen og ned i et stort Star Wars skib. Og jeg siger jer lige at der er mange kroge i sådan et skib…YRKKKK….
  Jakob derimod er god til at holde sig og kaste op i wcét.
  Håber I er friske igen og nyder alle weekendens gratis måltider 🙂

 8. Lone skriver:

  Hvis hun får anden penicillin (jeg selv kan f.eks. ikke tåle alle mærker) end hun er vant til, kunne det udmærket være det, men jeg ville nu også tro at det var omgangssyge. Det har alle bare lige i tiden. God bedring med hende.
  Kh Lone

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.