Til grin

Nu er noget af det sjoveste ved den her blog jo, at gøre grin med mig selv. Men ind i mellem falder jeg for fristelsen og gør også grin med andre. Hovedsageligt helt uskyldige fremmede, som forhåbentlig aldrig opdager det. Celine Dion, f.eks. Ind i mellem går det også ud over nære relationer, men jeg prøver at gøre to their face i stedet for, for det er også meget sjovere. Men lånere og børneteater primadonnaer er i min bog fair play. De er selv ude om det.

Således modtog jeg i morges et brev. Jeg er ansvarlig for arrangementer her på stedet og får derfor alle mulige og i høj grad også umulige breve fra børneteatre, gøglere, fortællere og andre der gerne vil tages i betragtning til næste sæsons program. I morges var det fra en cirkusartist (som her skal være helt anonym og kønsløs, bare hvis nu vedkommende alligevel opdager det og begynder at græde, fordi nogen synes han/hun er fjollet. Selv om jeg personligt synes man må påregne et vist kvantum af fjolletheds-bedømmelse, når man har sit eget cirkus. Bare en fodnote. Man skulle måske ihukomme den branche man selv har valgt som levebrød, hvis man ikke kan lide at blive dømt fjollet. Så LAD VÆRE med at være cirkusartist, din klovn. Nå.)

Jeg fik det brev i hvert fald, og det indledes sådan her; "Vedrørende cirkus: Hermed sender jeg nogle brochurer om mit lille cirkus. Jeg håber først og fremmest at I giver mig nogle jobs i vinterhalvåret. Mine børn er trætte af at blive sat på "flygtningebudget", når vi kommer hen i marts-april måned……"

Med himmelvendte øjne tager jeg hul på denne indledning. Jeg mener, herregud, hvor skal man STARTE??? For det første – er det en trussel, eller hvad? Giv mig jobs i vinterhalvåret, or else!!! Hvad har artisten tænkt sig at gøre? Kilde mig til døde? Jonglere med mig? (held og lykke med det!)Skræmme livet af mig med sit grimme klovneansigt? (okay, det var faktisk en reel mulighed… klovne og dukker, brrrrr, føj!)

For det andet; hvis dine børn sulter i forårsmånederne, så er det dit ansvar kammerat, og ikke mit. Hvis du ikke kan gøgle penge nok i madkassen, så må du overveje at blive klippet og få dig et ordentligt arbejde! Verden overlever nok, hvis dit cirkus lukker til fordel for dine børns velfærd og korrekte ernæring. Jeg tror, det her er den værste indledning til et brev jeg nogensinde har læst. Og som jobansøgning betragtet er det jo rent selvmord! Konsulenterne på det der kursus jeg gik på for et år siden, ville korse sig. Det er dårlig strategi at lægge ud i første sætning med både en slet skjult trussel og flere fuldstændig irrelevante oplysninger. Who cares, omkring vedkommendes familieforhold? Vi vil høre om cirkusset!

Nå, men længere nede, bliver jeg så endnu mere i tvivl, om man måske ikke ville få meget mere end man egentlig betalte for, hvis man hyrede det her foretagende.

Ud over den meget underholdende oplysning "(…) hvor jeg som klovn er autodiakt (…)" – ja, og det er du også som retstaver! Har du overhovedet modtaget nogen form for formaliseret uddannelse???? – så skrives der også "(…) og historier om tilgivelse og forsoning midt i en terrortid. Min holdning er, at vi skal møde terrortruslen uden frygt og had, og i øvrigt er det et langt større problem, at der hvert år dør over en million børn af malaria."

Ja. Det er det da.

Men det ville OGSÅ være et stort problem, hvis jeg troede jeg hyrede et minicirkus medbringende egen gris og i stedet modtog et politisk roadshow. Med eller uden grise. Hvad er budskabet her? Hvorfor skal jeg vide noget om din politiske overbevisning? Hvad relevans har det? Og hvorfor skulle det fungere i cirkusform? Okay, indrømmet, Christiansborg kan også minde om et cirkus, men DEM kunne jeg jo heller aldrig finde på at hyre til at underholde 50 uskyldige mindreårige. Ville udvikle sig til total surrealistisk gedemarked. Og kede alle involverede ihjel. Det kan man da kalde en terrortrussel!

(Jeg vil gerne på forhånd undskylde til artisten, hvis du tilfældigt falder over min side. Dit brev var bare for sjovt. Jeg MÅTTE dele det med nogen. Jeg ringer, hvis vi har penge på budgettet i det nye år! Deal!)

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

11 Kommentarer til Til grin

 1. Julie skriver:

  Hej Lene. Hvilken type blog har du? Smartlog, blogger eller en anden? I de fleste kan man tilføje links ret nemt, ved at vælge det et sted i sin menu. Har du et link til den?

 2. Marie skriver:

  HahahAHAaa…indlæg som dette, der gør at din blog er min yndlings, altså.

 3. Moster Tulle skriver:

  En ting må man jo give manden (ja, antager det er et hankønsvæsen, men det står jo for egen regning) – du vil helt sikkert huske hans ansøgning i mange år fremover….

 4. Irene skriver:

  HA HA HA HA HA!
  Hyr høn! Nu! Ansøgningen virker jo!

 5. Lone skriver:

  Næh nej…politiske kommentarer har man sin dagbog eller blog til, og det er ikke noget der kommer sagesløse børn ved. Lige bortset fra når de bliver fanget i det, men det er stadig ikke noget der hører til i et cirkus. Politik og klovnerier for sig…selvom….det er der da vist en liste eller 2 på Christiansborg der har misforstået 😉

 6. Sanne skriver:

  Ansæt ham! Fuldtid!! Hele året! Han er sjov! – eller vent lidt, måske er det dig der er sjov, hvorfor underholder du ikke bare selv – du får jo løn i forvejen :o)

 7. Grith Lygum skriver:

  MUHAHAHAHA!!! Åh gud, min mave gør SÅ ondt lige nu….

 8. lene nehlsen skriver:

  hahaha 😀 Skææææg klawn! Og lettere mærkelig…
  Hey Julie ved du hvordan jeg kan tilføje din (og andres) blog i min? Det gad jeg jo gerne… Men måske har du kun gjort det fordi din er sådan en smart-halvhjemmelavet-en?

 9. Anita skriver:

  Skriv en mail til vedkommende og bed ham/hende om at læse din post her. Du rammer jo netop lige lige på kornet! og måske kan du så hjælpe vedkommende til netop at få flere jobs i fremtiden, ved at fortælle, hvordan man IKKE skal sætte sin ansøgning op ;o)

 10. Karen skriver:

  Det er en hvad-for-en-klovn? Automobil?? Av?? Hmmm…
  Du tror ikke klovnen skrev sådan en ansøgning for at overbevise dig om sin sjovhed?? haha

 11. Pernille skriver:

  Tak for grinet 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.