Twilight for begyndere.

Christina spurgte, hvad det var for noget, det der Twilight som man er sådan oppe at køre over.

Twilight er en serie af bøger, 4 titler, der er skrevet af en hjemmegående amerikansk husmor ved navn Stephenie Meyer. Hun gik der med 3 små drenge, og jeg tror godt de fleste af os med børn kan sætte os ind i, at hun havde brug for et andet univers at drømme i. Så da hun en nat havde en drøm, om en ung pige der mødte en venlig vampyr i en smuk eng, og vampyrens hud skinnede som diamanter, da blev den drøm siddende i hende efter hun vågnede.

Hun begyndte at skrive historien, i starten bare til sin søster, for sjov. Men søsteren insisterede på at den da skulle udgives, yada yada yada og her er vi så i dag, 4 bøger senere.

Den samlede betegnelse for serien er The Twilight Saga, men Twilight er også titlen på den første bog. Den danske titel er Tusmørke. 

Nr. 2 hedder New Moon – på dansk Nymåne, 3 hedder Eclipse – på dansk Formørkelse og den sidste, nr. 4, hedder Breaking Dawn og er netop udkommet på dansk d. 6.11. med titlen Daggry. Man kan låne alle bøgerne på biblo, men de er også ved at være nede i en rimelig pris, hvis man vil købe dem. Og jeg har i hvert fald læst mine mere end en gang allerede. Jeg synes der er rigtig meget godt at sige om at læse dem på originalsproget. De er nemme at læse og de er bare mere … mere, på deres originale sprog. Men orker man det ikke, så læs dem på dansk. Det er også godt. Meget nemt, meget afslappende. Og spændende.

Den første bog, Twilight er filmatiseret og kom sidste år. D. 20.11. har filmen over bog nr. 2, New Moon, premiere.

Og må jeg lige indskyde her, at jeg allerede har planlagt at se den to gange. D. 19. har jeg simpelthen taget fri fra arbejde, for at tage ind sammen med 3 andre hysteriske twimoms (mødre, der er vilde med fænomenet) og se en twilight marathon. Vi starter lidt over kl. 16 med Twilight filmen og ser derefter forpremiere på New Moon! Der er goodiebags og snacks og musik i salen og konkurrencer med seje premier. Så os lidenskabshungrende småbørnsmødre kan få en rigtig sjov dag, sammen med alle læserne fra Vi Unge, og hvem der ellers har vundet billetter. Og ja, arrangementet er naturligvis udsolgt. Og så fredag mødes vi igen, nu 8 af os, og går til den rigtige premiere i Imperial. Iført vores Team Jacob t-shirts, eller hvad hold vi nu spiller på.

Mht det, så handler det om at hovedpersonen i bøgerne, Bella, er vild med ham vampyren Edward. Halløj han er også pæn (og ked af det… vi må hellere trøste ham! Det er rockerhårdt at være vegetarvampyr!)

Men Bella bliver også bedstevenner med Jake, som senere får nogle pubertetsproblemer der er værd at tale om, men som jeg ikke vil afsløre her, for potentielt nye læsere. Men Jake er også virkelig sød, og nogle gange kan det bare være så svært at vælge, ikke? (den virkelig skuespiller, Taylor Lautner, er dog alt for ung for mig, bare så vi har det på det rene. Men figuren i romanen er jeg vild med!)

 

kom dog ind i varmen!

 Jeg er jo Team Jacob – og her ser I det seneste billede af mig og min bedste ven:

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

24 Kommentarer til Twilight for begyndere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.