Vær velkommen efterår

Kæft, hvor er det koldt i dag. Har tændt samtlige radiatorer og forventer at lukke en million liter (?) luft ud på 4. salen i morgen.

Har haft virkelig hyggelig dag, som helt uvant startede med, at vi sov til kl 8.30 – alle tre, vel at mærke. Nu er den slags jo for godt til at være sandt, og ja – det er det også – grunden var en ret urolig nat med et pjevset og helt ærligt pisse irriterende barn, som vågnede en gang hver 2. time og småbrokkede sig, uden at være rigtig vågen og uden egentlig at ville noget som helst. Jeg kan kun tage det personligt, for det var kun mig der led skade. Det har bare ikke at være det øre uden dræn! Selv hævdede Klara hårdnakket at hun havde ondt i maven, og jeg blev senere tilbøjelig til at tro hende, da vi havde årets største eneulykke involverende afføring midt i Sundby bibliotek…

Gerningsstedet var tilfældigt valgt og vi befandt os der med helt andre motiver end at skide stedet et stykke. Lørdag er jo nu rytmik dag, og i dag tog fædrene de to mini-tøser med, mens mødrene sad på cafe og lille-ida'en sov ude i regnen. Da fædre og døtre var færdige med sang og dans, spiste det samlede selskab en god og meget billig brunch på Luans cafe – kan kun anbefale den. Hvor ellers i Kbh får man pølser, bacon, æg, vafler med syltetøj, skinke, røget laks, frugt, salat, ost, brød, youghurt med müsli og jordbær-halløj og kaffe og juice for 70 kr.???

Nå, men det korte af det lange er, at det der youghurt virkelig satte gang i visse sager for mit yndige barn, og som de dårlige forældre vi er her, så havde vi intet med. Intet! Vi var tomhændede, uforberedte og – om man så med sige – grebet med bukserne nede. Heldigvis er saras forældre bedre end os, og de havde hele to bleer med, som Klara nåede at låne. Jeg ved ikke, hvad der er sket for mig og stoffer, for vi kunne godt engang. Jeg kan tydelig huske, da afkommet var yngre, og man dårligt nok forlod soveværelset uden at have et mindre arsenal af ekstra tøj, ekstra gylpeklude osv med sig. Og når man skulle ud!! Jamen, det var jo det helt store. Man forberedte sig jo, som om det drejede sig om at sætte ind over for en mindre humanitær katastrofe! Bleer, vådservietter, stofbleer, hagesmæk, ekstra bodystocking, ekstra bluse, ekstra bukser, ekstra strømper, ekstra tæppe eller dyne – ja, af og til medbragte man jo nærmest et helt ekstra barn!!! Sådan en renvasket og præsentabel attrap, som man straks kunne montere i vognen, hvis den af ens eget kød og blod gik helt i spåner… Ekstra tøj til en selv havde man da også tit med… sådan en silketop fra Rützou kan kune tage en vis mængde savl, gylp og banan/avokado-mos. Er egentlig også for dårligt! Til de priser.

Nå, men jeg endte med at måtte cykle de 5 min hjem og hente rent tøj og flere bleer, mens Klara sad iført sin fars gigantiske grå hættetrøje og så svagt misfornøjet ud. Men vi har lært lektien. Selv om ens barn ikke er baby mere, kan det stadig godt opføre sig helt uforudsigeligt.

Og skal vi så lige have den seneste om min elskede mor? De kom jo hjem fra ferie – 16 dages cruise på privat skib med autopilot, mellem de græske øer… min mor var sært nok ikke så glad for Kos. For meget disko dasko, som hun sagde. For mange englændere, og så spillede de bare så højt hele aftenen! Nå, men de kom hjem i fredags og kom forbi her på vej fra lufthavnen mod Fyens land. Klara var begejstret, og denne gang tog de heldigvis ikke afsted igen før efter hun sov. Da vi havde spist gik min mor og søster i gang med at vaske op (suk) og det var jo dejligt at de gad. Så kommer jeg ud i køkkenet på et tidspunkt kort efter, og så står min mor og gør mit smeg komfur rent. "Hvad laver du???" siger jeg og hun svarer, at hun da vasker op! "På komfuret??" spørger jeg, hvortil hun svarer, at ja – for det gør man da altid når man har vasket op – så gør man da komfuret rent bagefter! Hvor er du også bare torskedum Julie, at du ikke ved den slags! Hvordan kan du overhovedet leve et fyldestgørende og nogenlunde lykkeligt liv på den sløsede måde???

Altså – jeg kan forstå det hjemme ved hende, fordi hun har sådan et sært moderne komfur som nærmest går ud i et med bordpladen, og der kan jeg da godt se, at det er lige for, sådan at tørre det af, når man tørrer køkkenbordet af efter endt opvask. Men mit, – det står jo et helt andet sted. Og er et gaskomfur med masser af støbejerns dimser og hvad ved jeg, som skal tages af og, ja, altså – jeg synes bare ikke det sådan ligger lige for?? Er det bare mig? Vasker I allesammen jeres komfur af hver aften, når I har vasket op? For så forstår jeg sq bedre, at jeg føler mig så helt helt ved siden af!

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

19 Kommentarer til Vær velkommen efterår

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.