Verden er her endnu

I går, da jeg som apokalypsens 5. rytter stred mig frem mod Statens Serum Institut, var min største frygt at jeg, i min søgen efter et toilet, ville åbne en forkert dør og møde en abe med fråde om munden og således afstedkomme menneskehedens endeligt.

Det skete ikke. Ja, Selv tak.

Til gengæld fik jeg et anfald af akut starstrucknesshed over de mennesker der mødte mig ved lågen. Anna. Maren. Hende her. Og Dines! Ja. En lille blog, og 11 år senere står man der. Og får serveret lækker indisk mad, af Mette Holbæk imens hun kalder mig The Original Gangster. Og lytter til forfatteren Sissel-Jo Gazan der fortæller om sin nye bog, Svalens graf, der udkommer i dag. Og bliver fuldstændig opslugt af virkelighedens drama, som det bliver fremlagt af forskeren Christine. Jeg troede, romanen var fiktion. Eller, du ved, bare sådan inspireret af en lille smule et eller andet. Men meget af det er simpelthen sådan det ER.

Der findes en mand og en dame der forsker i vacciner og deres utilsigtede konsekvenser for bl.a. øget børnedødelighed i Guinea-Bissau. Og de HAR svært ved at trænge igennem til WHO med deres observationer. Og det har stået på i årevis. Jeg tør slet ikke gengive alle detaljerne, fordi 1) jeg vil ikke ødelægge bogen for dig og afsløre for meget og 2) jeg er bange for at skrive noget der er faktuelt forkert pga min ringe hukommelse og 3) hvad nu hvis man også ude i virkeligheden bliver myrdet for at vide for meget?

Men altså, det var derfor vi sad på Serum Instituttet og det var derfor Christine var med. Fordi virkeligheden, som så ofte, overgår fantasien. Du kan læse meget mere om det her. Og det håber jeg du gør, og jeg håber du er journalist, eller gift med en, og at der kommer nogle ordentlige kioskbasker overskrifter som varer mere end et døgn.

Ud over forskningen og den spænding det afstedkommer, er Svalens graf en krimi og en familieroman. Det er en krimi fordi der er en politimand med og nogen der bliver myrdet. Men jeg kan godt lide, at familiedramaerne fylder så meget som de gør. Jeg kan lide, at jeg lærer personerne at kende, også gennem deres baggrund, og det gør det endnu sværere for mig at lægge bogen fra mig.

20130823-123352.jpg

Og så kan du ellers vinde dig et eksemplar af den udmærkede, underholdende og spændende bog lige her. Skriv en kommentar. Jeg trækker lod d. 1.9.13.

Dette indlæg blev udgivet i Anmeldelser, Give away og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

46 Responses to Verden er her endnu

 1. Susanne Hankel skriver:

  Jeg har med glæde læst Sissel-Jo Gazan’s tidligere bøger og glæder mig til denne her. Og desuden er jeg næsten ikke misundelig over din deltagelse i arrangementet på Serum instituttet, for ikke at tale om at have haft mulighed for at læse bogen efterhånden som den blev til 🙂

 2. Lotte R. skriver:

  Please! Er lige færdig med Dinosauerens fjer for femte gang…

 3. Helene skriver:

  Den ville jeg virkelig gerne læse – og det kunne være fantastisk ikke at skulle stå i lkø som nr. 358 på biblioteket først!

 4. Erika skriver:

  Orv, tag mig, tag mig!

 5. Anne Christine skriver:

  Jeg kunne virkelig godt lide Dinosaurens fjer, så den vil jeg vældig gerne vinde. Der er altså altid nogen, der er i front med at blive lidt berømt-agtige bare fordi de af egen drift skriver en helt vildt god blog. ;-D Er næsten ikke misundelig!

 6. Maria skriver:

  Uha. Det kan jeg ikke sidde overhørig.
  Havde jeg ikke lige brugt alle pengene på et hus
  havde jeg selvfølgelig bare gået i boghandleren.

 7. Liv (pladstilverden) skriver:

  Uha. Du sælger bogen godt! Den bliver jeg nødt til at læse, så smider straks et lod i puljen og krydser fletningerne…

 8. Din Svoger skriver:

  Holdt du dig hele aftenen?

 9. carina skriver:

  Mig mig mig, fordi jeg har læst ettteren, og været inde for området 🙂

 10. Tine skriver:

  Ih vil så gerne vinde!

 11. sidsel skriver:

  uhh det lyder spændende – den vil jeg gerne vinde – var vild med Dinosaurens fjer – og tænker at det lyder lidt som den problemstilling Dan Browns inferno også omhandler – er dog sikker på at Sissels tilgang og form er meget bedre.

 12. Kristina K skriver:

  Nøj, hvor lyder den spændende, lige noget for mig;-) Jeg gik lige og længtes efter at opdage den ny forfatter, og det er hermed gjort.

  Jeg elsker din blog og har nu læst med i over 10 år, men jeg kommenterer sjældent. Det er altså lidt vildt for jeg føler at jeg kender dig, selvom jeg aldrig har mødt dig. Ret underlig følelse, egentlig, men sådan er det;-)

 13. Kirsten skriver:

  Uh, det var modigt af dig, og noget ulig dig, at sætte præcis dato på udtrækningen! Men jeg er med. Og glæder mig over, at vi endnu engang har overlevet jordens endeligt.

 14. Rikke MR skriver:

  Har lige læst anmeldelsen i JP og efter at have læst den første, er jeg da også nød til at læse fortsættelsen.

 15. Maja skriver:

  Så var det nok nu, man skulle give krimigenren en chance …

 16. skolou skriver:

  Altså jeg har – i et meget heldigt øjeblik – vundet en bog her hos dig før. Måske er jeg heldig igen?

 17. Grethe skriver:

  Jeg vil SÅ gerne vinde den bog 🙂

 18. Katrine M skriver:

  Den lyder til at være mindst lige så god som Dinosaurens Fjer 🙂
  Jeg krydser fingre for, at jeg vinder!

 19. Trine O. skriver:

  Den vil jeg rigtigt gerne vinde 🙂

 20. Charlotte H skriver:

  Vil så gerne vinde

 21. Christa Boye Danielsen skriver:

  Stiller hermed op til lodtrækning. Plejer ikke at have så meget held i spil (har en skøn mand – det forpurrer åbenbart alle ens chancer for at vinde?) Men nu tager jeg alligevel chancen 😉

 22. Anne Wegmann skriver:

  Oh please let me win! Jeg trænger i den grad til en pageturner!

  VH Anne W.

 23. Thomas Veber skriver:

  Øj… Er jeg gået forkert? Hankøn nr. to som skriver her… Men jeg vil altså også meget gerne læse den!

 24. The CityGirl skriver:

  Fandme godt at jorden ikke gik under! Det ville også have været nederen lige op til en fredag. Så tak!

  Og stik mig så den bog! 😉

 25. Lene Balch Olsen skriver:

  Uhhh, jeg læste den første med stor fornøjelse og vil rigtig gerne læse denne også.
  Lene

 26. Karen skriver:

  Elskede den første, så siger bestemt ikke nej til at vinde den:0)

 27. Frk. Vægt skriver:

  Det kunne være fint med lidt underholdning når jeg sidder her og marathon-ammer.

 28. Dorteskov skriver:

  Krimi er altid godt 🙂

 29. Karsten J skriver:

  Tænk, jeg var ikke klar over, at vi atter befandt os i en postapokalyptisk overlevelsesrus, men med denne nyttige viden føler jeg mig da inspireret til at smide et flot, grønt lod i 200 grams-karton (i A3, naturligvis) Må man pynte sit lod med en børnetegning?

 30. Lisbeth skriver:

  Hold kæft, hvor gad jeg bare ikke læse “Dinosaurens fjer”. I mange år. SÅDAN en bog var ikke noget for mig. Og forfatteren? Pfff. Alt for Damerne herfra og til….

  Der var virkelig meget i vejen.

  Så lånte jeg forleden “Dinosaurens fjer”.

  Jeg tror godt, jeg vil læse den nye også. Måske endda vinde den.

 31. Maria skriver:

  Jeg læser A.L.T !
  Fx har jeg lige læst en bog om den eneste kvinde der nogensinde har været med i fremmedlegionen, og før den var det noget chick lit, og før da… alt muligt.
  Jeg gad godt læse en krimi / familieroman – kast den herover til mig, jaaa 🙂

  KH Maria.

 32. AB skriver:

  Jeg skal vinde den bog, fordi jeg elsker dig.

 33. Marlene Würgler skriver:

  Hey Jules – håber det bliver mig der vinder 🙂

  Kh Marlene

 34. Fiberfryd skriver:

  Den vil jeg virkelig gerne sætte tænderne i!

 35. groenlandsposten skriver:

  Det lyder som en rigtig spændende bog, som jeg gerne vil læse!

 36. Ulla skriver:

  Den er vist lige noget for mig!

 37. Marie skriver:

  The original gangster! Hvor er det sejt, Julie 🙂
  Og hermed et lod i konkurrencen 🙂

 38. lovisen skriver:

  Må ha’ været en skøn oplevelse 🙂

 39. Maiken skriver:

  Uhhhh…den vil jeg også gerne vinde.:-)

 40. Annie skriver:

  Jeg var til min overraskelse helt vild med Dinosauerens fjer og glæder mig vældigt til denne nye bog, som jeg godt gad vinde.
  For tiden har jeg dog travlt med at udrydde verden i Plague Inc.
  Og løbe fra zombier i Zombies, run!-appen og mens jeg træner til Zombieløbet d. 15. i Vallensbæk, så måske kan jeg slet ikke tåle mere apokalypse….. 🙂

 41. Dea Wille skriver:

  Læste en artikel om hendes nye bog og hendes liv i et dameblad og blev vildt imponeret over den måde hun angriber livet på. Og derudover skriver hun jo fantastisk. Det må være en god oplevelse at høre hende live 🙂

 42. Marie-Louise skriver:

  Med alt hvad du har fortalt om Svalens Graf, så lyder den til at være et must-read. Især hvis den er endnu bedre end Dinosaurens Fjer, som jeg var ret begejstret for. Så jeg melder mig på banen og håber at vinde. 🙂

 43. Clarke skriver:

  Den lyder rigtig god, lige til noget sensommer læsning. Hvis ikke jeg vinder må jeg igang med hendes forrige bøger tror jeg.

 44. Pingback: Vind en bog! | Fru Z

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.