Verdens ensomste pige

Vi har læst en bog. Og når jeg siger vi, så mener jeg mig og Klara og Agnes. Klara læste den selv, ret hurtigt. Og jeg læste den højt for Agnes. På den måde kom vi hele vejen rundt i bogens tilsigtede målgruppe.

Bogen hedder Verdens ensomste pige, og er en illustreret fortælling af en finsk/svensk pædagog/illustrator/tegneserietegner der bor i Göteborg. Henri Gylander er et nyt bekendtskab for mig, men han har udgivet flere tegneserier i Sverige og Finland. Dette er hans første børnebog.

Kort fortalt, handler fortællingen om Laila, der flytter ind i en forstadslejlighed sammen med sin far. Laila har en usynlig ven, en ting som mange børn kan relatere til (og enkelte voksne…) mens hendes usynlige ven Koko er både vrangvillig og en ret dårlig ven, så det er ikke ideelt. Vi følger Laila og Koko gennem en dag, der både er spændende og sær, og heldigvis ender det lykkeligt med en ny ven til Laila. En rigtig en.

Klara er 10 år. Hun læser godt. Hun er meget glad for graphic novels og tegneserier, for så kommer man nogen vegne. Og jeg synes det er fint – alt læst er læst – og jeg har selv stort set hele min faktuelle historiske viden fra min barndoms jumbobøger, så du skal ikke fortælle mig, at en bog er mindre værd, fordi den er sjov og nem. Tvært imod. For nogle børn er det springbrædtet til at nyde at læse, at få lov til at læse billederne sammen med teksten og få en relativt hurtigt og spændende succesoplevelse. Hvis jeg skulle udstille Verdens ensomste pige oppe på biblioteket, ville jeg stille den sammen med titler som Lou, Pssst! og Amulet. Andre rigtig gode illustrerede fortællinger til de store børn.

Klara kunne godt lide Verdens ensomste pige. Ethvert barn kender nok til at føle sig lidt fortabt og alene, så emnet er vedkommende. Der ud over kan hun lide fantasien i den, billederne og alt det sære der sker. Hun var forarget over Koko og hvor dårlig en usynlig ven h*n er, men det kender man jo også fra sig selv. Verden er ikke perfekt.

Agnes bliver 6 år lige om lidt, og den virkede også på hende. Hun var meget optaget af de underlige elementer i historien, især Koko og dens skøre udseende. Hun tænder helt klart på fantasi og særhed og fanger detaljer i billederne som vi andre overser.

Så alt i alt – en fin lille bog, som ikke tager for lang tid at læse til godnathistorie (når de har været tusinde år om at børste tænder, tage nattøj på osv og tiden skrider!) og som vi alle sammen nød. En varm anbefaling herfra.

Verdens ensomste pige udkom d. 21.1. og kan købes på forlagets hjemmeside her, eller du kan vel spørge efter den i din egen boghandel.

 

Dette indlæg blev udgivet i Anmeldelser og tagget , , . Bogmærk permalinket.

5 Responses to Verdens ensomste pige

 1. Hans skriver:

  Super godt, tak for tippet. Den tror jeg måske vi skal prøve med drengene 🙂

 2. Dorte skriver:

  Lyder super 🙂

 3. Pingback: En fin lille bog [...] som vi alle sammen nød | forlaget Damgaard

 4. Emil skriver:

  Tak for tippet 😉
  Er illustrationerne i bogen lige så fine som forsideillustrationen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.