Øen, naturen og tur

Lidt billeder fra Fuerteventura. Bedre kendt som futte-øen.

Det er en gammel vulkan ø, som består af 98 procent udslukte vulkaner, 1 procent geder og 1 procent sand, der blæser ind fra Sahara med nogen kæmpe storme. Faktisk synes jeg ikke den var sådan lækker eller pæn. Men den var anderledes og interessant og fascinerende.

Fra hotellet kunne vi se starten på Las Dunas, som er en lille filial af Sahara. Ørkensand, blæst over vandet og landet der. Bagved noget vulkan. Min søster har nogle bedre billeder af det, dem må I få senere.

ørken 

En af de første dage gik vi en tur ned til Corralejo by, som vi boede i udkanten af. Vi fandt en sti, langs vandet, og den gamle fiskerby så sådan ud på afstand

byen 

– også dér var Agnes lykkelig

lalleglad 

by 

by 

En anden dag lejede vi en bil der kunne rumme 7 personer og kørte på en heldags tur. Op i bjergene ad hårnålesving, ud til små atlanterhavs kyst byer og mindre turistede områder. Det var en god tur. Vi kunne få autostole med, så børnene sad sikkert og godt og Agnes sov lidt ind i mellem. Og brokkede sig lidt, men ikke så meget.

bilen 

tur 

Vi tog den forkerte vej en gang, og pludselig var vi i Afghanistan…

hov?? 

Wrrrooooooaaaar – lavaen kommer!!!!

lava 

Atlanterhavet

atlanten 

hav 

De oprindelige indbyggere hed Guancher og så sådan her ud

statuer 

Bonus info: “Guancherne kunne ikke bygge både. Det har underet historikerne, for det er usædvanligt for en øbefolkning. Det fortælles at kvinderne havde en meget stærk position i samfundet: hun havde tre mænd: en i marken, en i køkkenet og en i sengen! Dronningen af Tejeda på Gran Canaria siges at have haft mere end 200 mænd. Guancherne blandede sig efterhånden med erobrerne, som kom til øen i 1300-1400-tallet. Beboerne på Fuerteventura kaldes i dag for ”majorero”. Et ord, som kommer fra Guanchetiden, hvilket i øvrigt mange lokale navne gør.”

uhh 

by 

drama 

En kirke

kirke 

En af de gamle traditionelle møller, som der var en del af – Furteventura betyder stærk vind.

mølle 

Her spiste vi en rigtig god is. Og ejeren blev vild med Klara og lod hende vælge noget slik gratis. Der var den bedste udsigt ud over atlanterhavet fra den der overdækkede terrasse.

restaurant 

her ses den længere væk bagfra

pænt 

Som I kan se, er det ikke det mest afvekslende landskab nogensinde. Ret tørt og brunt. De dyrker figner, tomater og geder. De laver en rigtig god gedeost. Og så fisker de. Hovedernæringen kommer fra turisme. I 70´erne boede der kun 15.000 mennesker på øen, men nu er de oppe omkring 60.000. Turismen skaber mange arbejdspladser, og spaniere fra fastlandet flytter over for at finde arbejde. Der er også en del afrikanere, da øen ligger lige ud for marokko og sahara

map 

I morgen kommer I med på en sejltur til Lanzarote og så er turen slut for denne gang! 

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

5 Kommentarer til Øen, naturen og tur

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.