3. jordemoder besøg.

Var til 3. jdm besøg i går. Og skal ikke igen før d. 31.1.08. Der er da længe til, synes jeg. I teorien kan jeg jo nå at føde inden da… selv om det gør jeg nok ikke. Jeg har dog et lægebesøg i uge 35., i starten af januar. Jeg synes bare ikke altid ens egen læge har så meget styr på tingene som en jdm. Lægen er jo generalist, hvor jdm er specialist.

Nå, men alt var fint. Mit blodtryk og min urin var som den slags nu skal være, og babys hjertelyd var også tip top. Hun mærkede godt efter, og skønnede den til omkring 2 kg. Og mente at den ligger med hovedet ned ad, og ryggen ud mod min mave. Men den vender sig jo ofte rundt. Ind i mellem føles det som om, jeg venter en lille helikopter. Symfyse-fundus målet er 30 cm. og jeg følger min kurve fint. Så selv om jeg ikke har taget mere på end 4-6 kg. så vokser baby altså som den skal.

Jeg ved ikke, hvor meget jeg har taget på, for vi har ingen vægt. Og hverken læge eller jdm har vejet mig en eneste gang. Så jeg vejer mig kun når vi besøger folk med vægte, og der står den på + 4 kg. Det lyder jo ikke af meget, men hvis nu det er reelle kg. – dvs. ekstra blod, moderkage, ca. 2 kg. baby osv, så er det jo fint nok. Jeg føler selv, at jeg har tabt mig alle andre steder end på maven.

Men sådan var det også med Klara. Med hende tabte jeg endda 4 kg. i starten, fordi jeg kastede så meget op. Og så nåede jeg op på +10 kg. i alt. Men det var også 11 dage over tid, og de 4 af kg. var Klara. Og det var højsommer og varmt og jeg havde masser af væske i kroppen. Det er jeg sluppet for ind til videre, denne gang.

Til gengæld har jeg så ingen vinterfrakke jeg kan lukke ordentligt… Jeg kommer til at holde mig ret meget indendøre i januar. Hvis jeg ikke kan blive kørt rundt.

Klara har været hjemme hos mig i dag, fordi farmand arbejder sent. Så vi har bare hygget, set film, gået en tur til bageren og haft besøg af moster mette.

Jeg mangler stadig at pakke en del gaver ind, men i det mindste har jeg fået købt dem alle sammen. I modsætning til stoffer, som har arbejdet så meget, at han ikke har haft tid til at købe gaver. Han mangler i hvert fald min. Det giver mig noia. Er total fan af gaver jo. Og det er tanken der tæller, og ikke at man lige styrter ind i den første, den bedste butik, 2 min. i lukketid, og river noget tilfældigt ned fra hylden.

Men altså. Han er altid i sidste øjeblik. Og det lykkedes ham alligevel altid at overraske mig positivt. Så i år vil jeg lade tvivlen komme ham til gode. Lidt endnu. 

 

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

11 Responses to 3. jordemoder besøg.

 1. Bette skriver:

  Som substitut for vinterjakke der kan nå hele vejen rundt og lukkes, så kan ponchoer ud over jakke og højgravid mave varmt anbefales. Det ser også ok ud, og man slipper for at investere i et Luna-telt (selvom sådan et egentlig kunne være meget hyggeligt at have til en sommerpicnic…). God Jul!

 2. Bare mig skriver:

  Hvorfor synes du at nogen gide høre om dit jordmøderbesøg?

 3. Dorthe skriver:

  Har I overvejet at døde “LilleNy” Jenny? Det hedder min mor (og det skal min næste pige også hedde), og hendes kæreste/nu mand kaldte hende altid for “ny” lige da de lærte hinanden at kende – nu hedder hun så tit “Lille Ny” …. fin måde at få DET mavenavn implementeret i et fornavn! Og så er der nok ikke ret mange små piger der går rundt og hedder Jenny, og det er et internationalt navn – og sidst men ikke mindst, så er det også et ganske fint navn” :-))

 4. Carmen skriver:

  jeg har fulgt din blog længe, den har moret mig,bevæget mig og interesseret mig, men nu begynder den at kede mig. Ved godt at det fylder meget at være gravid, bevares har selv prøvet det nogle gange,men det bliver altså noget ensformigt kun at høre om det! Ja ja, jeg ved godt at så kan jeg da bare lade være med at læse med, og det tror jeg faktisk jeg vil gøre. For en stund. Rigtig god fødsel Julie og pøj pøj med det hele.

 5. Kirsten skriver:

  Har de ikke net i juleland Julie? Hvordan forløb juleaften, hvad fik du og hvem fik mandlen.. Der må da være nok epokegørende at skrive om. Og oven på al det familiepostyr vil det ærlig talt være rart at gemme sig lidt væk i bloglæsning hos dig.
  Selvom jeg er begyndt at kede mig lidt og godt kunne bruge lidt action – så håber jeg, at du har haft en rigtig god og glædelig jul.
  Fik jeg sagt, at jeg skriver på min nye bærbar?!
  Knus fra Kirsten i Silkeborg

 6. Solveig skriver:

  Nu er det da heldigvis Julie selv som bestemmer indholdet at HENDES blog, og jeg er sikker på at hun nok overlever uden et par læsere eller to. Hvis man ikke kan lide lugten i bageriet, så kan man jo lade være at læse med. Hvor er det skønt at det er et frit land vi lever i!

 7. julie skriver:

  Nå nå nå nå, man kan ikke vende ryggen til i 4 dage og så river folk hovederne af hinanden hvad? Til de der keder sig, må jeg desværre sige – jeg er gravid i 8 til 10 uger endnu, og derfter kommer det til at handle rigtig meget om baby og den slags. Sådan er det bare. Jeg skriver trods alt ikke efter hvad jeg tror andre gider at læse, men efter hvad jeg selv har lyst til eller brug for at skrive om. Da jeg begyndte var der jo ingen der læste med, og “mange læsere” i sig selv, har aldrig været et mål eller et succes kriterie for mig. Hvis nogen læser og hygger sig med det, så fint. Men mit primære formål er min egen fornøjelse ved at skrive. Selv om den er offentlig og det på nogen måder er sært og på andre måder sjovt, så er det stadig bare min dagbog. Og som sådan vil den altid afspejle mig, der hvor jeg er nu. Gravid. For better or for worse.

 8. Liza skriver:

  Det er dét der altid undrer mig i disse situationer, når folk af én eller anden årsag bliver irriterede eller forargede eller andet når de har læst noget offentligt tilgængeligt. De skal liiige komme med en eller anden tarvelig kommentar, for de er liige nødt til at prøve at såre vedkommende der har skrevet om det aktuelle emne.
  Det siger lidt om hvor lavt de er i deres udvikling.
  Men heldigvis rejser Julie sig altid igen og det er vi mange der er glade for.
  Dette er en blog om Julies liv og hvis hun ikke skulle skrive om dét der rører sig i hendes liv netop nu, hvad skulle hun så skrive om ?
  Hvis du vil have action og sladder og platte artikler, så køb dog Se og Hør, så du kan få dit behov dækket.
  Glæder mig til dit næste indlæg Julie. Håber I har haft en dejlig Jul !
  Kærlig hilsen Liza

 9. kirsten skriver:

  julie… altså jeg havde ikke lige læst kommentarerne overn for.. Jeg mener ikke action på din blog som i “du må ikke skrive, hvad du vil”.
  Men action som i “gør mig en tjeneste og skriv, så jeg kan få tankerne lidt væk fra det her juleri med min svigerfamilie og grine lidt af din sjove måde at skrive om din egen jul på – med gravid mave”.

 10. julie skriver:

  🙂 Jeg ved godt, hvad du mener Kirsten. Mit svar var slet ikke til dig. Vi er hjemme nu og jeg skal nok skrive senere. Er bare meget ugidelig og Klara er naturligvis syg igen.

 11. Jennie skriver:

  Ej, hvor er folk dog utrolige! Har selv en blog Julie. Handler om alt. Familie, madlavning og klimakriser. Nogle indlæg er bedre end andre og jeg er da sikker på at jeg keder nogen en gang i mellem og den må de bare sluge. Hvis I keder jer, læsere, så hold dog bøtte om det!
  Hvis man ikke kan sige noget godt…
  Du gør det godt min pige!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.