Adjø

I morgen rejser jeg min vej. I tre dage. Alene.

Og så skal mand og barn hygge sig uden mig, og jeg skal hygge mig med en masse børnebibliotekarer i Stockholm. I tre dage. Til bøfa konference. BØFA står for Børnebibliotekarernes Faggruppe. Vi hører under BF. Som står for BibliotekarForbundet. Eller måske biblioteks forbundet?

Jeg skal bo på hotel og høre foredrag og debat. Og spise mad som andre laver og vasker op efter. En af aftenerne skal vi spise mad på en båd der cruiser rundt i den stockhomske skærgård. Og vi skal besøge Gamle Stan (det er ikke en gammel mand der hedder Stan, det er en bydel) og vi skal se Rum for Barn og flere andre steder.

Jeg er meget spændt og lidt nervøs. Skal med et tog alt for tidligt i morgen, og er først nu efter mange overvejelser kommet frem til, at man nok ikke behøver at have pas med. Og at de tager visa og mastercard. Man kan spørge sig selv, om jeg virkelig ikke har været ude at rejse, siden nogen fandt på det der EU. Jeg husker da, at engang klamrede man sig til sit pas, som om man ikke kom hjem igen uden det.

Jeg har forberedt en masse skarpe bemærkninger om Fuckholm og om det stockholmske blodbad. Måske tager jeg den der Nynne-bog, hvor hun bor i stockholm med, som en form for rejseguide. Er det 2´eren eller 3´eren?

Den her weekend har været super. Mine forældre har været her, og vi har fået et bord og en parasol og 6 stole til haven. Og vi tog på planteskole og brugte en formue (min mor gav!) og jeg fik to roser, en masse stauder og lidt krydderurter. Solbær salvie og appelsin salvie og en citron timian til min samling. Min far har sat hylder op ude i skuret, og et klapbord på altanen. Han har også boret huller og kroge klar ude i køkkenet, så vi kan hænge det nye genbrugs overskab op, når vi har fået det malet. Det er sådan et 50´er et, der er smallere forneden end foroven, med tre små skuffer nederst og åbne hylder. Min veninde har klunset det ude i sin kolonihaveforening. Det bliver helt vildt pænt.

Mine forældre passede også Klara lørdag, da stoffer og jeg tog ned til hans mors 60 års fødselsdag. Fantastisk aften. Hun ville ikke holde noget stort, så hendes mand overraskede hende med børn og svigerbørn, samt et par mere fra den nærmeste familie, samlet på en af danmarks bedste restauranter. Babette , nede i Vordingborg. Tror den er blevet kåret som danmarks bedste to gange. Og jeg har ikke fået så vidunderlig mad og vin i årevis. Ikke siden min ekskæreste, som ind i mellem fik en blanko check af sin boss, med besked om at tage damen med ud at spise et godt sted.

Her er, hvad jeg spiste lørdag aften:

Nye fynske asparges med aspargesskum og nypillede fjordrejer.
Fjordreje-gelé med karse og karseolie.
*
Farserede og gratinerede italienske sardiner, merian-granité,
marinerede nye hvidløg, pocheret vagtelblomme samt tomatconcassé.
*
Stegt kulmule, nye danske spidskål med ramsløg, kapers og fynsk rygeostecreme.
*
Stegt pattegris med grønne asparges, perleløg og pure af asparges og spæd spinat.
Mild svinesky samt sprød svær.

A-part brændenælde-frikassé med bov/hals, nye danske blomkål
nyopgravede kartofler
*
Rabarber Clafoutis, marcipan iscreme
Hvid chokoladerand med kørvel-gelé og lakrids-gelé.
Rabarbersorbet samt rabarbertuilles.

 
Ja, jeg får næsten tårer i øjnene ved tanken om det. Og mundvand. De der små nye kartofler… umm, og pattegrisen!!!! Og desserten, jammen, den kommer jeg til at savne resten af mit liv. Rabarber er godt og den her dessert var fantastisk. Vi var 6 voksne mennesker, som sad og sagde mmmmmm for hver eneste bid vi tog. Sødt og surt, koldt og varmt – det var perfekt. Og normalt kan jeg ikke lide rødvin, men sådan en burgogne, pinot noir, til 500 kr. flasken – det smager fandeme godt! Så godt faktisk, at jeg fortrød mit løfte om at køre hjem, og vi fik lov til at overnatte hos stoffers bror og hans kæreste. Og hvidvinen og dessertvinen, det hele var så perfekt afstemt med den 5 retters menu, som de sammensatte til aftenens gæster.

Mit mål er, at lægge 100 kr. til side hver md. fra nu af, og så spiser vi der en gang om året! Uden hæmninger.

Ja, men altså, jeg ved ikke om de har internet i sverige, men ellers ses vi på den anden side. Jeg tager billeder!
 

 

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

9 Responses to Adjø

 1. kriss skriver:

  Uuuu skal du ha adressen på mit stam-sushi-sted?

 2. Marie skriver:

  God tur, manner. Stockholm er for blæret….eller det ved jeg ikke, har aldrig været der. Men det er udlandet jo…uiiii!

 3. Trine skriver:

  Det er i 3’eren Nynne bor i Stockholm… og god tur!!!

 4. Kirsten skriver:

  🙂 Ha en god tur.
  Vi gør det der med at spise rigtig tigtig godt en gang om året. Det kan anbefales på det varmeste. Jeg kan ikke huske, hvad vi fik at spise herhjemme i forgårs, men jeg kan huske komplette 5-7 retters menuer flere år tilbage. -Inklusiv duft og konsistens.

 5. tine skriver:

  Rigtig god tur. Glæder mig til at se billederne fra udlandet 🙂

 6. Takashimaya skriver:

  Jeg synes altså der er fedt i Stockholm. God tur!

 7. lene nehlsen skriver:

  Det er 3´eren… Nynne.

 8. Bine skriver:

  Hey Julie – jo, du kan tro du gerne må se de søde futter – hmm har endnu ikke fundet ud af af sætte billeder ind i indlægene, hvordan gør man? eller, hvad er din mail , så kan jeg lige maile dig et billede ;o) – Bine

 9. Carina skriver:

  uhm ja jeg var jo også på Era Ora i November, jeg kan godt finde på at finde menuen frem og lige genlæse og genopleve hvad vi fik, nogen gange kan jeg nærmest smage vinene som jo passede perfekt til maden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.