Ammetæppe – Give Away!

For nogen tid siden, havde jeg jo den der sponsorerede give away med de lækre svenske sutsko fra Bellio. Stor succes indenfor sit område, den give away! Jeg havde det i hvert fald sjovt.

Eva fra Aarrishus, som er en dansk forhandler af de svenske sutsko, syntes at det var så smart og fint med den give away, at hun også vil give jer noget. Og mig. Og tak for det, Eva.

Jeg har modtaget en pakke, med to fine ting. Den ene beholder jeg altså. Den er for lækker og jeg skal jo også være her. Det er en body der hedder CheckMe. Det hedder den fordi man kan åbne en revne bagpå og tjekke i bleen om der er gevinst/pakke til far/nr. 2/bonus, uden at skulle have bukser og strømpebukser af baby og uden at knappe noget op. Den overlapper lidt, ligesom en ammebluse. Sådan her

tjekket! 

Jeg valgte den hvide med vinger bag på. SÅ flot er den altså. Der står “Teach me to fly and I will accomplish great things” på ryggen, under hjertet med vinger.

body

Først tænkte jeg, at det er dyrt for en body. 199 bananer! Men nu har Agnes den på i dag, og den er for sindssygt lækker. Jeg kunne faktisk godt tænke mig to, i de andre farver også. Den kan passe hende i mega lang tid, for der er to rækker knapper i stykket mellem benene. Så nu bruger vi de inderste, og når hun er vokset kan vi bruge de yderste. Jeg tror, hun kan passe den her body til hun bliver 2 år eller mere. Str. hedder 80-86, men hun er jo en lille vips. Og ærmerne kan foldes meget smart op og ned. Og halsudskæringen har kun amerikansk skæring i den ene side, sådan at den ikke bliver alt for løs og åben. Jeg tror, det er en af de mest gennemførte bodys jeg nogen sinde har set!! Så den beholder jeg altså. Ha! Picasa vil desværre ikke virke pt, så jeg kan ikke vise action pics af Agnes. Måske kommer de på senere.

Den anden ting udlodder vi til en heldig vinder! Det kan blive dig! For kun en sølle kommentar, kan dette unikke produkt finde sin vej til dine små svediget grådige hænder!

Det drejer sig om ammetæppet med det sigende navn CoverMe. Læs mere her.

ammetæppe 

Jeg har valgt det grå med lilla kanter, for det synes jeg var pænt. Så det er det, du kan vinde. Jeg har gjort dig den tjeneste at teste det lidt, og her er mine tanker for 25 ører.

Først tænkte jeg lidt; ammeburka? Og helt ærligt, hvis folk ikke kan tåle at se noget så naturligt som et spædbarn der får mad, så må de altså kigge væk eller lære at slappe af.

Men så tænkte jeg; der er jo ingen der tvinger mig til at tage det på. Og så tænkte jeg, på den periode hvor de fleste amninger bliver lidt besværlige. Når barnet bliver så bevidst, at det ikke kan koncentrere sig om at ligge og stirre ind i en hudfarvet flade og forsøger at se bagud og til siden, og under armen på dig, hele tiden. Dér kunne sådan en afskærmning være ret praktisk. Og ud over det, så er der jo også mødre som er meget blufærdige (selv om, personligt synes jeg blufærdigheden ryger under fødslen, ikke? – men for nogen vender den nok tilbage) og så er det jo rart med sådan et tæppe at gemme det hele bag. Det kan også skærme for den kolde vind mod baby og din hvide efterfødselsmave-delle, og det kan skærme baby for solen. Man kan jo også bruge det som ekstra tæppe i barnevognen, hvis det er koldere end man troede. Og med de medfølgende plast-ringe kan man også montere det på barnevogns kalechen, som afskærmning når baby skal sove. I stedet for den hvide stofble og de to træklemmer.

Tæppet er rigtig let at tage på. Man sætter en ring i en strop, og tager det over hovedet, og så er hullet stort nok til at du sagtens kan se baby i øjnene imens, og baby kan se hele dit ansigt og hoved. 

Jeg ved dog ikke, om jeg vil mene det er diskret amning. Jo, på den måde at folk ikke kan se sagerne. Men man er næppe særlig diskret med sådan et tæppe hen over sig. Jeg ville i hvert fald selv lægge mærke til en mor, der sad med sådan et. Mere end jeg ville bemærke en åbenlys amning. Men det er jo bare mig. Mænd ville nok overse dig fuldstændig, og lægge mere mærke til den der sad med bar hud?

diskret amning? 

Så konklusionen er: hvis du synes det er åndssvagt, og at amning da umuligt kan genere hverken dig eller andre – så lad være. Men hvis du er meget blufærdig over at amme i det offentlige rum, eller du synes de andre praktiske sidegevinster lyder fine – så er dette ammetæppe lige dig.

Kvaliteten er i hvert fald lækker. Blødt og tykt bomuld. Havde Agnes været spæd, havde jeg nok gerne beholdt tæppet. Men hun er for stor og flåede som en sindssyg i det, da vi prøvede det på. Jeg var faktisk ved at blive kvalt. Vi ammer også så sjældent efterhånden, og næsten kun herhjemme. Så jeg udlodder det til en gravid der regner med at skulle amme, eller til en der har en lillebitte baby. Helst en der virkelig ammer meget og som bare ville blive så glad for sådan et tæppe. Skal man købe det, koster det 259 kr., så det er jo også en slags penge.

For at vinde det, vil jeg gerne have en kommentar fra dig, med dine tanker om amning. Skal du til at amme? Har du ammet? Elsker du det? Var det svært? Eller måske den mest åndssvage kommentar du har måttet lægge ører til? Du kan også bare tude mig ørerne fulde om, hvor meget du virkelig har BRUG for det her tæppe. Jeg er også modtagelig for smiger. Og bestikkelse. I sidste ende, trækker jeg nok bare lod.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

31 Responses to Ammetæppe – Give Away!

 1. ully skriver:

  Jeg er gravid med nr. 1, så jeg har af gode grunde endnu ingen erfaringer med at amme. Men jeg regner da med at det bliver aktuelt og jeg håber at det bliver fysisk muligt, hvad jeg kan forstå ikke er en selvfølge for alle. Jeg er faktisk mest bange for, at det ikke kan lade sig gøre eller at det gør sindssygt ondt eller at jeg lækker mælk alle steder hvor jeg står og går. Skal nok ikke lytte så meget til diverse skrækhistorier, men kun huske på de gode 🙂
  Som en bonus, der bestemt bør gøre mig til en kvalificeret vinder, er jo min profession som bibliotekar, og som en sådan ved man jo at verden aldrig kan få nok bibliotekarbørn 😉

 2. Line skriver:

  Jeg er gravid med nummer 3. JEg ammede Raja (nummer 2) i knap 10 måneder… Hæsligt ammeforløb som jeg ikke vil skræmme nogen med ;O)
  Jeg håber på at amme meget og længe denne gang. Hvis bare brysterne og babyen vil arbejde sammen altså…
  Min mest absurde amme-oplevelse var da Raja Lys var en uge. Jeg sad og ammede hende (og jeg er vildt blufærdig og syntes det var vildt grænseoverskridende at skulle gøre det foran andre) og da min svigerfar træder ind af døren går han hen til mig og trykker ind på mit bryst hvor Rajas næse er og siger; “hun kan jo ikke få vejret”… Der sad jeg med blødende bryster og en svigerfar der rørte ved dem, fordi?
  JEg syntes egentlig det er noget fis at nogle kan blive stødt af amning… Men jeg er ikke selv vild med at frilandsamning, så det der tæppe ser sgu smart ud!
  Kram fra Line…

 3. julie skriver:

  Ully! Det var slet ikke gået op for mig, at du er gravid?? Tillykke! For fremtiden vil jeg gerne bede alle nogenlunde faste læsere om at skrive det i kommentarfeltet, hvis de venter sig. Tak.

 4. Eva skriver:

  Fedt, at du synes om bodyen CheckMe, Julie. Det er så svært at beskrive for andre hvor fantastisk blød den er, for mange tænker sikkert “ja, ja, det kan hun da nemt sige” – eller “det skriver alle for at få solgt nogle produkter”. Men i dette tilfælde er det i hvert fald sandt, og det har jeg også prøvet at gøre opmærksom på i shoppen. Min datter på 2 år kan også bruge CheckMe str. 80-86 et godt stykke tid endnu. Desværre ammer jeg ikke mere – men jeg håber at mange andre kan få glæde af CoverMe byJezz og glæder mig over at en af jer på Julies blog er så heldig at vinde det.

 5. sofie skriver:

  Jeg er for anden gang i fuld sving med projekt amning. Første gang gik det ikke så godt. Jeg ammende Vilma ca fire måneder og derefter var der ikke mere mælk… jeg var vist så slåt ud af min nye rolle som moder at jeg ikke rigtig fik spist tilstrækkeligt til at holde en mælkeproduktion igang. Det er ikke tilfælde denne gang :o) Min anden datter (Frida) er nu godt en måned og heller ikke denne gang har ammestarten været let. De første to uger var vorterne mere eller mindre sår og det gjorde SÅ ondt… Også denne gang kommer det bag på mig hvorfor man under graviditeten skal høre så meget om hvor ondt fødslen kommer til at gøre, men der ingen der fortæller om hvor ondt efterveer og hudløse brystvorter gør!! Nu er amningen dog kommet godt i gang og det gør næsten ikke ondt mere!
  Som bonusinfo kan jeg fortælle at jeg efter at have læst din anbefaling af Antons sten har bestilt den hjem til det lokale bibliotek og lånt den til Vilma. Den er skøn!!

 6. julie skriver:

  Hej Eva. Ja, den er nemlig helt utrolig lækker i kvaliteten. Meget blød. Agnes har så valgt at skide igennem på sin, i dag, så nu får vi se, hvordan den tager imod sulfo, sollys og efterfølgende vask. Jo, når vi tester ting her på bloggen, så gør vi det hele vejen!
  Sofie – fedt med den bog!! Måske skulle man skrive et indlæg om amning. Det virker som om meget kommer bag på folk. Måske man skulle folkeoplyse på området!

 7. Kristina skriver:

  Årh, det er da smart, det tæppe.
  Jeg er såvel gravid som ammende, det må da tællle som to lodder, ikk? Og har termin i begyndelsen af december, hvor det da ikke er rart at sidde i Føtex’ café med bar mave og fryse, mens man prøver at amme sulten bæbs og samtidig skærme de spisende gæster.
  Jeg er i gang med 3. baby på 3 år – det har betydet en masse barselsdagpenge og ingen rigtige penge, men til gengæld en masse at bruge dem på, derfor er jeg den helt rigtige modtager af det tjekkede tæppe.

 8. Line skriver:

  Hvor er det hyggeligt at læse om folks ammeerfaringer og tanker… Jeg syntes man bliver tudet ørene fulde af at vi er “forkælede unge kvinder der ikke gider at amme”… Det er da så hyggeligt at høre fra virkeligheden!
  Kristina skal du tandem-amme?
  JEg er også igang med 3 på 3 år… Avs mit bækken blev der sagt!

 9. Katja skriver:

  Pick me – pick me 🙂
  Jeg sidder jo her med min 17 dage gamle og superlækre baby Theis – og har trods en besværlig start, hvor han ikke ville/kunne sutte fået amningen op at stå efter 5 dage med et ekstremt tæt forhold til en malkemaskine.
  Kunne da godt tænke mig sådan et tæppe til at dække lidt for den blege delle midt på maven, for Farum Bytorv vist bygget på et tidspunkt hvor Ammerum og lignende ikke var en del af indretningen i bycentre 🙂

 10. julie skriver:

  WTF Katja?? Er det ikke kun 3-4 uger siden, du sagde du var gravid igen?? Vildt som tiden flyver 😀 Tillykke med ham.

 11. Johanne skriver:

  Jeg melder mig også på banen – jeg er gravid i uge 32 efter en kamp, der endte med, at en klog læge fandt ud af, at jeg lider af en stofskiftesygdom. Min krop kan ikke producere et bestemt hormon. Jeg går derfor til kontrol heeeele tiden.
  I dag er jeg kommet hjem fra en ferie i Berlin – hjem til et brev fra sygehuset om, at jeg lider af graviditetsbetinget sukkersyge. Suk. Endnu flere kontroller, og risiko for pigen, når hun bliver født.
  Jeg håber at kunne amme – håber, håber, håber. Men hendes blodsukker vil dykke, når hun er født, så det kan blive lidt svært – det kræver vilje og udholdenhed fra min side, så den håber jeg, at jeg har.
  Kh. Johanne

 12. Dorte skriver:

  Åh, jeg vil gerne vinde!
  Er førstegangsgravid og vil rigtig gerne amme, men kan slet ikke forestille mig at sidde med brysterne fremme blandt andre mennesker. Jeg har i forvejen store bryster, så nogle mænd glor, og nu er de blevet endnu større, og mon de igen vokser, når mælken løber til? Jeg vil viiiiildt gerne vinde sådan et tæppe, så jeg kan have mine bryster i fred.

 13. Katja skriver:

  Ja jeg ved heller ikke lige hvor tiden blev af – okay, han kom så også lige 3 uger for tidligt.
  Knus

 14. Jette G skriver:

  Jeg vil slet ikke vinde ammetæppet, – ville helt sikkert bare glemme det, nå rjeg skulle i byen, tror jeg….nææ jeg vil bare give en kommentar med om amning.
  Jeg har to børn på 2½ og ½ år. Havde en frygtelig smertefuld ammestart med nr 1, revnede og blødende vorter, brystbetændese – the works… kan huske at jeg på hjemkomstdagen fra hospitalet sad og bankede hovedet ind i en reolvæg, når jeg lagde hende til for at få lidt afledning fra smerten. Efter en måneds tid kørte det, endda så godt så jeg ammede hende til få mdr før hendes 2 års fødselsdag. Amning på så stort et barn er grænseoverskridende for mange, faktisk inklusive mig selv!! Forstået på den måde, at jeg ikke turde amme hende offentligt efter de 12 mdr….I min mødregrp holdt langt de fleste med at amme ved de 4/6 mdr, faktisk er det kun mn familie og en lille håndfuld venner, der ved hvor lang tid jeg reelt ammede den ældste…Det er min oplevelse at det virkelig er et tabu…”man” ammer ikke et barn der selv kan bede om bryst…Hmm, nåmen det gjorde jeg altså…Ikke fordi det er en religon for mig. Men nr 1 havde en hård start med pasning (vi måtte skifte fra en dagplejer fra helvede og til vuggestue) og det gav hende en stor tryghed, og hun var bare så glad for de bryster. Med nr 2 var jeg jo hærdet høhø, så amningen kom op at køre uden et eneste sår, simpelthen fuldstændig 100% ukompliceret!!! Hun er nu lige under 6 mdr, og skal om lidt starte lige så stille på overgangskost. Og det sker i hendes tempo, og det er hende der et langt stykke bestemmer hvornår brysterne endegyldigt pakkes væk.
  Nå kom jeg måske lige lidt ud på et sidespor??!!Hmm, er ny læser og første gang jeg kommenterer….Men ja, man er meget lidt forberedt på hvor skideondt og besværlig ammestart kan være…Og at man tit skal kæmpe en kamp for at få det til at køre…
  Min ammeoplevelse må være med nr 1. Med tiden fik jeg et …afslappet forhold til mine bryster, frem og tilbage, frem og tilbage…en dag jeg stod i indkørslen og puttede datteren i barnevognen til en gåtur, slog det mig hvor skidekoldt det var….nok mest fordi jeg stadig havde det ene bryst kækt smidt ud over blusekanten…
  Nåmen som sagt vil jeg slet ikke have tæppet, bodystockingen lyder og ser fab ud…dén kunne jeg godt blive fristet til at købe. Jeg må høre hvordan den klarer sig efter behandlingen i dag:-)
  Jette

 15. Mariahønen skriver:

  Jeg elsker denne blog og kommer her meget ofte. Jeg er oftest også enig og glad for de tips og tricks du kommer med Julie.
  Men jeg må altså lige komme med mit indspark her og håbe at det ikke bliver taget ilde op.
  Jeg synes det er forkert at amme sit barn indtil det er 2 år +
  Jeg har ikke vildt gode argumenter, jeg synes bare at det er forkert at et lille barn kan sige “pat” eller “bryst” eller lign og så blive ammet. Måske hænger det sammen med en anekdote fra min mands familie, at han blev ammet til han var gammel nok til at sige pat. Han er en gammel og ikke så rar mand, og historien fik det til at løbe mig koldt ned af ryggen. Fra jeg hørte den historie, har jeg bare haft denne holdning.
  Lisa, som er 1½ år valgte selv at holde da hun var 7 måneder og det passede mig fint. Vi var begyndt nedtrapning alligevel og en dag ville hun bare ikke have noget. Så var det slut. Hverken hun eller jeg har savnet det, selvom det var et godt forløb med kun få problemer (revnede brystvorter, overfyldte bryster = våde toppe…).
  Når og hvis jeg får en nr 2 vil jeg amme til barnet siger stop, men ikke til det er meget over 1 år – sådan har jeg det bare. Beklager hvis jeg støder nogen her. Det er ikke min mening.

 16. Charlotte skriver:

  Hej Julie
  Skal ikke amme mere og ammede ikke forfærdelig lang tid i slut70érne da jeg fik mine unger.
  Var vist nok sådan lidt hippieagtigt at amme længe dengang, og jeg var slet ikke
  hippietypen måske nok mere sådan lidt småborgerlig hvilket jeg ikke er vild med at se tilbage på idag. Så den stod på NAN og tjah flere andre tørprodukter.
  Begge unger har overlevet både flaskemaden og den ungdommelige småborgerlighed 😉
  Til gengæld kommer der en lille pigebaby som nr. 2 barnebarn her ca d. 8 Juli og det ville da være så dejligt med et ammetæppe/solafskærmertæppe/eller bare puttetæppe – at forære min søde svigerdatter og søn.
  Kan godt se at der må investeres i nogle af de lækre bodyer også.
  Må så samtidig sige at jeg er benovet over du har overskud til giveaways og underholdning på bloggen – kan godt huske hvordan det var med 2 små unger med 2,5 år imellem og en mand der var afsted som soldat – tre døgn ude, seks dage hjemme. TRÆT TRÆT TRÆT var man. Det var i 1976 jeg fik min datter og den dag idag husker jeg fornemmelsen af træthedsdesperation i kroppen når begge unger ikke kunne/ville/gad sove.
  Så glad for at du har kræfter engang imellem. så jeg kan følge lidt med i dit og dine nuttede pigers liv.
  Venlig hilsen Charlotte

 17. julie skriver:

  Kære Maria(høne) – mig støder du ikke. Det vigtige er, synes jeg, at folk gør det de har det godt med. Og så længe man ammer det man kan/orker/vil så har man jo gjort sit bedste, og så skal ingen andre da blande sig i det. Jeg er selv glad for at amme, og det virker for os. Men jeg kan godt følge dig i dine tanker, og jeg ammer faktisk aldrig offentligt efter de er blevet 9-10 mdr. Det ser bare så vildt ud, for andre, med sådan et stort barn der ligger der. Selv om de stadig er små babyer i mine øjne.
  Jeg har masser af veninder der ikke ammer, af den ene eller den anden årsag. Og sådan er det bare. Og på bloggen er der i hvert fald plads til begge dele, selv om jeg jo af gode årsager kun kan udtale mig om mine egne erfaringer.
  Kære Charlotte. 1976. Det er jo min årgang 🙂 Oh jo, jeg er træt. Men jeg tror, man vænner sig til det og så kører man bare. Det er først hvis man står stille for længe, at man opdager man er lige ved at segne. Og ak, en dag flytter de jo og ringer aldrig mere hjem, og så må jeg sove for at få tiden til at gå?!

 18. Charlotte skriver:

  Haha Julie – lige nøjagtig.

 19. Julie skriver:

  Kære Jette. Tak for din lange kommentar! Jeg vil helt sikkert skrive et indlæg kun om amning og så kan vi videndele dér også!! Og langtidsamning er intet tabu på denne blog. Klara blev ammet til hun var 2 og Agnes er også still going strong. Ingen religion, men det er bare så nyttigt og praktisk og de er så glade for det.
  Og så synes jeg, at de der siger man skal stoppe når barnet selv kan bede om det er helt forkert på den – selv en nyfødt beder jo om det. Med lyde, kropssprog osv. De bliver selvfølgelig tydeligere, for andre, i deres signaler, når de er ældre. Men alle babyer ber selv om det!

 20. Katrine skriver:

  Super sejt tæppe – det vil jeg gerne vinde… er dog selv stoppet med at amme, men min veninde har netop født og det er da en skøn gave at få…

 21. manna skriver:

  Og ps, så var det ikke for at vinde amme burkaen jeg skrev. Selvom nr 2 er indlogeret i mit underliv, så har det aldrig generet mig at amme baby offentligt. Og da ham langtidsammeren blev større fik han kun en godmorgen tår, så ingen offentlig amning af barn over 1 år.
  Jeg kan sagtens acceptere at nogen er uenig i hvor længe man skal amme, bliver måske bare lidt provokeret når der kommenteres at det er forkert.

 22. julie skriver:

  Uii Manna, godt du siger det med avisen!! Tror ham den anden tager en med hjem.
  Og generelt skal man jo nok passe på med at udtale sig om hvad der er rigtigt og forkert, på andres vegne. Jeg er ret sikker på, at mariahønen ikke mente det så bombastisk som det lød. Skrift og nuancer osv er svært på nettet.

 23. manna skriver:

  ja ja, vi langtidsammer nu her. Og slynger og spiser øko. “So shoot me”, og alt muligt andet hippie halløj. Og det er vi glade for. Ingen argumenter for eller imod, for vi gør det fordi vi er glade og ungen er glad og afbalanceret. Er 100 % enig med julie i at man gør det der passer til en. Og fred være med alle der gør det anderledes, det skal i ikke høre for. Og jeg ville i hvert fald aldrig skrive eller sige det er forkert af jer.
  Og så er du forresten i avisen idag Julie. Så se at skaf et eksemplar.

 24. Jette G skriver:

  Altså ….meget meget spændende emne det her, synes jeg. Har -inspireret af denne diskussion- gået og tænkt lidt over det her med hvornår og hvordan noget bliver et tabu, og hvorfor jeg selv har oplevet langtidsamning som noget jeg puttede med. Mht amning og “langtids”-amning ( i manges øjne er det nærmest allerede når man ammer mere end 6 mdr) jamen så tror jeg at en meget stor del af årsagen til at det er tabu, er at mange blander “noget seksuelt” ind i dét at amme et barn, der selv kan bede om brystet…eller “pat”, Mariahøne – det lyder da også som en væmmelig historie. Altså jeg sys på ingen måde at der var noget “grimt” “ulækkert” eller “klamt” eller tilnærmelsesvist NOGET SOM HELST seksuelt ved at amme mit barn så længe….Det var nærvær, hygge og trøst, og det er der jo også andre muligheder for at opnå med sit barn, men een af måderne for os var altså amning, fordi min datter gav udtryk for at det var et stort behov. Nu er dt jo heller ikke fordi at man ammer et større barn mange gange i døgnet, mit indtryk er at det typisk er 1-2 x i døgnet, typisk ved putning og måske efter at barnet er kommet hjem fra pasning, sådan var det i hvert fald her.
  Jeg ved ikke hvordan holdningen er til langtidsamning i andre lande, men har ladet mig fortælle, at WHO faktisk anbefaler amning op til minimum 24 mdr…
  Nå, Julie, jeg vil glæde mig til at læse og kommentere indlægget om amning;-) Og altså hvis du vil have mg helt op at ringe, så runder du også lige samsovning, ik???!!! 🙂

 25. Damen skriver:

  Fantastisk at I tager dette emne op. Jeg vil hermed “springe ud af skabet”og indrømme at jeg ammede mit yngste barn til han var 2½ år gammel ! Og jeg vil
  nu ALDRIG mere undskylde dette, ALDRIG, ALDRIG. Det var 2½ skønne ammeår, og jeg har faktisk bare været vildt god til at være gravid, føde og amme ! (jeg oplever så nu, at jeg er knap så god til at opdrage mine efterhånden store børn, men man kan jo ikke være lige god til det hele :0)
  Halleluja, det var skønt at sige højt.

 26. julie skriver:

  Yay Dame! Tillykke til dig!! 😀

 27. manna skriver:

  Du har sikkert ret Julie. Det er bare en af mine kæpheste at formulere sig i stil med, ikke for at fornærme nogen, MEN, og så kommer der en fornærmelse. Som om man ved at pakke det ind først fratager den anden ret til at blive stødt.
  Og så er mit indtryk faktisk at mange har fået tillært det der med at barnet ikke selv må bede om bryst, for så er det for stort. For den hører man tit. Jeg tror det er noget en tidligere generation har formuleret, og så har vi alle hørt det tilpas mange gange. Og uden at tænke over hvorfor så tror vi det skal være sådan.
  Min blev ammet over 2 år. Og til sidst kun 1-2 gange i døgnet. Og vi gjorde det fordi det fugerede for os. Hvis han som 1 årig havde frabedt sig brystet, så havde jeg jo ikke tvunget ham. Og det er helt sandt at WHO anbefaler 2 års amning. Især i u lande, hvor der er dårlig ernæring og hygiejne. Men altså vi har ikke fulgt en særlig anbefaling eller opskrift, blot gjort det der passede til os. Og det regner jeg med alle andre også gør.

 28. Anne skriver:

  Hm. Havde skrevet en kommentar der blev så lang og førte så vidt, at det simpelthen ikke kunne passe. Så nu flytter jeg den over til mig selv. Og glæder mig vildt til at se hvad du vil skrive om amning, Julie.

 29. Jeanette skriver:

  Ja så fik jeg lige et par minutter tilovers i min travle småbørns mor tid!!
  Jeg har fået det her fantastiske ammetæppe fra CoverMe – og vil lige dele mine erfaringer med i andre ammende mødre. Jeg synes det er godt og meget anvendligt til flere ting.
  Når man er ude – til at skærme for nysgerrige blikke. Jeg er ikke selv super blufærdig, men andre kan jo godt føle sig noget stødt af man sidder og ammer. Det kan man gøre fuldstændig diskret og samtidig se på sit barn.
  Det jeg synes gør det fantastik er, at det skærmer for solen – så jeg ikke skal tænke på, at jeg skal sidde i skygge og der er måske lidt for koldt for den lille og det blæser måske også lidt osv…Man tager bare tæppet om halsen og det skygger perfekt for sol og blæst. Var i legoland i torsdags – hvor det var uundværligt.
  Brugter det også til at hænge for barnevognen da han ligger og sover, så der ikke kommer sol ned. Har før brugt en ble og klemmer – men glemmer tit klemmer og ammetæppet har jeg altid i pusletasken.
  Min søn er 4 mdr og er så småt begyndt at interessere sig for omverden – hvilket er dejligt og en helt naturlig del af hans udvikling – men vildt irriterende når han skal ammes!! Mælke sprøjter og brystet er temmelig blottet når han vender sig for lige at se hvad der skete der!!
  Her er ammetæppet også rigtig godt, da der jo ikke er så meget at se andet end bryst og mors mave og så kan man vel ligeså godt spise(o: Kunne godt have brugt det til de 2 store da de var omkring 6 mdr og stadig havde brug for at blive ammet. Her brugte jeg en ble for at skærme, men den blev jo rykket ned inden jeg nådede at sætte den fast igen(o:
  Ammetæppet bliver siddende pga ringene
  Det var bare lige det jeg ville dele med jer.
  Kh Jeanette

 30. Maria skriver:

  Ja, jeg sidder her med min nyfødte datter på 5 dage, og er ved at tude over at det gør så f….. ondt at amme. Sidder med revnede brystvorter, og syntes slet ikke jeg var forberedt på at det skulle gøre så ondt….. Jeg er derudover meget blufærdig, og sidde der med brystvorter som helst skal lufttørre er ret grænseoverskridende…. Jeg ville elske at vinde dette ammetæppe, måske det kunne hjælpe lidt på humøret, for hold op hvor bliver man mut og ked når det skal gøre så ondt så mange gange om dagen!!!
  Kh. Maria…..

 31. julie skriver:

  Kære Kære Maria – det er jo desværre en gammel post du har fundet, så ammetæppet er givet væk for længst. Men du kan sagtens bruge en stofble eller et almindeligt tyndt tæppe som dække. Og fat mod! Det tager tid at etablere en amning og allerede om en uge vil alting være anderledes!
  Du kan finde en masse god information på http://www.ammenet.dk/ og hos http://www.fogf.dk/Ammeraadgivningen/index.php hvor du kan ringe til en ammerådgiver helt gratis, også aften og weekender.
  Har du fået nogen til at se om din baby får rigtigt fat? Det er meget vigtigt, for at undgå sår.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.