At give en ged? Eller en jul?

Nu er jeg jo så gået på barsel, og har alt for god tid til at tænke.
Og så har der været den snak i medierne for nogle dage siden, om hvorvidt det er poppet at give en ged eller nogle perlehøns i julegave. En ting er sikkert – det er blevet meget populært, og deraf stammer jo netop ordet poppet.

Jeg ved ikke rigtigt… jeg må nok erkende, at hvis jeg sad der juleaften og åbnede mine pakker og ikke fik en eneste ting til mig selv, men kun en masse billeder af geder, koppevaccinationer og mikrolån – så ville jeg altså blive lidt skuffet. Jeg er en stor fan af gaverne. Planlægge dem, købe dem, pakke dem ind, give dem og sørme også at få dem. Elsker hele konceptet.

Ham der sagde, det var poppet, synes hellere man skal støtte løbende, med et fast beløb hver md. Og der er min samvittighed ren. Jeg har i årevis haft et sponsorbarn i Indien, betaler hver md. til dansk flygtningehjælp, red barnet og dyrenes beskyttelse.
Man kan jo også overveje at helgardere sig, og gøre begge dele?

Den anden morgen læste jeg så en artikel om, at det jo er meget fint med al den nødhjælp og alle de geder, men at folk så glemmer de fattige herhjemme.
Arh, hvor galt kan det være? Men jo, der er jo folk i Danmark som ikke har råd til at holde jul. Og det er måske nok ikke noget livstruende problem a la f.eks. en uhygiejnisk fødsel i Angola, men for den familie der står midt i det, tror jeg såmænd at problemet er reelt nok.
Jeg var så inde på mødrehjælpens side, og der har de på forsiden en kalender med små uddrag af breve de modtager fra værdigt trængende.
Nu ER jeg jo også gravid, men jeg fik da tårer i øjnene over mange af de skæbner man aner dér. Dem vil man OGSÅ gerne støtte.

Hvis det bliver ved på den her måde, så ender det jo med, at det er mig, der er ruineret og må have hjælp

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

11 Kommentarer til At give en ged? Eller en jul?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.