At savne eller ikke at savne

Ting jeg ikke kommer til at savne ved Amager:

1) Damer over 60, der farver deres hår tisgult og klæder sig i udlukkende lyslilla eller lyserødt tøj, gerne joggingdragter eller meget korte nederdele, som om de var 12 år. Og med hestehaler og spænder og alt for truttet mund med alt for lys læbestift. Man tror det er løgn, men der findes alt for mange af dem på Amager. Det er muligt de også stadig findes på Vesterbro, men jeg tror sq ikke de har dem ude i Vanløse.

2) Fyrværkeri til enhver lejlighed og i særdeleshed ulejlighed. Ved ikke hvorfor, men øen har en forkærlighed for knald og brag. Det er nærmere reglen end undtagelsen, at der suser raketter til vejrs når mørket falder på. Fra omkring august begynder vi med kanonslag. Således var min første impulsive tanke, da jeg en søndag formiddag for nogen år siden, lå i min seng (præ-Klara) og hørte et øresønderivende rabalder; ajjj, nu må de kraftstejlemig til at styre sig med deres lortefyrværkeri!!!! Først senere på dagen, da jeg gik den traditionelle tur ned til den irakiske grønthandler, fordi jeg ikke havde fået købt ind, opdagede jeg alle brand- og polititbilerne. Som holdt der for at spærre af, i det braget ikke skyldtes fyrværkeri, men en mur-facade fra min gen-bo bygning (tom lagerbygning) der var styrtet sammen. Ned i børnehavens legeplads. Som heldigvis var tom, fordi det tilfældigvis var søndag. Men det siger alligevel noget om brageriets omfang på amager, når jeg helt naturligt antog en bygnings kollaps for værende fyrværkeri.

3) Den såkaldte "cafe" henne om hjørnet. Som lige meget hvad de så end kalder den, altid har været og altid vil være en bodega. Og selv om de prøver at virke cafe-agtige, med deres udendørsservering og pæne blomster, så er de ikke andet end en rocker bodega. Og det kan man især høre, nu hvor de har den udendørsservering, på de varme sommeraftener. Er træt til døden af at blive vækket ved 2-3 tiden, fredag og lørdag nat, til lyden af voksne mænd der skændes og truer hinanden med bank. Så kom dog over det og få jer et liv.

4) At alle i min gade er under 30. Tsss – de der mennesker under 30, jeg siger jer – de er såååå umodne! Fester mig her og fester mig der – hele ugen lang! Og så danser de så meget, at de får det alt for varmt – så derfor er de nødt til at åbne altandørene og stå ude på altanerne. Og så kan de jo ikke høre musikken, så derfor er de nødt til at skrue rigtig rigtig højt op, for deres Party Goes Ibiza volume 395 og deres andre kvalitets cd'er. Og så kan de pludselig ikke høre, hvad de siger til hinanden, så derfor er de nødt til at råbe ret højt. Hvilket resulterer i, at alle gæsterne står ude på altanerne og hører højt musik, mens de råber fuldemandsagtige samtaler ad hinanden. Og jeg er bare ikke interesseret i det.

Ting, jeg KOMMER til at savne ved Amager.

1) amagercenteret. Har alt. Og man må gerne gå derover med uvasket hår og træsko. Hvis man har træsko, altså.

2) Ama'r Sushi på Øresundsvej. Ingen over, ingen ved siden af.

3) Amagerbrogade. Har alt. Er lige ved siden af.

4) Klaras vuggestue. Mit tryghedscenter. Hun skal nok klare at komme videre, men jeg ved ikke, om jeg kan undvære det sted og alle de søde forældre og eftermiddags-hente-hyggen på legepladsen.

5) Når vinden er i den rigtige retning kan man dufte havet. Og der er altid måger hér. Jeg er jo vokset op ved havet, og jeg har aldrig boet så langt inde i land, som jeg kommer til i Vanløse. Er spændt på, om jeg overhovedet vil kunne trække vejret dér? Er luften frisk nok?

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

17 Kommentarer til At savne eller ikke at savne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.