Hvem stemmer for varmefri?

Eller i det mindste is til alle, på firmaets regning??

Jeg smutter tidligt i dag, henter mit barn og tilbringer resten af dagen på amager strand – sammen med alle de andre mødre og børn. I der ikke kan holde den slags ud, ved nok hvilken del af stranden I skal holde jer fra så, ikke?

Og så har vi ellers fået håndværkere. Suk. Suk suk suk. Suk. Det måtte jo ske, og jeg har også selv gået rundt de sidste par uger og sagt ting som at, "nu må vi jo se, når de går i gang", og "jeg tager intet for givet!", "forvent det værste og håb på det bedste…" og andet i den dur. Nu er de der så.

Det startede ellers så godt med, at elektrikeren kom til tiden og VI kom lidt for sent. Hellere den vej rundt. Men efterhånden som han så gik i gang og åbnede op for kontakter og huller ind i væggene, så sagde han bare flere og flere gange; ååhhh nej…. eller  – føj for søren!! osv. Og det vil man bare ikke høre sin håndværker sige.

Og til sidst kom det så til, at det tilbud hans Mester har lavet til os, slet ikke passede med de ting vi egentlig ville have lavet. Og det el-tjek hans Mester har lavet, slet ikke er grundigt nok. For der var flere ting der var ulovlige. Og det er jeg lidt træt af, for Mester dér skulle jo netop lave det forbandede el-tjek, sådan at vi kunne finde ud af, hvor meget der var ulovligt inden for den 14 dages frist vi havde efter overtagelsen. Og så ville sælger betale for udbedrelsen af det. Men nej nej nej, sagde Mester – der var kun to bitte små småting som var ganske lidt ulovlige. Ikke noget stort dyrt noget. Så det gad vi ikke involvere sælger i.

Men da så ham Svenden åbner op i går… så er der pludselig meget mere som er ulovligt. Og i den ideelle verden ville det her så være Mesters ansvar, for det er jo ham som ikke har el-tjekket grundigt nok til at starte med. Men jeg ved da godt, hvem der ender med at skulle betale. JEG er jo ikke idiot.

Nå, men ud over det, så tager det altså mere end en dag, at lave alt det der skal laves og stakkels El-Svend er meget stresset og sur på sin arbejdsgiver, som sender ham ud til en opgave han ikke kan magte og/eller nå. Så han ringer hjem til kontoret og SKÆLDER dem ud. Og håndværkere taler grimt til hinanden, det kan jeg godt afsløre her. Så kommer Svendens far gudhjælpemig, og de taler også grimt til hinanden. Men de laver en masse og Svenden lover at komme igen torsdag morgen, og det gjorde han også, og nu er han vist nok færdig. Jeg har ikke selv set det endnu.

Nu er maleren så gået i gang og han virker noget mere afbalanceret og erfaren.

(okay, jeg kom lige helt fra den, fordi pc-brugerne her på bib var ved at komme op at skændes. Åbenbart er der en livstruende mangel på pc'er med tilslutning til printere og åbenbart gælder det liv eller død, med alles printning. Tsss, voksne mennesker, altså. Det er Israel-Hizbollah om igen, nu med og uden printere!)

Nå, men summa sumarum – det kan godt være, at jeg ikke kan brokke mig over min mor, min kæreste, min chef, mit job, mine veninder og min søster på denne blog længere. Men jeg kan da i det mindste stadig brokke mig over håndværkere. Man må tage de små glæder her i livet og favne dem!

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

12 Responses to Hvem stemmer for varmefri?

 1. Why not?! skriver:

  Jeg tror de fleste har nogle fantastiske historier om håndværkere. En af mine kollegaer skulle have 1. sal på. Efter forsinkelser, forkert lagt tag, sovende polakker i forhaven og flere forsinkelser, er de nu efter 1½ år ved at være færdige med deres 1. sal.
  Nyd din tidlige torsdag på Amagerstrand!

 2. maria skriver:

  Hvem var ham fotografen (spørgsmål i forbindelse med tidligere indlæg)?

 3. tine skriver:

  Ingen overhovedet burde arbejde i denne hede. Derfor har jeg også sørget for at få en afspadseringsdag i dag. Så har jeg da ihvertfald sørget for at frå fri :-))
  Og så lige et spørgsmål. Hvorfor staver du svenden og mester med stort? Troede kun det var Herren, som skulle skrives med stort..
  God ¤-dag

 4. maria skriver:

  Var ham fotografen Dan Hirslund, som er freelancer for Amager Bladet?

 5. Julie skriver:

  Tine – jeg har et afslappet forhold til stort og småt. Du staver jo tine med småt – og det er okay med mig 🙂 Jeg gjorde det for, at det skulle virke som deres navne.
  Maria – nej, han hed jens et eller andet. Degn? Hegn? Dige – tror jeg.

 6. Grisepige skriver:

  Stakkel! Havde i starten af året 2 stks håndværkere gående i h a l v a n d e n måned for at ordne mit badeværelse (drømmebadeværelset, som jeg nu flytter fra, i øvrigt). Det var meeeeeeeeeeget langtrukkent og anstrengt. Heldigvis er det jo kun noget el og noget maling, der skal klares hos jer – det ku’ være meget, meget, meget værre, tro mig :o)

 7. Mille skriver:

  Haha, det lyder fandgalme som om du har hyret min bedre halvdel og hans far ( svend og mester)

 8. Kenneth skriver:

  Ahja – de mange glæder ved håndværkere – det minder mig om den gang jeg skulle have lavet badeværelset og de brød det gamle ned og jeg indtil flere gange kunne høre “hold da kæft! se lige det her!” og hver gang steg min puls helt op i det farlige felt 😀
  Det endte med at hakke hul i beton-dækket mellem to etager for at få fikset noget rørlægningssjusk, en gasvarmer der blæste afsted på fuld drøn i 24timer for at få tørret en mur så den ikke skulle brydes ned og genopbygges, fiksning af rør der løb gennem vægge og andre herligheder i tillæg til alt det andet arbejde der rent faktisk var planlagt.
  Jo håndværkere er skønt – heldigvis var mine af den kompetente slags 🙂

 9. Julie skriver:

  Mille – joh, hvis du er gift med en ca. 22-årig?? Så har han da været hurtigt ude med alle de børn I har 🙂 Måske BURDE jeg bare have hyret din. Suk. Suk suk suk. Suk. Og ps – nu jeg har dig, kan du ikke maile mig pass-ordet til din blog??
  Ja, Kenneth. Jeg tror bare, du er en første ud af mange, som nu vil fortælle mig deres håndværker-skrøner. Glæder mig allerede 🙂

 10. Mille skriver:

  Julie: Mail inc på din hotmail- tingeling

 11. maria skriver:

  Ja ok, godt så, har lige tjekket via google, at der er en fotograf, som hedder Jens Dige. Ja jeg kan jo ikke lade være med at interessere mig for den slags, man er vel journalist :o)

 12. maria skriver:

  Det er måske Jens Dresling fra Politiken :o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.