Babytegn for alle på app

Nogle gange får man som forælder høvl for at sidde for meget med sin mobiltelefon, mens man er sammen med sin baby.

Det er som regel af folk der ikke selv for nyligt at prøvet det der med at være sammen med en baby 24 timer i døgnet i 6-12 mdr.

Og det er som regel også af de samme folk, som giver en høvl for at fokusere for meget på baby og sætte baby i centrum af alting, sådan at baby vokser op og tror den er en lille konge og ikke vil samarbejde med de andre små konger i skolen. Jeg siger det bare. De der folk kan have svært ved at beslutte sig. Måske skulle de bare helt overlade ansvaret og beslutningerne til os der kender og – trods alt – elsker baby? Bare en tanke.

Nå. Men jeg har testet en ny app med babytegn. Jeg har aldrig selv brugt det med babytegn bevidst, til nogle af mine babyer, for det er som om det først er blevet rigtig moderne efter mine blev for store. Men jeg har da kendt til det og kendt folk som er rigtig glade for at bruge det. Og et eller andet tegn bruger man jo alligevel altid med sin baby. Man peger, man lader som om man drikker af et glas, men lægger hænderne under hovedet når man prøver at overtale kolikmonsteret til at sove. Man former en pistol med pegefingeren og … nårh nej. Det gør man ikke.

Men jeg har testet Babytegn for alle appen på Eva, min helt igennem kompetente niece. Hun er stort set lige så klog som mine babyer, og meget sjovere fordi hun ikke vækker mig om natten. Og hun er god til tegn! Hun er vel omkring 8-9 mdr (igen, hun er ikke min så jeg har ikke styr på en skid, jeg kører hende bare op og spiller klovn og skrider når hun begynder at rotere hovedet. Det er win/win hele vejen rundt.)

App´en ser sådan her ud

Den er vældig overskuelig og de 320 tegn kan søges frem og findes alfabetisk eller via kategorier. Meget bibliotekarisk korrekt alt sammen. Damen viser dig så det tegn du vælger og du kan markere dine favoritter samt dele dem via mail og facebook. Måske med alle de andre forvirrede typer i din mødregruppe?

Du kan starte med det når baby er omkring 6 mdr. gammel og hvis I begge kan finde ud af det, vil det sandsynligvis lette jeres kommunikation en hel del. Folkene bag app´en skriver selv;

Babytegn (eller nærmere, baby- og børnetegn), kan forøge og styrke børns sproglige udvikling og gøre det endnu lettere at kommunikere med det lille barn, før barnet kan tale. Babytegn kan bruges fra barnet er 6-9 måneder gammel og frem til det taler flydende.

Det er påvist at brugen af babytegn:

– Fremmer barnets sprog
– Øger den følelsesmæssige tilknytning
– Mindsker frustrationer hos barnet
– Giver barnet mulighed for at udtrykke behov og ønsker lettere
– Mindsker risikoen for bid og vold
– Gør barnet gladere og kvikkere

Og hvem ønsker ikke at mindske risikoen for vold?? Det kan man da altid kun være med på. Hvis man har et ønske om at lære at bruge babytegn, tror jeg bestemt man vil synes det er nemt med den her app, frem for f.eks. en bog. En app er nemmere at have med på tlf. og det er smart at der er en dame der viser dig tegnene i de små videoer.

Her kommer sidst, men ikke mindst, nogle billeder af Eva, der bruger babytegnet for “moster hold op med at fotografere mig, din åndsbolle” og ved siden af “giv mig en krammer” tegnet.

20131001-204856.jpg20131001-205002.jpg

Dette indlæg blev udgivet i Anmeldelser og tagget , , . Bogmærk permalinket.

7 Responses to Babytegn for alle på app

 1. Sanne skriver:

  Virker “rydde op” mon på en teenager??? 🙂

 2. AB skriver:

  Ha ha ha, det er den sjoveste produktanmeldelse jeg længe har læst. Tak for godt godnatgrin! Det er derfor du er min ven. *givmigenkrammertegnet* herfra!

 3. Pernille skriver:

  Jeg læste de første par linjer og var hooked – tænk, jeg har ingen babyer og skal ikke bruge nogen app, men der står så meget andet blandt andet om mor-rollen og samfundet samtidig med jeg sidder med et smil på læben. En god anmeldelse, og mon ikke jeg finder en baby i omgangskredsen, som jeg enten kan afprøve appen på eller blive bevidst om de helt almindelige 😉

 4. Charlotte skriver:

  Fed artikel – eller hvad man nu kalder det ! Humor er fedt – især når de små terrorister har endnu en af deres faser. Godt at vide hvordan man bare skal køre nevøer og niecer op og så aflevere dem igen, når næste fase begynder:)

  Tak for en god anmeldelse og et godt grin 🙂

 5. Alice M skriver:

  Sej anmeldelse 😀 Vi har brugt babytegn – ikke alle de officielle, men det virker. Lidt. Bortset fra at han stadig bed og var røv frustreret over ikke at blive forstået 😉

  🙂

 6. Julia skriver:

  HAHA! Og du har SÅ meget ret – uanset: Man KAN bare ikke gøre det rigtigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.