Blogbogen, af Julia Lahme. En partisk anmeldelse.

På et tidspunkt i mit blogliv, dukkede Julia op. Pludselig begyndte hun at kommentere, og så udkom den berømte/berygtede babybog, som jeg godt kunne lide og morede mig over, selv de dele jeg slet ikke kan genkende i mit eget liv. Jeg genkendte til gengæld godt hendes navn, for jeg er typen der læser kolofoner i damebladene. Jeg vil vide, hvem der står bag ting.

Så hyrede jeg hende til et foredrag på mit biblo, og så var jeg solgt. Siden er bekendtskabet vokset, og jeg har haft migræne på hendes sofa og forgæves forsøgt at narre tasker fra hende og alt i alt er jeg landet der, hvor jeg tænker: Magen til sympatisk, varmt, omsorgsfuldt og dejligt menneske, skal man lede længe efter. Jeg ville ønske, hun ikke havde så stor succes og så travlt, så jeg kunne se mere til hende.

Men nu er det jo ikke hendes person jeg skal anmelde. Det er den nyeste bog, Blogbogen – din hands-on guide til blogging. Jeg vil godt starte med at anbefale kapitel 2, side 28. Det er simpelthen noget af det bedste i nyere dansk litteratur…

20130912-143419.jpg

Kapitlet handler om, hvor svært det er og samtidig hvor vigtigt der er, at finde på det rigtige navn til den blog man gerne vil starte. Og sådan er Blogbogen. Konkret. Hands on, som den selv lover. Nede på jorden, i et let forståeligt, ukrukket sprog, forklarer den dig trin for trin, hvad du skal tænke over, hvor du kan gøre det og hvilke muligheder du har.

Nu tror jeg ikke, jeg tager munden for fuld, hvis jeg kalder mig selv en relativt erfaren blogger. Alligevel var der kapitler i Blogbogen, der har fået mig til at gentænke min blog. Er der noget jeg kan gøre bedre, noget jeg ikke er opmærksom på. Ja, det er der. Og selv de områder, hvor jeg helt autonomt gør noget andet end Julias professionelle anbefaling tilråder, så kan jeg lide at blive bevidst om det og tænke over mine grunde til at gøre som jeg gør. For der er ingen regler i blogland.

Julias fine nye bog er en glimrende og tiltrængt guide til dig, der er nysgerrig på blogs. Hvad kan de? Hvorfor skal man have en og hvordan gør man? Men den er ikke et reglement. Den fortæller dig ikke, den eneste rigtige måde at gøre det på. Den fortæller dig, om alle de muligheder du har og den sporer dig ind på de overvejelser du selv skal gøre dig, for at få lige præcis den blog du gerne vil have.

Hvis du vil vinde et eksemplar af denne nyttige guide, så skriv en kommentar til dette indlæg. Jeg trækker lod engang i næste uge. Her på min blog dur det nemlig ikke med faste deadlines.

Blogbogen – din hands-on guide til blogging, udkommer på Rosinante d. 13.9.13.

Klik HER for gratis læseprøve.

Dette indlæg blev udgivet i Anmeldelser og tagget , , . Bogmærk permalinket.

32 Responses to Blogbogen, af Julia Lahme. En partisk anmeldelse.

 1. Anne Christine skriver:

  Åh – den vil jeg helt vild gerne vinde. Jeg vinder aldrig noget, og jeg kunne godt tænke mig at blogge, men det bliver heller aldrig til noget!
  Så hvis jeg nu vandt, ville jeg helt sikkert få lavet den blog. Jo, jeg ville. Og jeg ved jo egentlig også hvad jeg ville skrive om. Og nej, jeg aner ikke hvad den skal hedde… Jeg bliver nødt til at brainstorme en hel masse hvis jeg vinder.
  Og det er sikkert godt for min hjerne. Hvis jeg altså har én – min familie er af og til i tvivl.
  Nu har du og Julie L fået inspireret mig helt vildt, og jeg har ikke engang læst bogen endnu (men anbefaler læseprøven på det stærkeste).

 2. skolou skriver:

  Ja tak.
  Så kan det være at min gemte, glemte blog kunne blive vakt til live igen 🙂

 3. Christina skriver:

  Et styks Julia fan her, vil så gerne vinde den bog, og starte min egen blog.

 4. Anja Lykkegaard skriver:

  Ihhh vil så gerne have fingre i den bog. Måske kunne jeg gennem den få liv i min flere gange døde blog igen (http://aewlebaewle.blogspot.dk/).

  Yeap its totally dead!!!
  Derfor Julie, trænger jeg til ny energi indsprøjtning. 🙂

 5. Erika skriver:

  Jaaaaaaaaahhhh!!! For filan, træk mig!

 6. Ditte Olsen skriver:

  Bogen er allerede røget på min ønskeseddel, men det ville bestemt ikke gøre noget at vinde den inden 🙂

 7. Line skriver:

  Hep hep – på mig selv!

 8. Sanne skriver:

  Jeg vil frygteligt gerne ha’ geniale Julias gode råd. 🙂

 9. Jannie Hansen skriver:

  Den kunne jeg da rigtig godt tænke mig…. Overvejer nemlig at genoplive min blog 🙂

 10. Marianne skriver:

  Den gad jeg godt have fingerne i!

 11. Kira Glistrup skriver:

  Jeg æælsker Julia Lahme! Især fordi hun for et års tid siden valgte at linke til denne blog, og siden har jeg også fulgt med her. Tak til jer begge.
  Blogbog(nej, iPhone, ikke blodbøg), kom.

 12. Jeannette skriver:

  Jeg er fan af jer begge, derfor skal jeg vinde blogbogen 😉

 13. Bella single skriver:

  Den kan jeg godt bruge…

 14. Maria Høj skriver:

  Årrh ja dén bog gad jeg godt vinde:-). Elsker Julias bøger og kunne godt bruge en masse gode råd til min kommende blog:-)

 15. Berit Jensen skriver:

  Hej Julie

  Jeg er vild med både Julie og Julia, – og vil meget gerne deltage i lodtrækningen 🙂

 16. Rikke skriver:

  Nu må det da snart være min tur til at vinde noget 😉

 17. Anne skriver:

  Lyder interessant!

  VH Anne W.

 18. Cecilie skriver:

  Jeg kan skrive under på, at det der med navnet er vigtigt. Og personligt har jeg åbenbart et talent for at vælge blognavne folk ikke har en ærlig chance for at huske. Geekgirlrevival? Takashimaya? Ej men altså!

 19. Alice M skriver:

  Jooo jeg gad da godt!

 20. Katrine skriver:

  jah! Den bog vil jeg meget gerne vinde!

 21. Sara Kohl skriver:

  Den vil jeg da knald gerne vinde. Julia skriver jo som en drøm, og det gør du nu også, Julie 🙂

 22. Randi skriver:

  Den bog vil jeg rigtig, rigtig gerne læse og lære af.

 23. Marie-Louise skriver:

  Den vil jeg gerne vinde. Så kan det måske være at jeg kan komme i gang. Har domæne und alles men det første skridt er svært!!

 24. Trine Kiil Johansen skriver:

  Uh! Uh! Pick me! Æhh – nu er jeg jo novice her men hende Lahme – var det ikke hende jeg så i fjernerbiffen forleden? Jeg har ellers en MEGET streng politik, der handler om at undgå Aftenshowet, men nogle gange kommer jeg til at vandre forbi TV’et når et af matriklens utallige tweens har tunet ind på bemeldte udsendelse. Jeg kom til at tænke på, at jeg står i et vadested, hvor jeg godt kunne tænke mig at skifte spor i mit arbejdsliv. Og blogge om det. Så jeg har stærkt brug for en håndbog…

 25. Løvinden skriver:

  Jeg synes det er en rigtig fin anmeldelse af Julias person du kom med.
  Har læst babybogen og er glad for, at den står i bogreolen og er så fin.
  Nu er jeg stadig relativt ny i blogverdenen, så Julias hands on vil jeg rigtig gerne læse.
  God weekend:-)

 26. Lene skriver:

  Nu har jeg lagt en besked ovre hos AB, så hvis jeg også smider en her, så er der måske lidt mere chance for at vinde. Åh, who am I kidding? Vinder aldrig noget (ja, forsøger at score sympatipoint her…nå, virker ikke?!)

 27. Kristina K skriver:

  Den vil jeg da meget gerne læse.

 28. understjernerne skriver:

  Jeg vinder. Ik’ås? Jeg har fortjent at vinde noget nu.

 29. Marie skriver:

  Rigtig gerne!! Jeg vil meget gerne lære at blive en bedre blogger. Kh M

 30. Dina Gildhoff skriver:

  Ih, den her bog har allerede stået på min ønskeseddel længe. Jeg har selv en blog, men drømmer om at blive drøn-god til det der blogging, og det er jeg sikker på, at Blogbogen kan hjælpe mig med. Det er helt klart mig, der trænger til at vinde den 🙂

 31. Birgitte B skriver:

  Vil gerne vinde 🙂 savner noget retning på min egen blog, så den vil være tiltrængt!

 32. Frk. Vægt skriver:

  Den vil jeg virkelig gerne læse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.