Mumi – hvad så dér?

Jeg har altid elsket Mumi troldene. Nogen synes, det er et lidt uhyggeligt univers, men jeg kan virkelig godt lide det. Det er stemningsfuldt og mystisk og samtidig er Mumis følelser så genkendelige. Den der frygt for lyde, mørke, sære væsner og den store verden – den tror jeg de fleste børn (og voksne?) har stiftet bekendtskab med en eller flere gange.

Vi er gået i gang med at læse Den store Mumibog som godnathistorie derhjemme, og det mindede mig om den her app-bog.

hvad sker der så mumi app

Det er en læs og lær app og den er virkelig fin. De originale billeder af Tove Jansson er fantastiske i sig selv, og tilsat små interaktive muligheder i hvert billede bliver de levende på herlig måde der passer glimrende til Mumis forunderlige univers. Historien handler kort fortalt om Mumi, der er på vej hjem til Mumimor med noget mælk. På vejen møder han Mymlen, der ikke kan finde sin lillesøster My. Det hjælper Mumi med på vejen, og sammen møder de flere af mumiverdenens sære skabninger. Til sidst når de hjem til mor – men er der mon mere mælk tilbage?

hvad sker der så mumi app

Der er både ting at trykke på, ting der kan bevæge sig, når du tilter skærmen og et sted kan du selv bidrage med en tegning. Det er alt sammen virkelig flot. Og det er også lækkert, sådan som hver side fører videre til den næste – ligesom hvis man har en billedbog med huller i siderne, hvor igennem du kan se næste side. Meget smukt lavet.

hvad sker der så mumi app

Man kan vælge om man vil læse teksten selv eller om man vil have den læst højt. Højtlæsningen er god og passende stemningsfuld. Teksten i de små bokse, der kommer frem hvis man trykker på det store T, er pæn, men jeg synes den er lidt lille og tæt presset sammen, hvis man  er begynderlæser og selv skal læse den.

En hyggelig uhyggelig godnathistorie, der fungerer godt som interaktiv ebog, men ikke er helt perfekt til selvlæsning for begynderen. Klara, der ellers er en habil læser, vælger i hvert fald oplæsningen hver gang. Nok også for hyggens skyld.

App’en er udgivet af Gyldendal og fås i AppStore for 42 Kr. til iPod, iPhone og iPad.

Dette indlæg har tidligere været bragt på www.børnebøger.nu

Dette indlæg blev udgivet i Anmeldelser og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

6 Responses to Mumi – hvad så dér?

 1. Rikke skriver:

  Åh, Mumi-universet er virkelig noget af det fineste, jeg ved. Det er så sigende, så smukt – og slet ikke kun beregnet til børneøjne.

  Og så er de originale illustrationer altså uendeligt inddragende.

 2. Camilla skriver:

  Jeg elsker Mumi-universet! Det er så fint og mystisk og lidt uhyggeligt på den hyggelige måde, som du skriver 🙂
  Er helt sikker på, at det også vil være højtlæsning herhjemme, den dag jeg får et barn – indtil da kommer jeg nok selv til at læse lidt Mumi også 🙂

 3. Gitte skriver:

  Hvor er det genialt!!
  Er jeg nødt til at lade som om, jeg også har børn, for ikke at virke creepy over at ville have den?? 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.