Bogbid fra en bogblogger

Nå, men så vågner man op til #lovestorm på facebook. Før jeg selv ved noget om ret meget, har de første 8 fortalt mig, at jeg er nævnt på forsiden af Politikens kultursektion i dag. Så må man vel hellere stå op. Og evt. skrive et indlæg om en bog…

Jeg formoder der er en form for momentum i dag, og det vil jeg gerne udnytte til lidt forskelligt. Jeg vil starte med at sige, at jeg virkelig elsker min blog. Se, hvad den fører med sig af skæg og det sker bare, eller, jeg har ikke lagt nogen strategi og jeg har ikke noget årshjul, og alligevel går det okay. Det er da rart.

Og så vil jeg gerne sige, hvis du er ny læser og kommer fordi du så det i Politiken og tænkte hvad er dog dette nye djævelskab for noget?? – så velkommen. Bogblogs er et virkelig behageligt sted at befinde sig, jeg håber du får noget ud af det og finder en god bog at læse. Og så var der et par af mine bloggerkolleger som Politiken glemte at nævne. De kommer her:

Hvis du er til det med børnelitteratur, så skal du følge med på Bøger til børn. Det er så velskrevet og bredt og inspirerende og praktisk talt professionelt. Der er ikke ret mange steder man kan læse anmeldelser af børnelitteratur, desværre. Steffen Larsen gør sit bedste i føromtalte avis, men det er ikke altid nok. Der udkommer virkelig meget godt til børn, og hele bagkataloget fortjener også fortsat formidling. Det er de gode til ovre på Bøger til børn.

Hvis du bare er til bred inspiration, så skal du læse med ovre hos Trilogien. Det er tre dygtige damer hvoraf to er bibliotekarer og en er passioneret bogmenneske og jeg elsker deres blog. De skriver også om podcasts og den slags moderne ting, som jeg i hvert fald har brug for at blive mindet om med jævne mellemrum.

Og så er der et sted mere, hvor du kan hente inspiration til den næste gode læseoplevelse, og hvor jeg tilfældigvis er gæsteskribent her i december. Det er bl.a. Københavns bibliotekers tilbud til dig Bogbidder.dk – de har også en hjemmeside, men det er facebook siden der fungerer bedst og det er her du kan læse mit gæstebidrag senere i denne md.

Og så er der hashtagget. Naturligvis. Vi er nogle bibliotekarer som elsker litteratur og som gerne vil formidle den så meget som muligt, og vi bruger #bogsnak på alle de sociale medier. Du kan også selv bruge det, hvis du skriver om bøger, eller du kan bare vælge at søge det frem og se om der er nogle indlæg der kan inspirere dig. Det er især meget brugt på Instagram, Facebook og Twitter.

Så. En magtfaktor, altså. Vi får se med det… Hvis nu jeg siger, at min absolutte yndlingsbog i år, det var Stine Pilgaards Lejlighedssange, vil du så læse den? Eller endda købe den?? Du kan sørme også låne den digitalt, hvis du ikke har noget imod at stå lidt i kø.

stinepilgaard

Hvorfor var det din yndlingsbog Julie? Stop med alle de links og kom til sagen! Jo, det er det fordi den er helt vildt sjov. Stine rammer en tone og noget i tiden, som er gældende. Jeg kan mærke mig selv i hendes formuleringer og observationer. Jeg lo højt ud i lokalet ved beskrivelsen af pakkespillet og jeg sendte billeder af særlige uddrag om fx. at være et stormvejr, til flere af mine venner. Fortælleren er en ung kvinde der flytter ind i en lejlighed og skriver lejlighedssange. Og samtidig bliver fortællingen som en sang om alle de forskellige lejligheder i livet der i sig selv er små og helt hverdagsagtige, men som samlet udgør det her tossede, pragtfulde liv. Den er ikke ret tyk, så den er overskuelig for os med mindre børn, som står og koger sovs døgnet rundt. Og samtidig er den af høj litterær kvalitet, så du undgår at føle dig som en endnu større idiot end du allerede gør i forvejen, fordi du ellers kun kan koncentrere dig om Jojo Moyes og Twilight. Win-win, som de siger i Jylland.

Dette indlæg blev udgivet i Fagligt og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.