Bogforum – lige om lidt

Efteråret er i den grad læsernes årstid. Mine hylder bugner af nye spændende bøger, forlagene har travlt med udgive op til julesalget. Vejret indbyder til indendørs aktiviteter, tæpper, sutsko, en kop the og god tid. Og så er der Bogforum. Som i høj grad er blevet noget jeg glæder mig til.

Da de boede i Forum kunne jeg ikke så godt lide det. ALT for mange mennesker på alt for lidt plads, og man kunne ikke komme hverken frem eller tilbage, for slet ikke at tale om at se på noget eller høre på nogen. Nu, i Bella Center, er der virkelig god plads. Der er stadig mange mennesker, men de breder sig ud, og man kan bedre komme til på den stand man nu vil se på.

Hvis jeg må komme med en enkelt opfordring til forbedring, så er det at forlagsfolk bliver mere udadvendte og mindre indspiste. Der er naturligvis undtagelser, det er der altid. Men for mange af dem står der med et fjernt receptionsblik på og kindkysser hinanden og de kendte forfattere. Det er svært at komme til at spørge om noget. Jeg savner samtalen om litteraturen, mellem mig som læser og dem som branchefolk. Hvis man kunne finde et sted, hvor der var plads til samtale, ville det være interessant. Det er det jeg elsker mest, også som bibliotekar, når man pludselig ender i en intens samtale om en genre, et værk eller et forfatterskab. Mindre salg, mere formidling måske? I ringer bare, hvis I vil hyre en bibliotekar til den del…

Nå. Men jeg elsker stadig at komme der. Og gennem årene er det blevet helt hyggeligt, fordi jeg møder mange jeg kender efterhånden. Bibliotekarer, forlagsfolk, forfattere og helt civile venner. Det er herligt.

I år var jeg inviteret til et arrangement af Bogforum, som en slags optakt til næste weekend. Og her var i høj grad den samtale jeg elsker. At det så ender med at jeg lytter mest og ikke taler ret meget, passer mig fint. Jeg elsker at lytte til forfattere der er begejstrede for deres emne og deres proces. De er så engagerede og nørdede på den bedste måde. Selv hvis jeg aldrig kommer til at læse deres bog (ja, Erik Valeur, jeg kigger på dig) så er jeg stadig absolut vild med at høre om hvor meget de brænder for det de laver.

Torsdag aften havde jeg den udsøgte fornøjelse at lytte til tre velformulerede herrer

Dennis Jürgensen om at skrive voksenkrimier, Rune Skyum-Nielsen om sin kommende biografi om Jakob Ejersbo og Ole Tornbjerg om Drengen fra Godhavn, var alle tre spændende på hver deres måde. Jeg fik lyst til at læse alle deres bøger. Men især var jeg starstruck over mødet med Dennis Jürgensen. Han er en af de forfattere der har haft indflydelse på hvem jeg er som læser, bibliotekar og menneske. Freddy og monstrene, Dystopia og alle de andre børne- og ungdomsbøger er blevet læst og genlæst så mange gange gange. Det var kæmpe stort for mig, at få lov at sige tak.

Jeg ser tosset ud. Lad os give begejstringen og belysningen skylden. Tak.

Hvis du har lyst til at feste igennem på Bogforum næste weekend, så kan du vinde en billet her. Jeg har fået nogle ekstra at dele ud af, så hvis du skriver en kommentar, trækker jeg lod og sender på tirsdag. Du kan læse hele Bogforum programmet her. Selv glæder jeg mig rigtig meget til at høre Caitlin Moran, Adda Djørup, Josefine Ottesen og Anna Skyggebjerg. Blandt mange andre.

Dette indlæg blev udgivet i Fagligt og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

20 Responses to Bogforum – lige om lidt

 1. Tine Friis Hansen skriver:

  Vil rigtig gerne opleve Bogforum i nye omgivelser 😉

 2. Marie skriver:

  Jeg har aldrig været på bogforum. Nogensinde. Ikke i Forum. Ikke i Bella. Og jeg har snart fødsi!!! Og jeg elsker bøger. Gad bare godt.

 3. Emma skriver:

  Du ser ikke tosset ud 🙂 og jeg vil hjertens gerne vinde en billet 🙂

 4. Pia skriver:

  Jeg ELSKER Bogforum. Det er det bedste sted at lade sig inspirere til at læse nyt, og til at købe julegaver 🙂

 5. Inger Bressendorff-Madsen skriver:

  Glæder mig vildt til lørdag hvor jeg for første gang skal opleve bogforum i bc COOL

 6. Maria skriver:

  Jeg vil så gerne vinde en billet – plejer først at opdage BogForum, når weekenden er fyldt op – men i år har jeg endelig nået at få plads i kalenderen.

 7. Gitte W skriver:

  Krydser fingre for at vinde en billet :)!

 8. Tine Bonde skriver:

  Ih vil gerne vinde. Har i flere år drømt om at komme afsted, nu skal det altså være!! Har endelig tid til at tænke på andet end små børn?

 9. Maria Nielsen skriver:

  Det vil jeg gerne vinde :-). Og sejt at møde Dennis Jürgensen!

 10. Anne W. skriver:

  Jeg har heller ikke prøvet at være til bogmesse, men jeg synes, der bliver vist flere programmer derfra i fjernsynet efterhånden, hvilket er ret fedt!

  KH Anne W.

 11. malene skriver:

  Det bedste ved bogmesser er den der starstruck rock n roll følelse man får når man møder de forfattere som betyder noget i ens liv.

 12. Eva R. skriver:

  For år tilbage tog jeg til Bogforum flere år i træk, og var begejstret – jeg boede tæt på Forum og elsker bøger. Det var perfekt!
  Så fik jeg et barn, og var kæk nok til at tro, at jeg sagtens kunne tage på bogmesse i Forum med en baby i bæresele på maven. Det gik ikke så godt.
  Kombinationen af skrigende barn, vrissen kæreste, ammeindlæg der lækkede, lavt blodsukker, varm indelukket luft og et uigennemtrængeligt menneskemylder var så forfærdelig, at jeg ikke har været på Bogforum siden dengang.
  Nu er babyen blevet 7 år, jeg er kommet mig over min angst for menneskemængder og har smidt kæresten ud, og jeg kunne rigtigt godt tænke mig at vinde en billet til Bogforum i Bella Center. Især når Caitlin Moran er på programmet!

 13. Louise fb skriver:

  Jeg er vild med ideen om bøger så langt øjet rækker. Var afsted første gang for to år siden i Bella Center sammen med den dengang knap 5-årige. Kæmpehit! Altså lige bortset fra at hun blev kørt ned af et par damer på 55+ med trolleyer, som havde lagt et ret stramt skema for deres dag. I år skal vi også afsted. Det er helt sikkert og hvis billetten var betalt, så kunne vi jo få flere bøger med hjem ??

  • Marianne Olesen skriver:

   Hej Louise, de bøger du ikke får med hjem kandu låne ganske gratis en hel måned på biblioteket. Kh fra en af de væmmelige 70+ bogslugere med trolley. Vi ses der ude.

 14. Marianne Olesen skriver:

  Jeg er på Louisiana og Bogforum hvert år alle dage fra morgen til aften. Det er mit årlige bogfix, og jeg kan næsten håbe på reinkarnation for at få læst noget mere. Tak til alle mine unge og gamle bib-kolleger der utrætteligt kæmper for bogens/litteraturens overlevelse.

 15. Johanne skriver:

  Jaaa! Jeg vil rigtig gerne vinde! Har ikke været på bogforum siden dengang det var i Forum 🙂 Må være tid til et comeback!

 16. Maja skriver:

  Oh yeah! Jeg tror også på, at i år er året for mit Bogmesse-come back 🙂

 17. Lea skriver:

  Det ville være så skønt at se alle de nye og spændende bøger og møde mange forfattere og forlagsfolk!

 18. Sanne skriver:

  Åhh jeg vil gerne vinde!!! ELSKER Bogforum og vil gerne derud i år med min datter på fem år. Det er ved at være på tide at hun også kommer med 🙂 Håber jeg vinder 🙂

 19. Susanne skriver:

  Jeg slugte Dennis Jürgensens voksen-krimi i løbet af halvanden dag. Glæder mig så meget til den næste udkommer. Er faktisk blevet lidt lun på at besøge BogForum i år. Jeg brød mig heller ikke om Forum, men med din beskrivelse er jeg fristet til at tage ind til Bella Centret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.