Jordemødre for livet

Jeg har født to gange. En okay gang og en rigtig god gang. Der er flere forskelle mellem de to gange, bl.a. min egen erfaring, men den mest markante er at jeg anden gang havde den samme jordemoder med mig under hele forløbet og at hun var til stede konstant. Virkelig nærværende og kompetent og faglig. Hun gjorde min fødsel bedre (og uden dødsangst) og jeg vil altid huske hende med en voldsom taknemmelighed. Måske er det hendes fortjeneste at Agnes var så mild en baby? At der ikke var kolik? At alt var nemt og fredeligt fra starten?

Det ved jeg jo ikke, og du har ret, der er helt sikkert masser af andre faktorer inde over. Men det VAR virkelig bare en roligere og mere tryg start for alle involverede.

Og jeg må le hånligt af Københavns kommune, der opfordrer kvinder til at tælle deres æg. Og føde flere børn. Det vi tæller, er hænder. Vi tæller jordemødre, og finder ikke nok. Vi tæller pædagoger, og finder ikke nok. Vi tæller lærere, og finder ikke nok. Vi tæller fritimer med vores egne hårdtfødte børn, og finder slet ikke nok. Og den såkaldte regering, der melder ud at vi kan droppe tanken om deltid?? Nå, men så kan I da droppe tanken om at jeg skal føde flere slaver til jeres produktionsapparat og ministerpensioner. Rend mig.

Støt dig selv og dine egne muligheder for en tryg fødsel, ved at støtte jordemødrene. Del den her video. Like deres fb side. Men hvis du er sådan en der skal føde lige om lidt, så skal du alvorligt overveje ikke at se den her video. Den vil ikke gøre dig tryg. Mig gjorde den vred, frustreret og rigtig ked af det.

Dette indlæg blev udgivet i Hverdagsliv og tagget , , . Bogmærk permalinket.

4 Responses to Jordemødre for livet

 1. Kim skriver:

  Fantastisk skrevet! Tak!!

 2. Christina skriver:

  Flot skrevet!
  Jeg har den største respekt for jordemødrenes arbejde, og jeg forstår ikke, hvorfor der skal spares på fødegangene. Det kan jo i yderste konsekvens blive fatalt for de implicerede.
  Jeg har delt videoen på min fb-side.

 3. Marleen skriver:

  Så sandt og især din bemærkning til deltid. Hvad sker der for politikere der melder sådan noget ud?
  -Marleen

 4. Kian skriver:

  Hvordan kan politikerne tro at kvinder vil få flere børn bare fordi de siger det? Og så med de vilkår for børnefamilier…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.