Bornholm

Jeg kan se af kommentarerne til det forrige indlæg, at vi skal have et indlæg særskilt om Bornholm. Jeg vil MEGET gerne have alle jeres tips og tricks og forslag, nemlig. Den slags er det bedste. Kan man bare ikke læse sig til i nogen guidebøger.

øen 

Vi skal bo i Rønne, og mandag og tirsdag kan vi låne en bil. Så vi har to dage til at drøne øen rundt efter røget sushi, karameller, chokolade og is. Men for at det ikke udelukkende bliver en gourmetrejse, vil jeg også gerne høre om pæne ting man kan købe – har de ikke en masse kunsthåndværk? Og hvad med de der børn? Er der noget de er vilde med, når nu det der fantastiske træ med de 7 stammer er væltet?

hot sild 

Men man kan vel også tage en bus? Eller se nogen ting i Rønne? Og så bliver det naturligvis helt utroligt pragtfuldt vejr i næste uge, så en badestrand kan vi vel også finde?

Jeg har læst mig til, at vandet er så salt derude i østersøen, at der ikke kan leve brandmænd og krabber ved de Bornholmske strande. Er det virkelig sandt?

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

14 Responses to Bornholm

 1. Nina skriver:

  Mit aller-yndelingssted på Bornholm er bestemt Blåskinsdalen. Fandt lige følgende vejbeskrivelse:
  Følger du landevejen Rønne/Allinge nordpå leder et skilt dig til Jons Kapel (efter Helligpeder/Teglkås). Ved Jons Kapel kan du parkere bilen og derfra følge vandrestien ca. 400 meter indtil du finder skiltet mod Blåskinsdalen, der fører dig ind i landet.
  Der er fantastisk smukt!
  Og hvis vejret regner er Natur Bornholm også et besøg værd. Rigtig god tur 🙂

 2. Sarah skriver:

  I skal da bruge en formiddag på at gifte jer på Jomfrubjerget!
  (det ville jeg gøre, hvis H gad og hvis gæsterne gad rejse derover)
  Hvis I kører i bil nordpå langs kysten fra Rønne, så kør ned forbi Sorthat/Muleby, det insisterer jeg altid på, det er på vejen og rigtig fint.
  Og selv om alle de andre turister gør det, så tag op til Hammershus og gå en tur, der er ikke noget der kan vække fantasien som borgruiner. Og isen bagefter skal I ikke snuppe i kiosken, men i stedet skal I køre ned på Hammerhavnen, det er meget hyggeligere. (Og der er en lillebitte strand)
  (Hvis I medbringer en madkurv og tager Blåskinsdalen, som Nina nævner, på vejen, kan I køre forbi Gudhjem sidst på eftermiddagen og forsyne jer med karameller og så hjemad tværs over øen, hvor I spotter Østerlars Rundkirke fra bilen. Så fik vi lige planlagt den dag. ;D)
  Og når I skal på stranden, så tag bilen til Østre Sømark ved Pedersker. Må ikke sige det for resten af familien, men det ER den bedste strand – og du kan vel holde det hemmeligt. 😉 Og så kan I jo spise røget fisk på Bakka Røgeriet.

 3. julie skriver:

  Øh ja, Sarah – din hemmelighed er sikker her! 😀
  Hvad sker der med det der jomfrubjerg?? Kan man bare droppe ind og gifte sig? En bornholmsk udgave af Vegas, eller?

 4. Sarah skriver:

  Aj, kan altså ikke helt sammenlignes med Vegas. 😉
  Det ville bare være rigtig fint at blive gift der, tror jeg, med udsigt ud over skov og sø. Hvis man var sådan et naturromantisk menneske.
  (Men det kunne vel nok arrangeres med noget lynprøvelsesattest og opkald til Bornholms Kommune. Som en lille fødselsdagssurprise.)

 5. Anne skriver:

  Blåskinsdalen, Sorthat, Muleby, Jomfrubjerget?
  Jeg har kun været på Bornholm én gang – som 11årig. Men med de stednavne må man da afgjort også kunne møde dem fra Mummitroldene rundt omkring. Det ville jeg nok vælge at bruge tiden på.
  Bortset fra det, er der så ikke også noget med at der er en del glashytter på Bornholm? Og keramik?
  Nå, nu vil jeg sqda også til Bornholm (selvom HVER 10. bornholmer stemte på onde onde M.M. til EU-valget. Yiks!). Men vi har lige lejet sommerhus ved Blokhus i 14. dage.
  Næste år, så!

 6. julie skriver:

  Alle er åbenbart vilde med at feriere på Bornholm. Folk spadser helt ud, når jeg nævner vi skal derhen. Uhh og Ihh og Næææh – Bornholm er åbenbart Guds gave til menneskeheden. Spændende.

 7. Julie, en anden én af slagsen! skriver:

  Dette sted er bestemt et besøg værd:
  http://pernillebulow.dk/
  Og så har hendes søn den lækreste lakrids-shop next door 😉
  Der er jo fantastisk på Bornholm, jeg æææææælsker bare det sted. Apropos bamser, så ligger der en forretning fyldt med bamser – “Bamsehuset” – men I har måske fået nok for nu 😉
  Et godt råd: prøv de mindre røgerier, f.eks. røgeriet i Aarsdale, her er lige et par fiskelinks:
  http://www.bornholmerguiden.dk/index.php?sprog=dk&gruppe=roegerier
  Rigtig god tur og hils endelig Krølle-Bølle fra mig!

 8. Line skriver:

  Men Julie, Bornholm ER fantastisk. Vi har været der 10-12 gange de seneste 5 år 🙂
  Man kan finde fin kramik og glas, men også en del der der lige lovlig langhåret… Hvis du bare gerne vil kigge, så prøv museet i Hasle. Kan ikke huske hvad det hedder. Det er sådan en kunsthåndvækersamling.
  I Allinge ligger at skønt sted der hedder Gæstgiveren, de har levende musik og dejlig mad, og er totalt børnevenligt. De har en hjemmeside. Og det er dem der også har Ingolfs kaffebar på Amgager, hvis du kender den?
  Der er også dejlig strand lige syd for Svaneke, Hulle Havn hedder den. Der er udspringsmuligheder og skøn lille starnd bar, nogengange med loungemusik om aftenen! Gudhjem er bare skøn i det hele taget! Prøv evt. en tur af klipperne mellem Gudhjem og Meldsted. Det er ikke til klapvogn, men mon ikke viklen kan gøre det? I Meldsted ligger der et lille traktørsted med en hyggelig have, og så er der jo landbrugsmuseet, som ikke er så kedeligt som det lyder…. og og og…. jeg kunne blive ved. Elsker den ø!
  åh, husk også Oluf Høst museet. Det er så fint, og så har de engelske agurke sandwich og saftevand i klippehaven….
  Glæææder mig til vi skal afsted til september igen 🙂
  KH L

 9. Moster Tulle skriver:

  Har altså ikke lige læst de andre kommentarer, så beklager hvis noget kommer dobbelt:
  1. Hammerknuden – det er simpelthen et fantastisk sted – Gå fra strandpromenaden rundt om knuden eller så langt i nu orker. På den anden side af knuden, forbi fyrtårnet er der ikke så mange, der kommer og man kan føle sig helt palle alene i verden. Desuden er vandet tit i total oprør på den side. En lang tur er fra knuden til Hammershus, men ikke superfedt med små børn.
  2. Bamsehuset – lyder hyggeligt, er hyggeligt, men jo selvfølgelig ganske kommercielt. Ligger ved Gudhjem
  3. Baltic Sea Glass (Melsted v. Gudhjem) – fantastisk smukt glas – gå efter deres 2. sortering som er til at betale og som jeg personligt synes er det smukkeste fordi det har lidt “kant”.
  4. Granitbrud – der ligger et lige overfor Hammershus, hvor der også er et stenbrudsmuseum. Man kan bruge timer på at finde granit og rosakvarts. Der ligger desuden et kæmpe et ved Vang – det er dog stadig i brug, så man skal nok komme i weekenden. Begge er meget imponerende.
  5. Hammershus, naturligvis – det er sejt når man er barn (og voksen)
  6. En sejltur fra Hammerhavnen og langs kysten eller fra Gudhjem havn op langs kysten
  Og ellers alle de skønne steder, hvor der er smukt, vildt, sejt og bare ganske anderledes end på Sjælland. Hvis det regner er Søstrene Grene i Rønne et sikkert hit – den må være DK’s største.
  God ferie 🙂
  Men ellers må bibliotekaren da have fat i den nye bog “Bornholm, Bornholm, Bornholm”
  Og ja, Bornholm er bare det bedste – der er altid noget at finde på ligegyldig om solen skinner eller det regner. Vores absolut favoriferiested.

 10. Maria skriver:

  Øv hende Line kender altså alle vores hemmelige steder.
  Bare for lige at gentage så er Gæstgiveren fantastisk hyggeligt, dameblads-agtigt på den absolut gode måde og lækker ordentlig mad som man ville lave den til gæster. Og børn er nærmest påkrævede. Vi følte os i hvert fald nøgne uden.
  Vi har sommerhus i Gudhjem og er derfor allermest forelskede i denne by. Jeg elsker også klippeturen fra Gudhjem til Melsted og afslutningen er uundgåelig med lagkage eller fiskefrikadeller på traktørstedet. Ubetinget yndigt. På vejen findes lækre kirsebærtræer som skal røves.
  Hvis I alligevel er i Gudhjem kan I jo tage en tur ned gennem Nørresand (som fører væk fra det mest påtrængende turistmekka) Kigge på de fine huse, gå ind i den lille (og lidt pebrede) retrobutik, hvor jeg har gjort fine kup, videre til Høst-museet (som er meget meget skønt og har virkeligt interessante rundvisninger dagligt), drikke en kop the i den fine have og til sidst slutte af med en dukkert i havnen for enden af Nørresand.
  Skal nok stoppe nu… Jeg er nok bare afhængig. Rigtig god tur.

 11. Sofie Maria skriver:

  Åh nej, åh nej,¨åh nej! Havde glemt for fantastisk gæstgiveren i Allinge er! Var der en sommeraften sidste år med to veninder – Tobias Treir gav koncert. Jeg var så solgt og forelsket! Forelsket i Tobias, gæstgiveren, mine veninder, den danske sommer og BORNHOLM! Total idyllerisk ø. Overbeviste mig selv om, at her ville jeg bo på et eller andet tidspunkt i mit liv!

 12. Moster Tulle skriver:

  De der granitbrud er 100% mor, søn på 13, datter på 15 og datter på 9 (far bare alle skattene!) – jagtinstinktet kommer simpelthen op i en og man ser en der, en der og en der – den ene finere og smukkere end den anden. Men gem nu lidt til vi kommer, ikke?
  Og ja, hvis der ikke arbejdes kan man tulle rundt og kigge og lede og FINDE :-))

 13. Julie skriver:

  Ai, det der granitbrud – kan man bare trisse rundt der og lede efter rosakvarts? Det er 400 procent Klara, den slags! Uhh, diamanter!

 14. Liza skriver:

  Hej Julie 🙂
  Jeg er nok lidt sent ude, men min mor bor på Bornholm og jeg er der hvert år. Jeg synes ikke de andre har nævnt noget om Dynddalen. Der kan man se natur der ikke findes andre steder i DK, der er helt vildt flot og der er også et vandfald og det hele 🙂 Det ligger ikke så langt fra Gudhjem, som bestemt også er et besøg værd. Den er min favoritby, når jeg er derovre. Hvis ikke jeg havde mit liv her, var jeg nok flyttet over til min mor, hendes mand og min yngste lillebrot 🙂 Håber I får det skønt uanset hvad I finder på !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.