Bryllupsnatten

Nej, det er ikke en personlig historie. Sådan en har jeg endnu til gode.

Det er en ny roman, af Sophie Kinsella, som udkom d. 28.8. Og nu ved jeg godt, nu sidder nogen af jer og hater på Becky igen. Kan vi ikke for en gangs skyld holde hende uden for det her? Ja, hun shoppede for meget, ja, hun var fjollet. Men du ved, jeg godt kunne lide hende, som hun er. Og du er også nødt til at acceptere, at Kinsella har skrevet snart to håndfulde bøger som IKKE handler om shopaholic Becky. Og de er skide sjove. Men okay, hvis du hellere vil sidde derovre og være sur i et hjørne, så er det dit valg.

Jeg kan lide en underholdende roman. Og Kinsella har endnu aldrig skuffet mig. Således er Bryllupsnatten efter min mening endnu en perle i rækken af sjove, på nogen områder genkendelige og dejligt uforpligtende romaner. Vi ved, vi bliver afbrudt. Vi ved det jo. Nogen vil have mad, andre vil aes, nogen vil have hjælp til gangestykker på matematikfessor (som jeg forøvrigt fuldstændig har glemt hvordan man laver!!! Jeg kan ikke længere gange??!?) og andre vil fortælle en 60.000 mere eller mindre irrelevante detaljer omkring en perleplade. Sådan er det bare, det liv vi har valgt. Og derfor foretrækker jeg ind i mellem en bog jeg kan læse uden at gå glip af noget, hvis jeg hele tiden skal lægge den fra mig.

I Bryllupsnatten møder vi Lottie, som gerne vil giftes med sin kæreste Richard. Han er sådan set en fin fyr, men måske også lidt en kujon, som mange mænd efter min mening er, i vore dage. Så i stedet for et frieri får Lottie et brud, og derefter træffer hun – efter hendes storesøsters mening – en række uheldige valg. Bl.a. gifter hun sig med sin ungdomskæreste Ben, der pludselig dukker op. Og de stikker af til Grækenland for at genopleve ungdommen og holde den perfekte bryllupsnat.

Storesøster Fliss, står selv midt i en meget smertefuld skilsmisse. Hun er vant til at passe på Lottie, og vil gå meget langt for at skåne Lottie for den smerte sådan en skilsmisse fører med sig. Så hun følger efter det lykkelige par til Grækenland. Med på slæb har hun sin søn, Lotties eks Richard der pludselig vågner op til dåd, og Bens forretningspartner, den høje, mørke, fremmede, som ingen af os kan undvære i krisetider.

Det bliver en festlig flok, og lidt af en udfordring. Der er masser af komik og sjove episoder, og jeg kunne rigtig godt lide den her bog. Hvis du, som jeg, aldrig bliver færdig med chick lit, så skal du læse den!

Dette indlæg blev udgivet i Anmeldelser og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

4 Responses to Bryllupsnatten

 1. Kristina skriver:

  Den må jeg jo partout læse!

 2. cecilie skriver:

  Hej

  Har du egentlig laest noget af Neil Gaiman? Ved du om han kan anbefales?

 3. Mette skriver:

  Glæder mig til at læse den 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.