Dag 2 med Agnes

Åh, jeg er stadig træt. Vi har ellers sovet udmærket i nat, Agnes og jeg. Jeg kan i hvert fald huske tre sære drømme, så jeg har da været væk. Og Agnes sover jo fint. Hvis bare jeg ikke stadig var snottet.

Hun er et dejligt nemt barn ind til videre. Sover meget, vågner og grynter og smasker og ammer som en proff. Hun skriger slet ikke. Og så sover hun igen. Og selv om hun er glad for at sutte og rigtig god til det, så kan man sagtens trække tiden mellem amningerne 2-3 timer, for hun SOVER jo bare. Det gjorde Klara altså ikke. Hun skreg allerede på det her tidspunkt, eller var bare vågen og urolig.

Der er to ting i det. ET – de er to forskellige børn, og TO – vi er nogle mere erfarne forældre nu. Jeg sad i dag og tænkte over, hvor behageligt det her er, og hvor meget jeg nyder Agnes og hvor rart vi bare har det, og så gik det op for mig, at jeg ikke er bange for hende. Og det var jeg virkelig for Klara. Skrækslagen. Med Klara var det sådan – åh nej, baby vågner, slå op i bogen, hvad skal vi gøre??? Og når hun sov gemte vi os i den anden ende af lejligheden og hviskede og hvis gulvet knirkede, så vågnede hun. Og skreg. Og var utilregnelig. Jeg panikker ikke når Agnes vågner, for hun sover igen senest en halv time efter.

Agnes sover over alt, hele tiden og fuldstændig upåvirket af os andre. Lærer man nok også hurtigt med en storesøster på 4,5. 

Men hun ammer altså også fint og mælken er allerede løbet til. Vi havde besøg af en barsels-sundhedsplejerske i dag, fordi jeg er taget hjem fra hospitalet efter kun en overnatning. Så derfor ringede hun i morges og snakkede lidt om det hele og spurgte om vi ville have besøg. Det kunne vi da ligeså godt, synes jeg. Så hun kom og sikrede sig at min livmoder trækker sig sammen, hvilket den gør. Og at jeg ikke bløder for meget, hvilket jeg heller ikke gør. Og at amningen kører, hvilket den gør, og at Agnes ikke har tabt sig for meget – hvilket hun faktisk slet ikke har. Normalt taber de sig den første uge siger man, men det er der altså ingen af mine der har gjort. Agnes vejede stadig 3600 i dag og sundhedsplejersken var meget imponeret og sagde, at Agnes var den bedste på det område, af alle de børn hun havde besøgt i dag. Hvilket var mange, fordi folk åbenbart har født som gale her omkring fuldmåne?

Mine forældre kom i dag og var her nogle timer, og kørte så hjem igen. Det var hyggeligt og Agnes er jo nem at vise frem. Hun ligger bare og kigger, eller sover. De havde gaver med til både Klara og Agnes, og Klara mente det var lige så godt som jul, eller måske fastelavn? Ja, helt sikkert, for fastelavn er jo en anden meget kendt gave-dag, eller hvad???

Mormor havde strikket til Agnes. En fin trøje med hue og luffer der passer til. Og den sødeste lille vest. Veste er så in. De havde også gaver med fra oldemor. En lækker blød sparkedragt fra katvig, den der brune stribede strik kollektion, og nogle søde sokker. 

Og så var der sørme en pakke i postkassen. Fra Karen her i Vanløse. Tusind tak for det, Karen, det er enormt sødt af dig. En meget sød jordbær rangle. Familien var meget imponeret af at læserne ligefrem sender gaver 🙂

Jeg vil have skrevet min fødselsberetning, men jeg er for træt til alle de fakta og tidspunkter og detaljer. Jeg prøver igen i morgen. Indtil da, må vi alle nøjes med at nyde disse:

– og kendere vil bemærke, hvor meget Agnes ligner Klara som spæd. De ser helt ens ud. I morgen kan jeg måske finde et spædbarns billede af Klara også, så kan I se.

Agnes, få timer gammel 

Stolt søster 

 

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

24 Responses to Dag 2 med Agnes

 1. Jennie skriver:

  Nåååå, lille ven. Hun ser meget meget rar ud! Klara ser ud til at have et godt tag på det der med at være storesøster 🙂

 2. Clarke skriver:

  Åhr tillykke Julie.
  Jeg er selv gravid, kun i uge 10, men det er første gang, og jeg har ingen veninder der er gravide eller har været det. Så jeg er så glad for at følge med her.
  Det er meget svært at forholde sig til at der skal komme sådan en dejlig lille en ud af mig, men jeg får fuldstændig hjertebanken af at se de billeder.
  Hilsen Clarke

 3. manna skriver:

  nøjs manner, hvor er hun skøn. Får helt lyst til at gøre det igen. Men så skal man jo have sex. AD! ha ha.

 4. PassionPopsicle skriver:

  Ååårh… kan ikke forstå Manden ikke også vil have sådan en. Eller to. Er jo voldlækre, de unger

 5. Lisbeth skriver:

  SKØNT billede af dine to piger – hvor ser Klara pludselig helt vildt stor ud :o)
  Endnu engang kæmpe TILLYKKE… Kh Lisbeth

 6. Bodil skriver:

  Skøøønt – at det går så godt.

 7. Pernille skriver:

  Hvor er jeres Agnes dog vidunderlig!! Hjerteligt tillykke.. til storesøster – til mor og til far .. og ikke mindst til lille Agnes..
  Mange knus
  Pernille

 8. Valdemarsro.dk skriver:

  Stort tillykke med lille Agnes. Hvor er hun sød, køn, lille bitte og helt perfekt!

 9. Mette skriver:

  Så smuk.. nååh.
  Du har ret, det er SÅ meget nemmere anden gang. En helt anden ro 🙂
  Kh Mette

 10. Marlene skriver:

  Tillykke med lille smukke Agnes. Lyder godt (og beroligende for en tidligere kolik- og panikmor som mig), at det er meget nemmere anden gang.
  Marlene (fra Vanløse og 38+2)

 11. Kirsten skriver:

  Ej, hvor ser de søde ud.
  Og du har helt ret, anden gang får man bare mere rolige børn.
  Håber din forkølelse snart forsvinder.

 12. Sanne skriver:

  Åh for pokker Julie – hvor er hun knus-hamrende-kær…. heldigt at jeg ved hvor nivne kommer fra, ellers ville jeg da være overbevist om at mine æggestokke var igang med et militærkup mod resten af familiens beslutning om at vi har fået de børn vi skal have :o)
  Nej hvor jeg pludselig husker den der første magiske tid så tydeligt igen – nyd det lidt for mig også…
  Hvor er de søde sammen de to søstre, de skal nok få meget glæde af hinanden!

 13. Dorthe skriver:

  Kære Julie,
  Tillykke med vidunderet – hun ser om muligt lige så smuk ud som Baby-Klara.
  Håber hun fortsætter den gode stil.
  Knus Dorthe

 14. malene Hansen skriver:

  Kære Julie
  stort tillykke med lille smukke Agnes. Jeg har hæftet mig ved 2 ting. Så blev det en fisk og det sidste billede hvor Klara sidder med Agnes er bare så smukt det forekommer mig at Agnes allerede knus-elsker sin storesøster. Det er i hvert fald et meget kærligt blik hvis altså man kan have det når man er 2 dage gammel ;o)
  Kæmpe stort tillykke herfra
  Malene

 15. Helle skriver:

  Kære Julie
  Jeg kan kun tilslutte mig koret. Rigtig hjertelig tillykke.
  Det er, som bekendt, det største.
  Helle
  (mor til 3)

 16. Johanna skriver:

  Årh for den, hvor er hun lækker.
  Stort tillykke med hende. 🙂

 17. Bine skriver:

  Hjerteligt tillykke med hende!! dejlige billeder – hun er såå kær 🙂

 18. Nååååh se det lille smukke, fine menneske I har lavet. Igen. Hvor er hun helt perfekt! Elsker det billede hvor Klara sidder med hende, som en stolt og glad storesøster. Holder hende så forsigtigt. Og hvor lyder det godt med sovningen. Det var jo det jeg sagde. Ingen mor får to vågne børn, der vil skrige. Det er simpelthen ikke rimeligt. Stort tillykke igen.

 19. Miemor8 skriver:

  Kære Julie…
  Stort Tillyke med fine, fine søde, dejlige, NUTTEDE Agnes!!!
  Fedt at det gik så hurtigt 🙂 -glææææder mig til detaljer, når du får tid!
  Kh Mie

 20. carina skriver:

  Hvor er hun sød.
  Min den første sov også de første ca fire uger, så tog fanden ved hende og hun skreg de næste to-tre måneder.
  Men det kommer Agnes ikke til, vel?

 21. Sanne skriver:

  Sikke nogle smukke tøsebørn du er beriget med! 🙂
  kh.
  Sanne

 22. Caro skriver:

  Hvor er de bare dejlige. Kan bestemt godt se ligheden med Klara som spæd. Og Agnes lyder til at være lige så rolig, som du har bestilt hende;-) Glæder mig til snart at se jer.
  Mange tanker
  Caro

 23. Cirkusprinsesse skriver:

  Årh hvor er hun lille og fin. Mange tillykke med hende 🙂

 24. Karen skriver:

  Hej Julie
  Godt at høre at jordbærranglen faldt i god jord – Jeg kom sådan til at tænke på dig da jeg så den hos Børnekompagniet og tænkte at den kunne være god til en lille babyhånd og -mund når hun begynder at putte alting i munden.
  Også dejligt at høre at fødslen gik så godt – Det var faktisk helt som at genopleve min egen fødselsoplevelse for knap 1 år siden. Jeg kan også tydeligt huske den dejlige stilhed før presseveerne satte ind og svuppet og de store vågne kloge øjne der bare kigger og kigger på én.
  Masser af varme hilsener fra karen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.