Dag 2 med Agnes

Åh, jeg er stadig træt. Vi har ellers sovet udmærket i nat, Agnes og jeg. Jeg kan i hvert fald huske tre sære drømme, så jeg har da været væk. Og Agnes sover jo fint. Hvis bare jeg ikke stadig var snottet.

Hun er et dejligt nemt barn ind til videre. Sover meget, vågner og grynter og smasker og ammer som en proff. Hun skriger slet ikke. Og så sover hun igen. Og selv om hun er glad for at sutte og rigtig god til det, så kan man sagtens trække tiden mellem amningerne 2-3 timer, for hun SOVER jo bare. Det gjorde Klara altså ikke. Hun skreg allerede på det her tidspunkt, eller var bare vågen og urolig.

Der er to ting i det. ET – de er to forskellige børn, og TO – vi er nogle mere erfarne forældre nu. Jeg sad i dag og tænkte over, hvor behageligt det her er, og hvor meget jeg nyder Agnes og hvor rart vi bare har det, og så gik det op for mig, at jeg ikke er bange for hende. Og det var jeg virkelig for Klara. Skrækslagen. Med Klara var det sådan – åh nej, baby vågner, slå op i bogen, hvad skal vi gøre??? Og når hun sov gemte vi os i den anden ende af lejligheden og hviskede og hvis gulvet knirkede, så vågnede hun. Og skreg. Og var utilregnelig. Jeg panikker ikke når Agnes vågner, for hun sover igen senest en halv time efter.

Agnes sover over alt, hele tiden og fuldstændig upåvirket af os andre. Lærer man nok også hurtigt med en storesøster på 4,5. 

Men hun ammer altså også fint og mælken er allerede løbet til. Vi havde besøg af en barsels-sundhedsplejerske i dag, fordi jeg er taget hjem fra hospitalet efter kun en overnatning. Så derfor ringede hun i morges og snakkede lidt om det hele og spurgte om vi ville have besøg. Det kunne vi da ligeså godt, synes jeg. Så hun kom og sikrede sig at min livmoder trækker sig sammen, hvilket den gør. Og at jeg ikke bløder for meget, hvilket jeg heller ikke gør. Og at amningen kører, hvilket den gør, og at Agnes ikke har tabt sig for meget – hvilket hun faktisk slet ikke har. Normalt taber de sig den første uge siger man, men det er der altså ingen af mine der har gjort. Agnes vejede stadig 3600 i dag og sundhedsplejersken var meget imponeret og sagde, at Agnes var den bedste på det område, af alle de børn hun havde besøgt i dag. Hvilket var mange, fordi folk åbenbart har født som gale her omkring fuldmåne?

Mine forældre kom i dag og var her nogle timer, og kørte så hjem igen. Det var hyggeligt og Agnes er jo nem at vise frem. Hun ligger bare og kigger, eller sover. De havde gaver med til både Klara og Agnes, og Klara mente det var lige så godt som jul, eller måske fastelavn? Ja, helt sikkert, for fastelavn er jo en anden meget kendt gave-dag, eller hvad???

Mormor havde strikket til Agnes. En fin trøje med hue og luffer der passer til. Og den sødeste lille vest. Veste er så in. De havde også gaver med fra oldemor. En lækker blød sparkedragt fra katvig, den der brune stribede strik kollektion, og nogle søde sokker. 

Og så var der sørme en pakke i postkassen. Fra Karen her i Vanløse. Tusind tak for det, Karen, det er enormt sødt af dig. En meget sød jordbær rangle. Familien var meget imponeret af at læserne ligefrem sender gaver 🙂

Jeg vil have skrevet min fødselsberetning, men jeg er for træt til alle de fakta og tidspunkter og detaljer. Jeg prøver igen i morgen. Indtil da, må vi alle nøjes med at nyde disse:

– og kendere vil bemærke, hvor meget Agnes ligner Klara som spæd. De ser helt ens ud. I morgen kan jeg måske finde et spædbarns billede af Klara også, så kan I se.

Agnes, få timer gammel 

Stolt søster 

 

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

24 Kommentarer til Dag 2 med Agnes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.