Den røde dronning

Så har jeg læst en bog! Breaking news.

Denne gang er det den sidste nye af Philippa Gregory. Hun skriver sådan nogle historiske romaner, som også er underholdende. Ikke på hahahaha måden, men på… ja, en anden underholdende måde. Med drama og intriger og kææææærlighed og krig. Og hun gør det godt, synes jeg. Jeg har læst alt hvad der er oversat af hende og nogle af titlerne har jeg læst mere end en gang. Jeg er meget glad for hende, det er jeg.

De første jeg læste, var serien om Tudor familien rundt om Henrik d. 8. Om ham, om hans første kone, om hans næste mange koner og om hans to døtre og deres liv. Hvis du f.eks. var glad for tv serien The Tudors, så vil du også elske de her bøger, også selv om der ikke er ligeså meget nøgen Jonathan Rhys Meyers med.

Det er jo ikke forbudt at danne sig sine egne billeder inde i hovedet, når man læser bøger. Bestemt ikke.

Nå, men efter serien om Tudor´erne, så er Philippa gået længere tilbage og har set på tiden der førte til, at Tudor´erne kom til magten. Den serie hedder Rosekrigene, fordi det kaldte man de borgerkrige der raserede England der i 1455-85. Hun startede i den første bog, Den hvide dronning, med at se på York slægtens side af sagen, og fortsætter i den her Den røde dronning, med Lancaster slægtens. Der er masser af historiske fakta, så man kan godt risikere at blive klogere. Men der hvor det handler om følelser, dialog og andre ting som vi ikke kan vide noget faktuelt om, dér digter Philippa og det synes jeg hun gør godt og troværdigt.

Jeg er vild med de her bøger, og hvis du ikke før har læst historiske romaner, så er det et godt sted at starte. Spændende, medrivende, dramatisk og godt skrevet.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget , , . Bogmærk permalinket.

27 Responses to Den røde dronning

 1. Cecilie skriver:

  Jeg elskede bøger af Herta J Enevoldsen da jeg var barn. Er de her bøger i samme stil?

 2. julesrules skriver:

  Ja, det kan man godt sige. Jeg var også vild med Hertas bøger! De her er selvfølgelig for voksne, så de er måske lidt barskere og så er sproget i sagens natur mere moderne. Men det er samme genre, helt sikkert.

 3. julesrules skriver:

  Selv om – uhh, de der Herta skrev om Maria Stuart – de var også barske! Jeg græd og græd. Philippa har også skrevet en hvor Maria Stuart er med – den hedder Den anden dronning og handler om konflikten mellem Maria og Elizabeth.

  • Cecilie skriver:

   Efter din indlæg fløj jeg straks ind for at se, om man kunne købe nogle af Hertas bøger, men det kan man ikke. Kommer nok til at gå tidligt fra arbejde i dag for at komme på biblioteket. Er det pinligt at være voksen og spørge på børnebiblioteket efter Hertas bøger?

 4. Husmoder skriver:

  Jeg er vild med Maria Helleberg. Det lyder som om at det er lidt det samme, så måske jeg skulle kaste mig over hende PG

 5. Cristine skriver:

  Jeg aner ikke noget om de bøger. Jeg aner ikke noget om historie. Ikke fordi jeg er dum, men bare fordi jeg ikke aner. Men hvordan kan der være muligt at ane noget som helst, i det selskab du slæber med? Er det en buks, eller er det… det?

  Jeg åndenødder lige…

 6. Em... skriver:

  Tusinde tak for endnu en boganmeldelse.

  Jeg syntes du er super til at give gode korte resumér der giver mig lyst til at fare på biblioteket 🙂

  Og så vil jeg lige slå et slag for en super app der gør at man kan reserve, se sine udlån, forny, søge m.m. Kan fås til både smartphones og iPhone.

 7. Mia skriver:

  Jeg tror uden tvivl at Herta J. Es bøger lagde kimen til, at jeg blev historiker. Jeg husker, hvordan jeg lånte hendes bøger på skift på skolebiblioteket. Især dem om Leonora Christine, var det ikke en serie på tre?
  Og fås de stadig på biblioteket?

 8. julesrules skriver:

  Vi har i hvert fald nogen stående i Gilleleje… man nænner jo ikke at smide den ud selv om de ser gamle ud, og de låner stadig ud! Der er altid en pige, der kan lide at mindes rigtige prinsesser. Prøv på http://www.bibliotek.dk – så kan du bestille dem til levering på dit eget biblo.

  • Cecilie skriver:

   Jeg blev ikke klogere på, om de har dem på biblo på Frb for børnebiblioteket var simpelthen svømmet væk. Der havde været oversvømmelse så det var flyttet. Til gengæld var det en MEGASUCCESS at være på voksenbiblo. Fandt 3 bøger jeg egentlig havde tænkt mig at købe men som er udsolgt fra forlaget + en som jeg ikke helt kan bestemme mig for, om jeg skal købe.

   Lige før man håber på en ikke-ubehagelig men dog meget smitsom sygdom der gør, at man er nødt til at blive hjemme fra arbejde men på en eller anden måde også gør en ude af stand til at arbejde hjemmefra.

   • julesrules skriver:

    Sådan kan det gå! Jeg vidste godt at Frb. er svømmet væk (hvad havde man regnet med, når man bygger i en kælder?) men jeg vidste ikke at det var der du ville hen. Ellers ville jeg have advaret dig. Du må bestille dem på bibliotek.dk og få dem leveret. Eller besøge et af storKbh´s mange andre bibliotekstilbud 🙂

 9. Maja skriver:

  Hej Julie
  Har du overvejet at tagge dine indlæg? Jeg får desværre ikke læst så meget, som jeg gerne ville – mest pga. baby og flytning – så jeg får ikke altid lånt de bøger, du anbefaler, lige med det samme. Men når jeg så skal have mig noget læsning, så skal jeg jo ind og finde de gode titler, du anbefaler … Og det kan godt være lidt af en proces at bladre tilbage gennem dine indlæg for at finde boganmeldelserne. Jeg kunne selvfølgelig bare selv skrive titlerne ned et eller andet sted, men … det får jeg ikke gjort. Men hvis nu du taggede dine indlæg – evt. bare dem med boganmeldelserne – så ville de jo være superlette at finde 🙂 Bare en idé, hvis du skulle have lyst og tid og alt muligt.
  Kh. mig der har dig som min yndlingsbibliotekar 😉

  • julesrules skriver:

   Ja, jeg har overvejet det, men er aldrig rigtig kommet i gang med det. Egentlig er det jo enormt bibliotekarisk med nogle emneord på tingene, og jeg ved ikke, hvorfor jeg ikke bare altid har gjort det… dovenskab? Jeg vil forsøge at gøre det mere fremover, i hvert fald med bøgerne.

 10. julesrules skriver:

  Nu har jeg f.eks. tagget det her indlæg – men hvordan finder du så mine tags? Skal jeg lave en sky eller en boks ude i sidebaren? Så du kan klikke og vælge… hmm, ser lige om jeg har sådan en widget.

  • Maja skriver:

   Arh, men du er bare en stjerne!
   Og der virker skam fint, du skal ikke selv gøre mere. Nedenunder dit indlæg står de tags, du har givet det. I dette tilfælde står der fx: “Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget anmeldelser, bøger, nøgne mænd.” ‘Uncategorized’, ‘anmeldelser’, ‘bøger’ og ‘nøgne mænd’ (GODT tag!) er alle hyperlink, man kan klikke på – og hvis jeg så fx klikker på ‘anmeldelser’, så får jeg en side med alle de af dine indlæg, der har det tag. Smart, ikke? Så er det jo lynhurtigt at finde dem alle sammen. (Ved så ikke lige hvor besværligt det er for dig …).
   Der står også “

   • Maja skriver:

    Hov … fortsætter lige her:
    Der står også “Bogmærk permalinket.” efter opremsningen af tags, og man kan klikke på ‘permalinket’, men jeg ved ikke helt, hvad det betyder …
    Mand, du er hurtig til at svare! Og tak fordi du gider overveje at tagge. Det må næsten være en fest for en bibliotekar at sidde der og katalogisere 😉 (Jeg blev aldrig bibliotekar, men skiftede studie, bl.a. fordi jeg syntes, at det der med MARC-posterne var noget nær dødens pølse …) (det ændrer dog ikke på min kærlighed til bøger og biblioteker).
    Kh. 🙂

    P.s.: Hvis man vil se indlæg med andre tags end det, man lige sidder og kigger på, så er der selvfølgelig nødt til at være en sky eller boks eller noget, som du skriver. Se fx mors-apps.com, hun har en boks ude i siden, hun har kaldt ‘Kategorier’, og den er smart (især på en blog som hendes).
    Nå, nu godnat 🙂

 11. julesrules skriver:

  Er gået i gang med sky!! Det er sjovt. Tror jeg ikke gjorde det, fordi det ikke var nær så sjovt på min gamle smartlog blog, og så glemte jeg det da jeg flyttede. Men nu vokser skyen. Tager dog nok lige et par dage før jeg har været tilbage og tagge alle 1800 indlæg.

 12. Solveig skriver:

  Hej Julie
  jeg er vild med historiske romaner, men jeg har lidt svært ved at gennemskue hvilken rækkefølge det er bedst at læse Philippa Gregorys bøger i? Vil du komme med et forslag?
  kh Solveig

  • julesrules skriver:

   Jeg ville starte med Den evige prinsesse. Den handler om Katarina af Aragonien der er Henrik d. 8.’s første kone. Eller, gå længere tilbage og starte med den her serie om rosekrigene, så du får baggrunden for hvad der førte Henrik d.8.’s far til magten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.