Den røde dronning

Så har jeg læst en bog! Breaking news.

Denne gang er det den sidste nye af Philippa Gregory. Hun skriver sådan nogle historiske romaner, som også er underholdende. Ikke på hahahaha måden, men på… ja, en anden underholdende måde. Med drama og intriger og kææææærlighed og krig. Og hun gør det godt, synes jeg. Jeg har læst alt hvad der er oversat af hende og nogle af titlerne har jeg læst mere end en gang. Jeg er meget glad for hende, det er jeg.

De første jeg læste, var serien om Tudor familien rundt om Henrik d. 8. Om ham, om hans første kone, om hans næste mange koner og om hans to døtre og deres liv. Hvis du f.eks. var glad for tv serien The Tudors, så vil du også elske de her bøger, også selv om der ikke er ligeså meget nøgen Jonathan Rhys Meyers med.

Det er jo ikke forbudt at danne sig sine egne billeder inde i hovedet, når man læser bøger. Bestemt ikke.

Nå, men efter serien om Tudor´erne, så er Philippa gået længere tilbage og har set på tiden der førte til, at Tudor´erne kom til magten. Den serie hedder Rosekrigene, fordi det kaldte man de borgerkrige der raserede England der i 1455-85. Hun startede i den første bog, Den hvide dronning, med at se på York slægtens side af sagen, og fortsætter i den her Den røde dronning, med Lancaster slægtens. Der er masser af historiske fakta, så man kan godt risikere at blive klogere. Men der hvor det handler om følelser, dialog og andre ting som vi ikke kan vide noget faktuelt om, dér digter Philippa og det synes jeg hun gør godt og troværdigt.

Jeg er vild med de her bøger, og hvis du ikke før har læst historiske romaner, så er det et godt sted at starte. Spændende, medrivende, dramatisk og godt skrevet.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget , , . Bogmærk permalinket.

27 Kommentarer til Den røde dronning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.