Dimser man elsker

Jeg kan lide pæne ting, sådan er det jo. Lidt af en samler. Derfor har jeg nu i en uges tid siddet og savlet over en nyhedsmail jeg fik fra Liberty of London.

De har simpelthen bedt nogle af de fineste engelske børnebogs illustratorer om at designe prints til forårs kollektionen af stoffer. Det er Liberty, det er stof, det er illustratorer, det er børn. Det er LIGE mig.

Lauren Child, f.eks., er jeg stor fan af. Hun har illustreret mange mange sjove og gode bøger, og jeg kan godt lide hendes streg. Naturligvis kan jeg rigtig godt lide den om Lola og Charlie, der skal på biblioteket og så er Lola sur, fordi nogen har lånt hendes yndlingsbog. Klara kan bedre lide den, hvor Lola i hvert fald kan passe en hund.

Lola lola hund

Og den ganske modige nyfortolkning af Pippi. Jeg må indrømme, at jeg ikke er ubetinget fan af nyfortolkninger, men jeg respekterer at det ind i mellem må ske, og jeg synes ikke Laurens Pippi er helt forkert. Hun er bare ligesom ikke den rigtige Pippi alligevel, vel?

Pippi

En anden illustrator der har lavet prints til stof er Quentin Blake, som man måske kender bedst fra de utallige illustrationer han har lavet til Roald Dahl´s mange bøger, f.eks. en af mine absolutte yndlinge på alle planer, Heksene.

hekse 

Men Quentin er en aktiv herre og man kan finde rigtig mange bøger illustreret af ham.

Og det stof de så har fået lavet er rigtig fint. Meget fint, synes jeg. Jeg vil gerne have det. Jeg aner ikke, hvad jeg ville sy af det, men man skulle da nok finde på noget.

Lauren Childs

ihhh 

næhhh 

Quentin Blakes

ihhh 

åhhh 

Ud over disse to illustratorer, har Brian Wildsmith (de fineste fly!!) og Emma Chichester Clark også designet prints, og de er også flotte! I kan se mange flere og læse om deres inspiration ved at trykke på linksene. Jeg kan jo ikke skrive det hele her.

Nårh ja, og en anden dims jeg elsker…. min nye iPhone! Den er alletiders. Men bliver man virkelig nødt til at flytte hele sin blog over på wordpress (eller blogger) for at kunne uploade foto, film og blogge direkte fra iPhone? Eller findes der en app der også virker til smartlog? Jeg tror næppe de har udviklet noget selv, vel? Åh, måske er det ved at være tid. Eget domæne, den slags. Lidt nyfortolkning af thejulesrules?

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

3 Responses to Dimser man elsker

 1. Margith skriver:

  Jeg er noget vild med træprintet, hvad jeg skulle bruge det til ved jeg ikke, måske bare nyde at se på det!
  Fotoet af Klara og duerne er meget skønt.

 2. susling skriver:

  OOOOH, elskede Quentin Blakes tegninger, da mine unger var i højtlæsealderen! Slæbte hjem fra biblo…Og nu fås han som liberty-stof. De er skøre de englændere.

 3. Takashimaya skriver:

  Hende der Lauren Childs print er godt nok pænt!
  Måske skal vi lave en workshop for Smartlog brugere der vil skifte til WordPress. Så man kunne gå til det på FOF eller AOF (ikke om at skifte fra Smartlog til WordPress men bare om blogging på WordPress) Syntes dog det var lidt i overkanten at bruge 815 kr og 10 mandage på det

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.