Festen

Nå, men hvem tror I lige der er træt? Ja, mig. Hvorfor? Fordi jeg tog min kæreste med til fest i går og først kom hjem omkring kl. 06. 

Det var en fest med ca. 20 mennesker i en et-værelses og vi lavede ikke andet end at danse fra kl. 21 til 05.30. Jeg havde taget de lilla MJ's med, men værtinden bød mig at danse i strømpesokker pga det lakerede gulv, som hun ikke selv ejer. Forbløffende at se, hvor mange voksne mennesker der går til fest iført strømper med hul på tæerne. Inkl. min egen kæreste. Tss.
De her fester som Maria holder, er altid sjove pga den høje homoseksuelle deltagerfrekvens. De danser bare mere. Og bedre. Og til funky'ere musik. Min kærst' og en der hed Mads var de eneste hetero mænd, og det fejrede de ved at stå i et hjørne med spredte ben, en hånd i lommen og den anden hånd om en dåseøl. De morede sig jo på deres egen måde, og i hvert fald morede de sig nok til, at omkring kl. 01 havde min ellers så hærdede og livskloge kæreste drukket sig så gevaldig en kæp i øret, at han blev dårlig. A la en 14 årig. Vi var helt enige om, at han bare skulle tage hjem og at jeg bare skulle blive, da han først gav sig til at kaste op i en altankasse. 
Men faktisk var jeg slemt skuffet, for han var lige begyndt at danse og jeg var blevet stillet ting i udsigt. Intime ting. I stedet måtte jeg slå mig til tåls med at blive bøssedanset resten af natten. Nå.
Men omkring kl 3 gik nogen andre hjem, og nye folk ankom, som jeg ikke kendte. Men de var sjove. To af dem hed Anders og de gik ud efter mere øl og kom tilbage med et lille kakkelbord. Som de sagde, så var det da det mindste de kunne gøre. Det manglede bare.
To solariefyre skulle videre til Luux, men først hældte de dyr rødvin ud over et hvidt gulvtæppe, og forsøgte at redde misæren ved at hælde dyr toscansk specialsalt ud over, og dernæst mase en uldplaid ned i det hele, for ligesom at skjule misgerningen. Sær sær strategi. Værtinden vidste ikke, om hun var mest sur over tabet af rødvinen, ødelæggelsen af tæppet, tabet af dyr special salt eller pletterne på plaiden. Lige inden de gik, pegede den ene af dem på mig, og sagde "dig kender jeg da?!" Følelsen var ikke gengældt.
En af bøsserne betroede mig, at han synes min kæreste er lækker, og jeg var meget enig, så vi fik lidt tid til at gå med at lovprise den fraværende 14 årige amatørdrikker. Jeg mødte to piger, som jeg ikke kender, men som jeg fik lidt af et crush på og som jeg håber jeg ser igen til næste fest. Min tiltagende fuldskab ledte til sms-kontakt med gammel ven, som jeg ikke har set i lang tid. Måske et år? Han var glad og ringede op – og var også til fest og fuld. Jeg fik et telefon nr. på en fyr, der gerne vil leve af at være dj med klassisk musik. Tænkte det måske var noget for et arrangement på biblioteket? 
Omkring kl 4.20 fandt jeg mig selv i en sofa, i en dyb samtale omkring præventionsformer, med en gift mand der gerne vil have børn. Ved egentlig ikke hvorfor vi så talte om prævention? Burde vel være mere relevant med det modsatte? 
Nå, men kl. 5.30 lukkede festen og jeg cyklede hjem under en smuk lysere blå himmel og et kor af morgenfriske fugle, der mindede mig om sommerfester i 3. g. Er det virkelig så længe siden, at jeg er cyklet hjem på den tid af døgnet?
Vel hjemme fandt jeg min stakkels slagne mand på sengen, stadig iført alt sit tøj og sko. Men i det mindste havde han da sovet det meste af natten, og var frisk-ish da barnet blev afleveret her på adressen omkring kl 10.30.
Heldigvis fik mand og barn venner på besøg (anden mand og hans barn) og tog afsted på legeplads, så i praksis betyder det, at jeg lå i min seng indtil kl 16. Men jeg fik ikke sovet, for åbenbart har samtlige analysebureauer rottet sig sammen om at udfritte mig for min mening om alt mellem himmel og jord, og de må have udarbejdet en turnusplan, for de skiftedes så glimrende til at ringe med ret præcise intervaller gennem hele dagen.
Nu, en familiepizza og en cola senere (ja, cola, så sagsøg mig dog!) er jeg endnu mere træt, men stille og roligt på vej op af mit alkohul. I morgen venter nye udfordringer, i form af svigerfamilie komsammen og det store kolde bord. Hvis der er snaps, får den min store kolde skulder.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

4 Responses to Festen

 1. Kirsten skriver:

  Wow.. Når man stort set aldrig længere oplever forårs- og sommermorgener på vej hjem, lægger man vist ekstra mærke til, hvor dejligt et tidspunkt kl. 6 også kan være. Det er enormt sjældent, jeg er ude til fuglene begynder at synge, men hver gang det sker, er jeg også tilbage til torsdag nat, hvor der altid var fest, og hvor vi gik direkte til historieundervisning kl. 8

 2. Eva skriver:

  Åh Julie du er altså så underholdende. Tak for dagens bedste grin.

 3. Maria skriver:

  Du er verdens bedste dansedronning, også i strømpesokker. Lover at tage Maja med til næste fest og give din kæreste mere vand i hans drinks.

 4. lene nehlsen skriver:

  Jeg savner 3. g fester nu… 🙁
  Og jeg sagsøger dig – PIZZA og COLA????? 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.