For egen (pms) regning

Nå, men når man når et stadie af pms, hvor man har lyst til at sidde i frokoststuen på arbejde og råbe af endnu en kronik i Politiken, skrevet af et åndeligt gammelt menneske, som er så bekymret for den mobiltelefoniske udvikling, (og det man vil råbe er noget i retning af, at hvis de ikke kan klare udviklingen, så kan de bare gå hjem og dø) så er det hårdt at være ansat i et servicejob. Jeg siger det bare. Meget hård dag. For mig, fordi jeg lægger bånd på så meget. Tror kunderne i forretningen havde det fjong. Ingen fik besked på at gå hjem og … ja, ingen. Og jeg tager den hundrede procent på mig. Det ER mig der er noget galt med. Det er mig, ikke dig.

Du er helt normal.

Så var det noget bedre i mandags, hvor Kristoffer og jeg var ude at spise. På parmåden, med holden i hånd hen over bordet og dæmpet belysning og forret, hovedret OG dessert og the. U d e n børn. Hvis de ufrivilligt barnløse vil være venlige at springe de næste linier over, så vil jeg gerne slå fast, hvor helt i gennem pragtfuldt det er, at nyde god og veltillavet mad i selskab med et andet voksent menneske, der selv skærer sin bøf ud OG bliver siddende mere end 5 minutter, uden konstant at nynne Lady Gaga sange. Det gør jeg gerne igen.

Efter min søsters anbefaling spiste vi på Oysters and Grill, på Nørrebro. Og dem vil jeg i den grad gerne anbefale. Det er en spøjs beværtning, med brænde på væggene og lamper lavet af gamle karafler. Men de grillede jomfruhummer er LÆKRE og entrecoten er perfekt og det samme kan man roligt sige om sorbeten. Og betjeningen. Virkelig søde unge mennesker. Hurtige. Tilsyneladende ikke med pms.

Og til alle dem der er efter unge mennesker og deres mobiltelefoner, så vil jeg bare sige en ting. Jeg står hver dag og er i kontakt med alle mulige mennesker. Det har jeg gjort i 12 år. Jeg har set mobiltelefonien tage fart. Og jeg har ikke en eneste gang været ude for en ungt menneske, der ikke håndterede sagen med høflighed og conduite. Pensionisterne, der i mod. Don´t even get me startet. DE har altid fuld lyd på deres telefon. Og DE tager den, selv midt i en samtale/betjening med mig. DE råber ind i den og støjforurener det offentlige rum. Min ringe erfaring, i mit lille hjørne af verden, byder på udelukkende dannede og høflige teenagere. De ganske få gange jeg har mødt en, som ikke kunne lade mobilen være, på en lidt uhøflig måde, har det været en 50+´er. Og jeg bebrejder dem faktisk ikke. De har jo aldrig lært at begå sig med det medie. Men jeg synes det er frækt, at de samtidig brokker sig over de unge. Splinten i din næstes øje er åbenbart stadig nemmere at se, end bjælken i dit eget?

Nå. Kan være jeg nu får de første sure kommentarer siden CelineDionGate. Jeg kvæler pms´en i chokolade mens vi venter.

Dette indlæg blev udgivet i Hverdagsliv og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

27 Responses to For egen (pms) regning

 1. Kian skriver:

  Ingen sur kommentar herfra 🙂
  Helt enig med dig – både mht. parmiddag og mobiltelefonkultur.

  Kian

  P.s: Gå bare amok med chokoladen. Det er lavet af bønner og bønner er grøntsager 😉

 2. Kirsten skriver:

  Haha 🙂 Celine Dion.. Det var tider! Jeg hepper på lidt drama. Måske kan vi få en Lulu på banen 😉

 3. Marianne skriver:

  Jeg plejer at smide børn der larmer ud af biblioteket når jeg er pms.
  Og jeg i øvrigt enig med dig i betragtningen omkring pensionister og deres mobiltelefoner.
  Til gengæld kan alle der starter med at tale i telefon mens jeg hjælper dem, være i risikozonen for jeg påtaler det eller begynder at ekspedere andre. Deres tid er ikke vigtigere end min.

 4. Onkel Anne skriver:

  hep! Ingen vredes udbrud herfra! Min farmor på 86 sidder selv og sms’er, så heldigvis er hun en god stammoder at have 😉 Og forgangskvinde for mange i hendes omgangskreds

 5. Pia skriver:

  Du har SÅ meget fat i noget rigtigt (som altid) det er ihvertfald meget genkendeligt for mig. Iøvrigt er din blog altid utrolig relevant, aktuel og “rammende” på den gode måde. Alt i alt er jeg mægtig glad for dine skriverier, betragtninger, og kan oftere end ofte bruge din blog som inspiratonskilde i mit job.

 6. Karsten J skriver:

  Ældre mennesker kan bare ikke overskue mobiltlf. Havde selv en kollega, der – når han talte i bordtelefonen – aldrig tøvede med at afbryde midlertidigt, hvis mobilen pludselug ringede. I misforstået loyalitet – eller lad os kalde det et mislykket forsøg på at være servicemindet. Han kunne ikke lade en tlf. ringe. Det værste var, at han ekspederede mobilsamtalen færdig først. Havde han blot sagt “et øjeblik” i mobilen, kunne jeg måske have accepteret det.

  Hvis jeg bliver udsat for lignende behandling, udvikler jeg omgående en alvorlig pseudo-pms og lægger på. Også hvis folk ringer op til mig, mens de har meget travlt med at tale med andre, de befinder sig sammen med, fordi, fordi de har ringet op, før de var klar.

 7. Trine skriver:

  Jeg elsker dig, når du er arrig. Især når du er arrig.. hov, vent – jeg skal lige ta’ det her opkald…

 8. Lene Balch Olsen skriver:

  Heller ingen sure bemærkniger herfra. Jeg kan helt tilslutte mig dine betragtninger og jeg har ikke engang PMS 😉
  Krams Lene

 9. Du har fuldstændig RET – selv i stillekupéen sidder de dælme der med tastaturlyd på og klikker sig frem, når de da ikke lige råber en (hurtig) besked om ETA eller andet vigtigt.

 10. Pollyanna skriver:

  Gisp! Jeg kan ikke forholde mig til mobiltelefonsetikette – jeg er stadig i chok over, at jeg som nyslået 50 årig nu er i kategori med pensionister og nogens farmor på 85 😉

  • thejulesrules skriver:

   Haha! Ja, Sorry. Hvor der handles der spildes. Du kan hurtigt lære grundreglerne: hav den på lydløs i det offentlige, med mindre du venter besked om din nye nyre. Lad være med at tage den mens du får hjælp af en bibliotekar. Og brok dig ikke over de unge, før du har fejet for egen dør 🙂 Så skal det nok gå!

 11. skolou skriver:

  Jeg spørger bare: HVORFOR har jeg ikke fulgt med så længe at jeg kan huske CelineDionGate??? Hvad er det og hvor er linket? (Og jo, jeg er også bibliotekar, og kunne for så vidt godt selv søge det frem… Men du kan da ikke bare skrive sådan noget uden at linke!!!)
  Synes i øvrigt også at du er ret sjov 😀

  • thejulesrules skriver:

   Årh jeg tror den dukker op hvis du Googler Celine dion thejulesrules eller noget. 120 kommentarer, den ene mere vanvittig end den anden!

   • skolou skriver:

    Noooo!!!! Hvor er det sjovt! Og jeg har ikke engang læst dem alle sammen igennem…
    Tilgengæld fik jeg læst nogle gamle blogindlæg, og du er altså ret sjov 🙂
    Og du har en dejlig måde at beskue verden på. Tak fordi du deler dine tanker og ord her på bloggen.
    Smil til dig – og god weekend.
    //Louise

 12. Sanne skriver:

  Ja, jeg bli’r så osse’ 50 om 8 dages tid, suk. Men jeg er mobil-mongol, har den altid på lydløs, tager den aldrig og tager den heller aldrig med mig. Bare spørg min 20-årige søn, som griner højlydt af det! Det siger mig bare ikke noget. Jeg har ikke behov for at være på ALTID og jeg mener heller ikke at det er så vigtigt at alle ALTID skal kunne komme i kontakt med mig. Søde ægtemand, der imod, har nærmest sin iPhone opereret fast på armen. Men sådan er vi jo forskellige. PS: Kan godt huske de to-tre dage om måneden, hvor jeg var omgivet af IDIOTER! Ha! Rigtig go’ weekend til dig. 🙂

  • thejulesrules skriver:

   Tak Sanne 🙂 Ja, det er sjovt som folk man ellers normalt er helt glade for forvandler sig til irriterende idioter de der dage? Hvad er der GALT med dem?? Og du er jo slet ikke i den målgruppe vi snakker om. Du har en blog! De her mennesker er de samme som tror musen skal bruges direkte på skærmen. Det er jo lidt synd for dem 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.