PMS revisited

På en skala fra 1 til 60.000 hvor meget november er det så i dag?

Jeg køber bøger for bibliotekets penge, til bibliotekets hylder, og ellers er min mest alvorlige overvejelse hvilken aftensmad der kan fylde det sorte tomrum jeg har i maven. Om det tomrum består af november, raseri, sult eller tristesse vil vi lade stå hen i det uvisse, men fyldes skal det og min sjæl klinger ud i genkendelsens fryd bare ved tanken om kulhydrater. Det er som om der skal noget tungt til. Flæskesteg? Hjemmebagte boller? Lammekølle? Rodfrugter i ovn? Macarons? Dem vil jeg prøve at lave i eftermiddag med en ny færdigblanding fra æske. Det er da mandelmel. Det er total LCHF.

Jeg har også nået at ringe til tandplejen, for jeg havde en ide om, at jeg har modtaget et brev med en tandlægetid til Klara, og jeg aner ikke hvor det brev er. Men det var godt husket, for hun har en tid i næste uge, hvor hun har nøjagtig to minutter til at blive visiteret af bøjletandlægen. Tror ikke jeg behøver tage fri for de to minutter. Vi får et brev bagefter.

Kolik. Ørebarn. Inkontinens. PFAPA (det der periodiske feber). Manglende emalje på 4 af mælketænderne. Mild børneeksem. Et dovent øje/mild skelen. En byld BAG en mandel. En fodvorte på siden af hælen, stor som en enkrone. Erklæring om manglende tandanlæg. En taptand. Muligvis bøjle. Har jeg glemt noget? Det barn er simpelthen så tilfældigt sat sammen, at hun er helt perfekt i al sin uperfekthed. Jeg samler på indkaldelser til bizarre speciallæger. Men hun har aldrig haft diarre. Eller roskildesyge. Hun er aldrig forkølet. Hun er faktisk aldrig syg, ud over de der skøre ting.

Gad vide om er der en årsag? Hvad gjorde jeg anderledes da jeg var gravid med hende, end da jeg ventede Agnes? Stress? Cola? Bilos? Skæbnens tilfældige syge lotteri?

Dette indlæg blev udgivet i Hverdagsliv og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

11 Responses to PMS revisited

 1. Husmoder skriver:

  Lammekølle. Og så lige nogle at de der macarons. De er jo også mest lavet af luft..

 2. Kian skriver:

  Min søster fejlede også altid mærkelige ting….

 3. Farmer skriver:

  Er alle “fejlene” ikke blot ting, som vi, der er 1-1½ generation ældre, aldrig fik konstateret/blev checket for?
  -Måske lige bortset fra fodvorten. Den kunne man for endnu et par generationer tidligere få læst væk af den gamle kone bag kæret.

  Det er et super-sundt barn du har!

 4. Karina Simonsen skriver:

  Jeg har 3 barn, og den ene er også “perfekt i al sin uperfekthed”, som du skriver. 🙂 Det var ham med børneeksem, smuldrende kindtænder, såret, der blev til en byld, der nær var blevet til blodforgiftning, allergi (ikke slemt, men til gengæld mod rigtig mange ting, f.eks. alt i en priktest), vorter i flere omgange… Så jeg nikker genkendende til din tanke: Hvad gjorde jeg anderledes, da jeg var gravid med ham??
  I sidste runde var det (selvfølgelig) også ham, der fik blindtarmsbetændelse, og blindtarmen nåede at sprænge, mens vi ventede på operation… (Han har det fint igen! :-))

  • thejulesrules skriver:

   Skørt nok. Vi må håbe de holder sig fri af de alvorlige ting. Bortset fra at en sprængt blindtarm jo er ret alvorlig…

 5. Karina Simonsen skriver:

  Jeg har 3 BØRN, naturligvis… 🙂

 6. Løvinden skriver:

  Hun viser bare med al tydelighed at uperfekt er lige præcis det perfekte:-)
  Alskens filtre på Instagram og glansbilledfortællinger præller af på vores børn. De viser os verden som den er. Skøn og fyldt med små defekter!

  November sprænger skalaen i år synes jeg. Mindst 120.000!

  • thejulesrules skriver:

   Ja, den er barsk i år. Men i det mindste ingen sne endnu! Og jeg har besluttet at starte julestemning tidligt, bare for at leve lidt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.