Formiddagsherskeren, af Jacob Rosendal

Jeg har læst en helt ny bog, der udkom her onsdag. Den hedder Formiddagsherskeren og er skrevet af debutanten Jacob Rosendal. Måske har han ladet sig inspirere af sit job i mediebranchen, for bogen handler om en blogger.

Forlaget skriver, det er Danmarks første blog-roman, men det kommer nok an på hvordan man tolker det. Det er måske den første roman der handler om en blogger. Men når jeg hører ordet blog-roman, så tænker jeg på Spacemermaid, Singleton og den famøse Bitterfisse. De er dog i en anden genre. Det her er en fiktiv roman, hvis hovedperson er blogger. Ikke en blog, der er udgivet som roman.

Ja, hvem er du på nettet? Hans Erik er en almindelig mand, uden en plan, men som selvvalgt arbejdsløs ender han med at blogge sine holdninger om stort og småt. Det giver ham en platform, anerkendelse og en rolle som Formiddagsherskeren. Men som man måske kender det fra sig selv, så lever sådan en blog sit eget liv og tingene løber af sporet for Hans Erik. Pludselig er PET involveret, og der er også noget med en talende affaldskontainer, Steffen Brandt og en papegøje der hedder John Cage.

Jeg havde feber og lå syg herhjemme da jeg læste den, og det har muligvis gjort det vanskeligt for mig, med alle de syrede elementer, men interessant var det. Til gengæld forstår jeg fuldt ud romanens spørgsmål omkring net-identiteter. Er man den samme på nettet, som man er i virkeligheden? Hvor meget er iscenesættelse og er det omkostningsfrit at skabe en anden identitet?

Det tror jeg så ikke der findes et endegyldigt svar på. Men det er altid interessant at overveje.

Formiddagsherskeren er i den mere intellektuelle ende af min læseliste, men den var interessant og skæg og på trods af feber, læst på en dag. Hvis du synes de her spørgsmål om identiteter, hvem vi er og hvorfor vi lever vores liv som vi gør, er vedkommende, så tror jeg også du vil få noget ud af den her bog.

 

Dette indlæg blev udgivet i Anmeldelser og tagget , , . Bogmærk permalinket.

One Response to Formiddagsherskeren, af Jacob Rosendal

  1. Lotte Garbers skriver:

    Hej – jeg kan ikke få lov at poste, den siger, jeg er spammer!
    Jeg har også læst bogen nu, og jeg har skrevet der her: http://lottegarbers.dk/vi-kommunikerer-ogsaa-med-boeger/, og den sætter da meget i gang, den bog. Men der er noget nedladende omkring blogs, som jeg ikke kan håndtere. Som når man kalder tv i USA day-tv, fordi det er husmødre, der ser det, og de er jo ikke vant til god kvalitet. Hvad tænker du om det?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.