Gå på biblioteket!

Fik lige læst politiken i frokostpausen. Kæmpe artikel om danskernes kulturforbrug. Chokerende at læse, at så mange som 33 % af befolkningen aldrig går på biblioteket!!! Jamen kan I da så komme afsted med jer, mennesker!

For det første, går I glip af en hel verden. I kan låne alting! Romaner, digte, faglitteratur om hvad som helst, aviser, tidsskrifter, magasiner, cd'er (selv om ham brian der kalder sig kulturminister gør hvad han kan for at ødelægge den ordning, med sin 4 mdr.'s karenstid), plader, bånd, lydbøger, pc-spil, playstationspil, playstation2-spil, gameboy spil(nogen steder), xbox spil(nogen steder), puslespil, leg og lær materialer, bøger for døve, bøger på fremmedsprog, billedbøger, fantasy, tegneserier, alting! Og findes det ikke på dit bibliotek, så har bibliotekaren pligt til at skaffe det, om muligt, fra et andet sted.

Vi tysser ikke engang på folk mere. Man må lege og le og snakke, og her hvor jeg arbejder må man også tale i mobil.

Og for det andet – hvis I ikke går på bibliotekerne i stor stil, så sparer de os væk en dag. Og tror folk kan ordne det hele selv over nettet. Og det kan folk ikke – folk har brug for folk som mig, der bringer orden i kaos.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

4 Responses to Gå på biblioteket!

 1. Liza skriver:

  Jeg er på biblioteket MINDST en gang om måneden. For det meste låner jeg faglitteratur – gerne alternativt, men nogle gange svælger jeg i tegneserier. Jeg er helt vild med yoko Tsuno og har været det siden jeg læste den første som ca. 9-10 årig 🙂 Da jeg var “ung” lånte jeg gerne en stak på mellem 15-20 bøger og så slæbte jeg dem hjem på min cykel sammen med min ældste lillebror. På hjemvejen var vi lige inde i fakta og købe cola og slik og så var det ellers bare hjem og ligge og læse sammen på min seng. Det kunne vi gøre en hel weekend. Så lavede jeg spandevis af the til os og vi hørte Mike Oldfields Tubular Bells i baggrunden. Jeg savner den tid ind i mellem 🙂 Knus

 2. Morten Brunbjerg skriver:

  Du har ret, jeg går for lidt på biblioteket. Det vil jeg gøre noget ved fra nu af. Tak for påmindelsen.

 3. Stefan skriver:

  Mit lokale bibliotek har været lukket i en længere periode pga. ombygning, så jeg glæder mig til at snart at gå på biblioteket igen

 4. Pernille skriver:

  Hmmm mit manglende biblioteksbesøg hænger nu meget nøje sammen med hvordan mit bibliotek ser ud i øjeblikket 🙁 Halvdelen af bygningen er revet ned og på døren står et stort skilt: “Vi ses til maj” Tak tak .. og indtil da?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.