Gæsteindlæg fra David

Et gæsteindlæg fra en frivillig hjemløs!

Jeg har solgt alt hvad jeg ejer, opsagt job og hjem i håbet om at rejse verden rundt på ubestemt tid! Lad mig først introducere mig selv. Jeg hedder David Sylvest og er 26 år, Jeg er verdensomrejsende og samtidig blogger jeg. Jeg har fået lov af Julie til at fortælle noget af min historie!

Hvorfor gav jeg afkald på alt?
For at svare på det skal vi en del tid tilbage. Jeg havde det godt med min familie og havde en masse gode venner. Jeg levede et ret traditionelt liv og tog en dag af gangen. Jeg havde min lejlighed som jeg var rigtigt glad for og havde alt hvad jeg skulle bruge. Min hverdag brugte jeg meget foran min computer og der skete som regel ikke det helt store.
En dag jeg sad på arbejdet (var i lære) med 2 dage tilbage til ferien og jeg tænkte”der skal ske noget i den her ferie i stedet for bare det sædvanlige”. Jeg gik på internettet og begyndte at søge efter adskillige aktiviteter, en af de første ting jeg så var faldskærmspring og jeg var ikke et sekund i tvivl om at det var det jeg skulle. Jeg har altid haft en lille drøm om at hoppe i faldskærm, det er ikke noget jeg har tænkt over, men det har altid ligget i baghovedet.

Mit liv tog en drejning.
Efter mit faldskærms spring som var helt utroligt, gik der et lys op for mig – jeg ville have flere oplevelser! Jeg vendte snuden mod internettet igen for at finde inspiration, jeg faldt over en ting som hedder “backpacke” – en alternativ måde at rejse på. Jeg blev opsat på at det skulle være det næste jeg gjorde! Jeg begyndt at spare sammen og jo mere jeg læste, jo mere opsat blev jeg på det. Jeg planlagde først at rejse i 3 måneder, som med tiden blev til 6 måneder og til sidst blev det på ubestemt tid. Beslutningen om at rejse på ubestemt tid, sælge alt og opsige job og hjem, kom af flere grunde.
Da jeg næsten var færdig med min uddannelse tænkte jeg “hvad er det næste skridt i mit liv” – det logiske svar var at få hus, bil, barn og arbejde de næste 40 år. Det var ikke en fremtid jeg havde lyst til lige nu. Med det sagt, vil jeg gerne kone og barn, men det er ikke noget jeg har tænkt mig at sætte mig ned og vente på sker. Det sker når det sker.
Jeg har aldrig forstået rige mennesker der har et slot og 5 biler til flere millioner. Det gik op for mig, at jeg selv var igang med det samme, jeg ville hele tiden have mere, bedre og større. Jeg husker min første rigtige lejlighed jeg fik. Jeg stod og kiggede rundt og tænkte “Her er alt hvad jeg skal bruge”, alligevel flyttede jeg ind i større og flottere lejligheder som tiden gik. Mere vil have mere.
Jeg brugte 37 timer om ugen på at opretholde en lejlighed med en masse genstande som når alt kommer til alt ikke har den store betydning for mig. Grunden til jeg gjorde det er fordi “det gør man bare”. Med det mener jeg, at andre folk forventer at du følger den her rute igennem livet. Men er det i virkeligheden det du har lyst til? – det spørgsmål stillede jeg mig selv og svaret var nej.

DSC01090

Hvordan er min situation idag?
Det er på mange måder ubeskriveligt så meget den beslutning har ændret mit liv til det bedre. Når jeg kigger tilbage på mit tidligere liv, levede jeg lidt som en zombie. Mandag til torsdag glædede jeg mig bare til weekenden og når det blev mandag igen startede jeg forfra.
Hvis jeg satte mig ned og tænkte “Hvad er der sket de sidste 12 måneder”, så kunne jeg måske komme på et par ting, men ellers havde den ene dag bare taget den anden imens jeg nærmest havde levet et passivt liv.
Sagt på en anden måde, jeg elsker at rejse, eventyr og rigtig gode oplevelser! Når jeg står op ved jeg ikke hvad dag det er, men det kan også være lige meget. Det er endnu en fantastisk dag som jeg glæder mig til at se hvad bringer!

Hvordan ser min fremtid ud?
Jeg ved det ikke, men jeg har heller ikke travlt med at finde ud af det. Før jeg tog på min rejse, dedikerede jeg mit liv til at prøve ikke at planlægge min fremtid. Du kan ikke ændre fremtiden, men du kan ændre nu’et og efter jeg er begyndt at leve i nu’et er der sket fantastiske ting!
Har jeg tænkt mig at rejse rundt resten af mit liv? – nej det tror jeg bestemt ikke, men så længe jeg virkelig nyder det, har jeg tænkt mig at forsætte. Når og hvis dagen kommer hvor jeg vil slå mig ned et sted, så gør jeg det. Om det overhovedet bliver Danmark har jeg ingen ide om, men jeg har alle mulighedder i verden!

Følg Davids rejse på hans blog HER.

DSC01112

Her sidder David til venstre, sammen med en venlig familie han fik lov at overnatte hos, i Tyrkiet.

Dette indlæg blev udgivet i Hverdagsliv og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.