Gruppeaktiviteter

Ikke altid lige mig. Gruppeaktiviteter. Kommer nok af en opvækst med friskole og lidt for mange emneuger, folkedanse-fester og ALT for meget stikbold og rundbold og andre torturlignende måder at “have det sjovt på.” Ved ikke hvorfor andre menneskers opfattelse af sjov absolut skal indebære, at mine briller bliver slået skæve? Haha, der røg 4000 kr. – skide skægt!

Nå. Men i dag skal vi have en gruppeaktivitet her på bloggen. Vi skal lave noget sammen! Rigtig hygge os, ikke? Det er søndag og vi sidder og stener og nogen af os har lidt for snottede børn, der ikke nødvendigvis lover godt for den kommende arbejdsuge. Lyder der ikke bare godt? Har I ikke virkelig lyst til det? Lad os føle os som en homogen masse, bare i 2 min., i stedet for alle de her individer ude omkring i verden bag skærmene.

Okay, så er vi igang. Kan I mærke det? Pludselig er I en del af noget stort, noget fælles. Ahh, verden er et lidt bedre sted at være.

Kan I huske Mette? Mette fra firmaet Mette:s Afrika , som gav mig en taske og er helt vildt sød? Historien om Mette er den, at hun er gift med en sydafrikansk mand, og sammen startede de firmaet. Det er et socialt bevidst firma, og den slags kan vi godt lide. Det er jo hele tre gode ting på en gang: shopping, tasker OG god samvittighed! Min lilla taske f.eks., som I jo stadig kan se herude til venstre – den er der en dame i sydafrika der har syet. Og så fik hun en ordentlig løn og nogle gode arbejdsforhold, og så var vi ALLE sammen glade! Den slags er jo vældig oppe i tiden, men jeg tror kun det bliver større endnu. Ligesom det der økologi.

Mette er nu blevet nomineret til prisen Fun Fearless Female Iværksætter af bladet Cosmopolitan. Man kan læse begrundelsen for nomineringen og meget mere HER. Der er også en masse andre seje kvinder, som er nominerede, men dem synes jeg ikke vi skal tage os af. Og husk, i dag gør vi tingene sammen! Socialt bevidste, ikke? Jeg synes, vi alle sammen skal stemme på Mette af flere årsager. Lad mig liste dem i vilkårlig rækkefølge:

1. Jeg kender hende. 2. Jeg siger I skal. 3. Hun har fået 2 små børn samtidig med at hun bankede den der virksomhed op. 4. Hendes tasker er fede. 5. Sydafrika fortjener lidt medgang. 6. Solen skinner i sydafrika og der er gode bademuligheder, men vi skal ikke være misundelige på dem. Vi skal stemme på dem! 7. Mette har briller og er alligevel cool – ligesom mig! 8. Mette skal til at samarbejde med Danida. 9. Springbukke styrer for vildt! 10. Mettes firma hjælper undertrykte kvinder til bedre levevilkår, samtidig med at de syr tasker til os.

Hvad gør vi så nu? Jo, vi tæller til tre, og så tager vi mobilen frem. Og så sender vi en sms til 1231, hvor vi skriver: COSM FFF 16 

Og skidt med at det koster en krone eller noget. Come on, vi HAR jo den krone. Det har taskedamerne i sydafrika måske ikke, vel? Altså, ikke sådan at kronen går direkte til dem. Den går jo til et eller andet teleselskab. Mere naive er vi heller ikke. Men Mette skal vinde den her, det synes jeg virkelig. Og jeg håber I vil hjælpe mig. Lad os vise alle, at ikke alene er I de sødeste, mest nuttede bloglæsere i verden, nej, I har også MAGT! I kan styre begivenhedernes gang, fordi I er mange! I har MAGT! MUUAAHA ha HA HAAAAAA! Og tak.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

19 Responses to Gruppeaktiviteter

 1. Mette (altså en anden Mette) skriver:

  Okay, men så også kun fordi hun hedder Mette.

 2. M skriver:

  Okay, men så også kun fordi springbukke er nogle nuttede nogle af slagsen…

 3. carina skriver:

  Har du set at man kan få IKEA køkkener til ½ pris i tyskland?
  http://fpn.dk/penge/article1069506.ece

 4. julie skriver:

  Men Carina – kommer fragten så ikke oven i? Og er det ikke for besværligt? Men jeg skal nok kigge på det, det lover jeg. Og tak til folk der stemmer. Mette elsker jer, det ved jeg bare!

 5. Gruppepres, siger jeg bare. G-R-U-P-P-E-P-R-E-S.
  Jeg synes det er forargeligt hvordan du tager os arme læsere som gidsler i dit “Mette skal vinde” projekt. Det er usmageligt og direkte anstødeligt, at du (mis)bruger din magt på den måde (selvom det er til et godt formål), og du skal bare vide, at jeg lægger i hvert fald ikke under for den slags gruppepres. Overhovedet ikke.
  (så har jeg sendt en sms afsted. “Tak for din stemme til Fun Fearless Female Award”:-)

 6. Hvor er min humor egentlig plat, nu jeg lige tænker over det…

 7. julie skriver:

  Bare okay. Ved du hvad? Du har jordens bedste undskyldning – brug den! Ammehjerne! 🙂

 8. Sarah skriver:

  Ok, så gjorde jeg det også. Vil jo ikke være den eneste, som ikke gør det, vel?

 9. Julie skriver:

  Okay Kritikere, godt ord igen.
  Taka – hvis du leder en fond eller åbner nogen former for virksomheder, så skriv, for så skal jeg nok hylde dig også. Jeg tror måske, den slags ikke får nogen opmærksomhed, fordi de kvinder der gør den slags ikke gør opmærksom nok på dem selv? Øh, altså, markedsfører de deres ideer til det brede publikum, os “almindelige” kvinder der ikke læser Børsen (selv om den er lyserød)? Og hvis, så hvor?? For dem med forretninger osv, de bruger jo mange ressourcer på at få blade osv til at skrive om dem. Det burde fond-kvinder også gøre. Spørgsmålet er så, om IN og Eurowoman gad tage de artikler? Jeg siger, lad det komme an på en prøve! Og jeg skal gerne skubbe på, både fordi det kunne være interessant, men også fordi jeg så måske kunne få gratis juridiske råd, eller aktier?
  Dorthe – du har også ret. I morgen holder jeg officiel Vi Hylder Alle dag. Flere nominerede modtages gerne! Og hvad skal premien være? 3 uger alene i et tropisk paradis? Ja, tak.

 10. Takashimaya skriver:

  Altså! Jeg synes jo, det er dejligt når initiativrige kvinder belønnes og præmieres men hvorfor er det altid sådan nogle som har åbnet et galleri eller som er begyndt at sælge deres hjemmelavede smykker. Hvorfor er det ikke sådan nogle som har åbnet deres eget advokatkontor eller som leder en successfuld hedgefond el lign?

 11. Dorthe skriver:

  ..eller sådan nogen som har et dødsygt 8-16 job med en åndsvag chef, og som altid er den som skal spurte ud af døren for at hente ungerne og altid skal tage alle barnets sygedage fordi manden har for travlt i SIT vigtige job…

 12. Takashimaya skriver:

  Så vidt jeg ved findes der ikke blade eller magasiner for “business women”. Jeg ved ikke, om det er fordi der er så få, at der simpelthen ikke er et marked for det. Hvis jeg skal læse erhvervsstof bliver det i Børsen eller Berlingske Nyhedsmagasin, som jo ikke er specielt henvendt til kvinder. (Men på den anden side heller ikke specielt ikke-henvendt til kvinder. Nu skal man jo nemlig også passe på ikke at komme til at definere “kvinde-interesser” som udelukkende brugskunst, børnetøj osv)

 13. carina skriver:

  Der er flere kategorier i dette her fun fearless female; ud over iværksættere er der grænsebrydere, talenter, curie mv Sjovt nok er der kun to nominerede i kategorien grænsebrydere….
  (og ½ pris på et køkken må vel kunne opvejes af besværligheder og transport)

 14. Mette (altså en anden Mette) skriver:

  Måske vil mange mene, at det ikke rigtigt er nogen præstation, men jeg er faktisk højgravid, og selvom jeg er træt af at se mig selv i det samme tøj, har pigmentforandringer, skrækmærker (ja, de kom så i sidste uge, selvom jeg havde udråbt mig til at være typen, som faktisk ikke får stækmærker), vand i kroppen, taget 18 kg på, lændesmerter og forstoppelse, så beklager jeg mig næsten ikke…
  Kan jeg blive nomineret i et eller andet, hvor man vinder en make-over (bare ikke lige med ham der Ole Henriksen, for vores energiniveau ligger simpelthen for langt fra hinaden lige nu) og derefter 3 uger alene i et tropisk paradis??

 15. Julie skriver:

  Kære Højgravide Mette. Du er jo selvskreven som nomineret. Desværre tror jeg, den eneste belønning der venter dig er 3-4 mdr. i kaos og følelsesmæssigt uvejr med din dejlige nyfødte. Misforstå mig ikke, nyfødte er vidunderlige og man elsker dem jo, men kæft hvor kræver de tilvænning. Paradokset er så, at selv om man mere end nogen sinde før har BRUG for tre uger alene i troperne, så vil man ikke HAVE dem, fordi man elsker den der lille lyserøde tortur-bøddel så usigelig meget. Bizart og meget forvirrende.
  Og til alle de almindelige nominerede: faktisk er der jo lige startet det der nye formiddagsprogram på P3, hvor man kan sms´e ind og nominere sig selv. I går vandt en kvinde, fordi hun smører 6 madpakker hver dag. Så der burde være håb for alle dér.
  Og Taka – ang. Børsen, så skal Mette fra Mette:s Afrika faktisk interviewes af dem snart – så lidt business er der da over det.

 16. Sanne skriver:

  Done!

 17. Takashimaya skriver:

  Min kommentar om, hvem der hyldes var egentlig mere en kritik af journalister på dameblade som åbenbart kun kan få øje på modetøjsbutiksindehavere el lign. end det var en kritik af kvinder i al almindelighed.

 18. Jeannette skriver:

  Til journalist-kritikken får jeg lyst til at indskyde: Jeg er godt nok ikke journalist på et dameblad, men på en avis.
  For nylig skrev jeg om iværksætter-kvinder, og jeg ville gerne finde en vækst-iværksætter. Det vil sige en, som havde gennemført andet (og læg mærke til at der står “andet” IKKE “mere end”) at lave noget med noget brugskunst eller børnetøj i netbutik, hvor de kunne få familieliv og arbejdsliv til at gå op i en højere enhed, mens manden tjente til terminen og skiferien og sommerferien….
  Det var nærmest umuligt at finde sådan en. Jeg tror simpelthen ikke, der er særligt mange kvinder, som laver det succesrige advokatkontor eller en fond.
  Vi kan så diskutere, hvorfor det er sådan – og i mellemtiden hylde dem, der gør det samtidig med, at vi hylder dem, der vælger noget andet.
  Bedste hilsner fra
  Jeannette

 19. Julie skriver:

  Ja, og så er journalister jo også folk der til dels skal gøre det de er ansat til. Og lur mig om ikke holdningen på de fleste dameblade er, at deres læsere ikke gider læse om fonder (med mindre det er dem til risotto osv) og advokatkontorer. Måske Eurowomans læsere, men ret sikkert ikke dem der køber Cosmopolitan, som jo er det magasin der har gang i den her Fun Fearless Female Iværksætter pris. Jeg opsagde f.eks. mit abbonnement på Woman, fordi de nærmest betragtede børn og kvinder med børn som et tabu. Men det er jo fordi jeg er blevet for gammel til at befinde mig i deres målgruppe. Alle bladene har jo de der kasser med mennesker, de skriver til.
  Findes der noget medie for business-kvinder? Kan det virkelig passe, at de store bladhuse har overset den niche?? Nu hvor selv dem med Hund har fået deres eget?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.