Herlighedsværdien

Kom hjem, parkerede i egen indkørsel. 

Så at garagedøren stod åben, og antog at det betød, hvad det så også betød. Mand og barn havde kørt grillen ud. Og havde tændt op.
Så kommer man om hjørnet og om i sin have, og så sidder de dér. Hun spiser ærter og sidder i græsset og råber HEEEEJ MOOAR! Glad. Han roder med kullene og kniber øjnene sammen på den der sexede måde, i solen.
Man spiser og snakker og hun leger i den nye sandkasse. De går op for at børste tænder og læse historie og jeg får plantet en buddleia (sommerfugle busk) og to nye arter timian. Har fire forskellige nu.
Rydder lidt skvalderkål. Der er altid noget at rydde. Vander det nye højbed. Morgenfruer, blå hør og rucola er kommet op. Den grønne salat er lige neden under jorden, som er skubbet op i en lille aflang høj.
Vander jordbærplanterne, som har fået blomster. Sér at det er et spørgsmål om dage før syrenen springer ud. Nyder de mange røde, gule og lyserøde tulipaner, som en eller anden tidligere haveejer har lagt engang.
Vander rabarberne og de nye hindbærbuske (skud fra min mors have), som vokser eksplosivt. Ribs buskene er kæmpe og fulde af deres små grønne blomster. Der bliver megen saft i år.
Der er knopper i akelejerne, i de blå kornblomster og på den hvide småblomstrede, lidt vilde, rose. Lavendelbusken har skudt nye skud, citronmelissen er blevet til ukrudt og mynten er allevegne. Det er fint med mig. Mit kastanietræ, som jeg selv har dyrket siden det var en kastanie jeg fandt på vejen, på amager, er stadig lille og kan være i sin krukke. Men det har flotte blade nu. Gad vide om der kommer de hvide lys på det i år?
Tomater og auberginer står til aklimatisering på altanen, sammen med de lyserøde Dronning Ingrid perlagonier. Der er violer alle vegne i den her have. Man kan dufte dem. Æbletræerne står med mange svagt lyserøde knopper og man kan lige ane farven. Det varer ikke længe før de eksploderer i pink. Hyld og brombær skyder sig store og mirabelle træet blomstrer hvidt. Det afløste hvidtjørnen. 
Himlen er blå, solen går ned i lilla, orange og lyserødt ude bag ved Ring 3 et sted. Man kan se den glødende kugle fra altanen, mens man lytter til solsorten og nyder sin kolde gin-tonic.
Det er alle pengene værd. Hver eneste øre. Om jeg så havde 100 lejligheder på amager, som jeg ikke kunne få solgt, så havde jeg gjort det samme igen. Jeg fortryder intet.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

8 Kommentarer til Herlighedsværdien

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.