Herlighedsværdien

Kom hjem, parkerede i egen indkørsel. 

Så at garagedøren stod åben, og antog at det betød, hvad det så også betød. Mand og barn havde kørt grillen ud. Og havde tændt op.
Så kommer man om hjørnet og om i sin have, og så sidder de dér. Hun spiser ærter og sidder i græsset og råber HEEEEJ MOOAR! Glad. Han roder med kullene og kniber øjnene sammen på den der sexede måde, i solen.
Man spiser og snakker og hun leger i den nye sandkasse. De går op for at børste tænder og læse historie og jeg får plantet en buddleia (sommerfugle busk) og to nye arter timian. Har fire forskellige nu.
Rydder lidt skvalderkål. Der er altid noget at rydde. Vander det nye højbed. Morgenfruer, blå hør og rucola er kommet op. Den grønne salat er lige neden under jorden, som er skubbet op i en lille aflang høj.
Vander jordbærplanterne, som har fået blomster. Sér at det er et spørgsmål om dage før syrenen springer ud. Nyder de mange røde, gule og lyserøde tulipaner, som en eller anden tidligere haveejer har lagt engang.
Vander rabarberne og de nye hindbærbuske (skud fra min mors have), som vokser eksplosivt. Ribs buskene er kæmpe og fulde af deres små grønne blomster. Der bliver megen saft i år.
Der er knopper i akelejerne, i de blå kornblomster og på den hvide småblomstrede, lidt vilde, rose. Lavendelbusken har skudt nye skud, citronmelissen er blevet til ukrudt og mynten er allevegne. Det er fint med mig. Mit kastanietræ, som jeg selv har dyrket siden det var en kastanie jeg fandt på vejen, på amager, er stadig lille og kan være i sin krukke. Men det har flotte blade nu. Gad vide om der kommer de hvide lys på det i år?
Tomater og auberginer står til aklimatisering på altanen, sammen med de lyserøde Dronning Ingrid perlagonier. Der er violer alle vegne i den her have. Man kan dufte dem. Æbletræerne står med mange svagt lyserøde knopper og man kan lige ane farven. Det varer ikke længe før de eksploderer i pink. Hyld og brombær skyder sig store og mirabelle træet blomstrer hvidt. Det afløste hvidtjørnen. 
Himlen er blå, solen går ned i lilla, orange og lyserødt ude bag ved Ring 3 et sted. Man kan se den glødende kugle fra altanen, mens man lytter til solsorten og nyder sin kolde gin-tonic.
Det er alle pengene værd. Hver eneste øre. Om jeg så havde 100 lejligheder på amager, som jeg ikke kunne få solgt, så havde jeg gjort det samme igen. Jeg fortryder intet.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

8 Responses to Herlighedsværdien

 1. carina skriver:

  Stikker fingrene ind i ørene mens jeg nynner/skriger uvidenede med øjnene hårdt knebet i.
  Så tænk dog lidt på os stakler som stadig sidder i en lejlighed.
  (som så må holde pic-nic hele tiden)

 2. Suzy Q skriver:

  Jeg lå og klamrede mig til min græsplæne i forgårs, og tænkte præcis det samme. Jeg fatter stadig ikke, at det er mit 🙂

 3. Marie skriver:

  mens jeg læste, tænkte jeg…Godt nok et nyt og anderledes liv end det du havde i byen. Åh, men det lyder bare også dejligt. Skønt for dig. Og skål (tilbage til dig – på en torsdag)

 4. Singleton skriver:

  ÅÅrrrhhh ja hva så Isabella, tænker hende i lejlighed.. hehe

 5. Sanne skriver:

  Har jeg fortalt det før – jeg ELSKER din blog. Jeg har ellers et princip om kun at læse blogs af folk jeg kender, men ingen regler uden undtagelser! 🙂
  Dan Turell “holdt mest af alt af hverdagen” og Isabella Smith er “vild med hverdagen” – det prøver jeg også at leve efter, for det er jo ligesom hverdag der er mest af! Så hvor var det skønt at blive mindet om alle de nære ting, som er så dejlige og som mange overhovedet ikke ænser.
  Rigtig go’ weekend, Julie, du er vel at finde i haven? 🙂
  kh.
  Sanne

 6. Lone skriver:

  Ved du hvad jeg lige har fået til MIN have? Min farmors gamle ølkar – det vil jeg have som udendørs badekar 😉 kan du lige se det…kølig champagne i en ene hånd og jordbær i den anden i sådan en stor balje under blodblommen….

 7. Det’ da livet det dér!
  Og sikke en dejlig frodig have. Kan godt li’ at det er en rigtig spisehave du har. Jeg er også tosset med vores have, men jeg har endnu ikke lært at se glæden i langtidsplanlægningen. Synes det er håbløst at man først skal plante frø, der så skal spire og nusses og vokse i slowmotion og først om mange år er blevet store frodige planter. Jeg vil ha’ det hele NU NU NU! Derfor får jeg nok aldrig mine vinranker. Og mit udendørstag af blåregn, for jeg har ikke tålmodigheden til det. Tilgengæld har jeg købt i hundredvis af frø, der kan plantes direkte i jorden og blive til smukke højbede i år. Skal vist snart smides i.
  GT på terassen – Ja man skulle da være en gris, hvis man ikke kunne drikke sådan een. Bare jeg ku’.

 8. Julie skriver:

  Turbankvinde: jeg er også utålmodig. Jeg synes, der er alt for meget græs i den have. Det skal væk. Der skal være kroge og hjørner og huler og overraskelser.
  Lone: det lyder for dejligt 🙂
  Sanne: godt du elsker den – så kender vi næsten hinanden. Og jeg elsker min almindelige hverdag – deraf bloggens navn. Desværre skal jeg på arbejde lørdag, men resten af tiden er vi i haven 🙂
  Lejlighedsfolk: I har min fulde sympati, og den vokser sammen med varmegraderne.
  Suzy: 🙂
  Marie: SKÅÅL!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.