Hvad er barnets navn – version dreng?

Nå, men nogen ting er så for svære til at man kan klare dem alene. Det er også så moderne at bede om hjælp.

Og vi ved jo, at mine læsere har en mening om alt – så nu spørger jeg jer – hvad skal barnet hedde? Jeg har listet mine egne forslag herude til venstre, og så kan I stemme på dem. Hvis der er nogen som har et virkelig kvalificeret forslag, som ikke er med i afstemningen, så må I gerne skrive det i en kommentar.

Vi tager drengenavnene først, og pigenavne en anden dag. Måske kan de se kønnet på onsdag, når jeg skal scannes igen?

Navnet skal passe til Julie, Klara og Kristoffer. Det skal også passe til mit efternavn, som mange af jer jo kender, men som jeg ikke gider skrive her. Det skal være pænt, gerne lidt usædvanligt, men uden ligefrem at være Christophpher med dobbelt ph. Det skal ikke være en joke – bortset fra hvis det bliver Baloo.

Så let the good times roll eller noget. Bare stem. Også selv om du er en af de mange læsere jeg tilsyneladende har fra Californien, som aldrig lægger en kommentar.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

46 Responses to Hvad er barnets navn – version dreng?

 1. Kristine skriver:

  Jeg har stemt Theodor, det er da for sødt…man kan kun blive en elskelig lille gut med det navn. Men var der frit valg på alle hylder, ville jeg sige August – Klara & August passer perfekt, hvis du spørger mig!

 2. Maria skriver:

  Jeg har også stemt på Theodor – det skulle min Clara have heddet, hvis hun var blevet en dreng. Vi har en Magnus også (ligesom alle andre drenge pt. hedder – men vi synes, det er det rigtige :-)). Og så hedder han faktisk Theodor til mellemnavn.
  Hvis vi skulle have flere børn og det blev en dreng og jeg måtte bestemme navnet, så blev det Bertram – men vi skal ikke have flere, og jeg ville alligevel ikke få lov til at bestemme, så derfor kan jeg sagtens foreslå det videre til dig 🙂
  Knus fra Maria

 3. Mette skriver:

  Nu er det jo et emne, som er MEGET oppe at vende i mit hjem fortiden (fødte en LÆKKER lille dreng i onsdags)
  Så her er vores liste lige:
  Vilfred
  Alfred
  Viggo (som er SÅ fedt og passer godt til Klara)
  Albert (som vi valgte til vores egen)
  Lauge
  Aske
  Kh Mette

 4. Storm er da det fedeste drengenavn! Eller Anton (men det gemmer jeg til mig selv, hvis nu jeg fik en dreng engang 🙂

 5. Gitte skriver:

  Jeg synes helt klart Valdemar, som en anden vist ogsaa skrev. Hvis det skal vaere et navn fra listen, saa maa det blive Rasmus. Begge ville jeg overveje hvis jeg faar en dreng, men Rasmus er nok ude, da vi vil have et navn som kan udtales ordentligt paa baade dansk og engelsk.
  Hilsner,
  Gitte – ikke mere i Californien, men taet paa i Oregon

 6. Pollyanna skriver:

  Hej Julie
  Nu er min navnesmag måske lidt outdated, da mine børn er teenagere eller præteenagere, men jeg kan altså rigtig godt lide William og et der med jeres egne navne er danske…..hmmm Julie, Clara, Christopher lyder da ret engelsk i mine ører. Eller mener du udtalen er forskellig på dansk eller engelsk?
  Ellers er jeg ret vild med Jeppe og August og ikke at forglemme Anton(du har revnet dine bukser) Jeg er nemlig Jullerup Færgeby generationen(første gang den blev sendt vel at mærke.

 7. Solveig skriver:

  ak ja – de kære drengenavne. Følger med spænding de forslag folk kommer med, da jeg heller ikke aner hvad jeg skal kalde den dreng som muligvis gemmer sig inden i min hastigt voksende mave.
  Har 1 dreng i forvejen som hedder Linus. Det mest fantastiske navn i hele verden hvis du spørger mig (når man lige har vænnet sig til at folk siger:”undskyld, hedder han Ninus?…NEJ!)
  Var det mon en ide til listen?

 8. Irene skriver:

  Anders og Niels er pæne klassiske navne. Men for mig er der ingen tvivl! Det er simpelthen en menneskeret at have en Jens i sit liv!

 9. Irene skriver:

  Nå ja, eller Thorkild …

 10. Irene skriver:

  Og så glemte jeg Arne! Og nu stopper jeg!

 11. d skriver:

  hej julie
  Hvad med Luca,det er da et fedt navn………………
  Tillykke med maven.
  Hilsen en gammel nabo

 12. julie skriver:

  Vi skal passe lidt på med A-navne, da mit efternavn også starter med A. Og det med at vores navne er danske, det er mest fordi de to andre staves på den mere danske måde, med K og med dobbelt f, ikke med ph. Altså Klara og Kristoffer. Derfor synes jeg også det nye navn skal matche det. Men Vilhelm er faktisk den skandinaviske form af William.
  Og hvad er nu det for nogle gamle naboer, der kommer ind over???

 13. Trine skriver:

  Jeg synes han skal hedde Kasper… Kasper og Klara klinger godt sammen synes jeg…
  God søndag

 14. line skriver:

  Sigge. Det er et fantastisk sødt navn til en dreng, synes jeg. Også lidt skævt, måske, men alligevel sødt.
  /line

 15. d skriver:

  hej igen
  fra amager,øen over alle,men er nu selv flyttet til byernes by odense

 16. Valdemarsro.dk skriver:

  Hej Julie,
  Synes så lige jeg vil tage de sidste 2 linier som en opfordring til en kommentar, selv om jeg ikke bor i Californien, så er jeg en fast læser som ikke tidligere har givet lyd fra sig ;o)
  Stemte på Vilhelm, kan så se jeg ikke er den eneste… Men synes som nævnt også Kasper kunne passe godt til jer andre og er et pænt navn :o) God søndag

 17. Anne skriver:

  Jeg synes at navnet Jakob vil passe godt sammen med klara, julie og kristoffer.
  De bedste ønsker til jer og det kommende nye familiemedlem

 18. Kasper skriver:

  Jeg syntes han skal hedde Kasper

 19. julie skriver:

  Tak for de mange gode bud. Jeg har nu konfereret med barnefaderen og vi er i fællesskab kommet frem til den nye liste – alle må gerne stemme igen, hvis de vil. Ingen er ekskluderede.

 20. Moster Tulle skriver:

  Navne er svært….især drengenavne….hvad med William?
  Heldigvis er det jo med navne, at ligegyldigt hvor kedeligt, almindeligt, mærkeligt eller smukt et navn er, så kommer det til at passe til baby, når baby først hedder det og så kunne baby aldrig have heddet andet……meget praktisk, faktisk.
  Har stemt på Rasmus, synes det passer godt til jeres andre navne 🙂

 21. Hanne skriver:

  Jeg stemmer Theodor – eller hvis det skal være udenfor listen: Alexander 🙂

 22. julie skriver:

  Faktisk overvejede vi William da vi ventede Klara – men jeg synes det er for engelsk, når nu vores andre navne er danske. Valdemar kunne faktisk godt være en mulighed… kasper og jakob er også fine, men hmm måske kender vi bare for mange, der hedder det?

 23. Soltoften skriver:

  Hejsa
  Jeg synes helt klart – dreng eller pige – at navnet skal starte med J, da der allerede er to med K (Klara og Kristoffer) og kun én med J (Julie) :o) Foreslår noget helt andet end navnene på listen…
  Joakim
  Jonas
  Jakob
  Johan (eller Johannes)
  Rigtig god fornøjelse…og held og lykke :o)
  K.h.
  Henriette

 24. Heidi skriver:

  Jens – så er der 2 med K og 2 med J ;o)
  Men hva’ med Gustav??

 25. julie skriver:

  ALLE hedder bare Gustav. Undtagen dem der ikke gør. Joakim har jeg også overvejet, men så kommer der noget eks-kæreste ind over. Jonas er for 1986-agtigt. Johannes er med i puljen. Men vi kender bare en der hedder Johanne… som på den anden side har en lillebror der hedder Julius, og det minder jo om mig – så kunne det måske gå lige op, med den navnehugning?

 26. carina skriver:

  Jeg syntes at Laurits er rigtig godt. Var yngste blevet en dreng var navnet Lorenz nok kommet i brug.
  Elias er også en af mine drenge-favoritter

 27. flinkonella skriver:

  Hello I,m from ,California and I am one of those you deskribe……What about samuel? ………..Synes det er en dejlig blog du har men er jo fra Cali ikk?

 28. Dorthe skriver:

  Jens – 100%. Jens’er er nogle fantastiske sjove finurlige intelligente og charmerende drenge. Jeg lover det! Jeg vil gerne have en Jens en gang.

 29. Ditte skriver:

  Jeg stemmer for Vilhelm! Klara, Julie, Kristoffer og Vilhelm lyder bedre rytmisk og mere harmonisk, end de andre navne. Men navnet er lidt tricky stavemæssigt, synes jeg. Når man udtaler det hurtigt, flyder lydene nemlig lidt sammen, og det er et navn, der ikke er så brugt, så det ligger ikke stavet og parat oppe i hovedet, når man skal skrive det… 😉

 30. julie skriver:

  Ditte – det er også min største betænkelighed ved Vilhelm!! Siger man det hurtigt ender det som Villem. Men på den anden side, er der også enormt mange mennesker som ikke siger KlarA ordentligt, men bare siger Kla-ar.

 31. Line skriver:

  Hmm, jeg synes hurtigt, det kan blive lidt for harmonisk og 1970-80 er agtigt, hvis navnene skal passe sammen. Jeg kan gå med til, at børnenes navne gerne må afspejle nogenlunde samme tradition eller stil, men hvis forældrenen også skal tages med som hensyn, så bliver det lidt for symbiotisk. Jeg har stemt på Vilhelm, for det ville min mand ikke med til at kalde vores søn, som så blev en Oscar, og det kunne jo heller ikke være anderledes i virkeligheden. Theodor er også godt, men Rasmus eller Jens? Hmm, jeg har vist gået i skole med lidt for mange af dem til at synes, at vores børns generation allerede er klar til de navne igen. Lidt ligesom med Jonas. Ak ja, der er mange hensyn at tage. Vi havde faktisk lagt os fast på et andet navn til vores søn, men hold det ikke for os selv. Og min mands bedste ven syntes ikke om navnet og lavede så lige en uvildig statistisk undersøgelse, der understregede hans mening. Jeg var lidt tosset, men havde på den anden side heller ikke lyst til at bruge et så upopulært navn.
  Hilsen Line

 32. Julie skriver:

  Jo Klara hedder Klara Marie – også fordi efternavnet der stater på A lyder sært i forlængelse af kun Klara – det glider ligesom ud i et.
  Viggo er vi faktisk også rørende enige om herhjemme nu – stoffer blev vildt glad for det i går aftes. Men vi vil gerne finde et mellemnavn. Tænkte på emil, men det er også så brugt.
  Men ja, ellers går det godt 🙂

 33. Suzy Q skriver:

  Jens-Thomas.
  Julie, Kristoffer, Klara og Jens-Thomas.
  Alle de der V-navne… de er for brune til jeres familie. I skal have noget i en KLAR farve.. en flot blå eller grøn. Jens-Thomas er meget blå-grønt.
  Jens-Thomas har også samme rytme som Kristoffer.
  Plus, jeg kender en Jens-Thomas der bare er EDDERsød.

 34. Julie skriver:

  Men jeg har en fætter der hedder Thomas. Nej, vi er ikke sådan nogen der har en Thomas. Men Jens kan jeg altså godt lide. Tror måske jeg hælder mest til Jens Viggo A lige nu. Så kan han bruge dem hver for sig, eller sammen, efter forgodtbefindende.

 35. Suzy Q skriver:

  Indrømmet, fætter-tingen går ikke.

 36. carina skriver:

  HAHA Arne ville da være perfekt til efternavnet!!!

 37. Helle skriver:

  Kære Julie
  Sylvester ! Har en “Mathias” i forvejen, men ville helt klart bruge “Sylvester”, hvis jeg skulle have en dreng igen.
  Hilsen
  Helle

 38. Julie skriver:

  Jeg elsker også Sylvester, men det gør barnefaderen ikke. Han kan heller ikke lide Theodor eller Rasmus. Og han synes Jens er for dansk-soldater-agtigt… Mænd er meget besværlige.

 39. Kirsten skriver:

  Hej Julie
  Ja, det er grusomt svært med drengenavne. Er det ikke rigtigt, at Klara har dobbeltnavn? -Så skal en evt. dreng vel også have det? Jeg synes måske godt nok, at de nye dobbelt drengenavne du har skrevet, virker lidt tunge i det.
  Jeg synes jo nok, at Rasmus hører til de lidt over 30 (og meget lækre:-)) mænd. Jens hedder mine skægge bror og Valdemar er for tungt. Så er der Viggo tilbage.. Det er sødt nok og passer godt til Klara.
  Håber det går godt ellers?
  Kirsten

 40. Sinnet skriver:

  Først og fremmest: Tak (eller hvad man nu siger…) for en fantastisk blog. Følger troligt med, men har aldrig turde (!) kommentere før nu 😉
  Jeg er også gravid (og har i øvrigt også en datter på snart 4), og vi fik for 1 måneds tid siden den – for mig – noget chokerende nyhed, at vi skal ha’ en dreng! Jeg har altid været sikker på, at jeg kun ku’ få piger. Det er noget med en kromosomfejl og noget. MEN altså en dreng. Jeg har aldrig tænkt i drengenavne så stod helt på bar bund.
  Jeg kan rigtig godt li’ de navne I allerede har på jeres liste, men dem er min mand ikke så meget til. Nu har han så, i samarbejde med datteren (de indoktrinerer mig!) fundet ud af, at den kommende lillebror skal hedde Linus. Njaaa…tjooo… – sådan havde jeg det først, men nu har jeg gået og “smagt” godt og grundigt på det navn, og nu skal det bare være det!
  OK, det var en laaaaang beretning bare for det: At fortælle, at jeg synes Linus er et fantastisk navn. Og synes jeg både det lyder meget dansk (gammelt dansk) men kan jo også udtales på engelsk, hvis nu sønnen skulle få kosmopole tendenser! 😀

 41. Lisbeth skriver:

  Hej Julie… jeg er endnu en af dem der følger din blog med stor interesse… hver gang jeg trænger til et godt grin (jeg klukker simpelthen over nogle af dine kommentarer) kigger jeg lige om ikke der er nyt fra dig! STOR FAN! Har to drenge hvoraf den ene hedder Theodor og det er bare et hit… der er ikke ret mange der hedder det så man undgår det med et eller flere forbogstaver fra efternavnet hver gang han skal råbes op, det er sødt (siger moren… 🙂 ) og ja, passer til en sød og kærlig dreng. Folk smiler altid når de spørger hvad han hedder og jeg så siger Theodor… Det må da være grunde nok for at din kæreste siger ja til Theodor 🙂

 42. Rikkemor skriver:

  Hej Julie
  Har fornylig opdaget din sjove og interessante blog….fordi jeg selv venter mig og vi går og spekulerer i navne….
  Jeg har en søn der hedder Jens, og han er jo helt igennem fantastisk og smuk, og det er det bedste navn til ham 🙂 Vi fik mange negative/konservative kommentarer da vi havde valgt hans navn, men alle der kender ham synes nu – knap 8 år efter – at hans navn er fedt, specielt og alligevel helt nede på jorden.
  Det er ikke noget, som mange børn hedder og han har så også (“sødt smil” stod han lige her ved siden af og sagde) men jeg mente nu: et mellemnavn. Og det er Otto. For så kan han selv vælge, når han bliver stor og står og hænger ud på et diskotek: “Yo der, jeg hedder Otto” 😀
  Min kæreste kalder ham konsekvent for Jens Otto, og det elsker min søn.

 43. Rikkemor skriver:

  Lige nu taler vi om navne som:
  Karl Walther…..eneste drengenavn vi kan komme på
  Men ja Otto er også et fedt navn. Og Walther i sig selv. Og Bertil.
  Og jeg kan også lide navnet Sigge, men det er måske lidt for tuttenuttet….

 44. Rikkemor skriver:

  Karl Emil
  Karl Bertram
  Sofus Walther
  Aksel
  Aksel Emil
  Max Emil

 45. Lena skriver:

  hejsa;0)
  faldte lige over din blog da jeg selv kigger efter navn til min søn. Jeg har i forvejen en søn på næsten 3 år og han hedder Carl-Emil (synes carl er pænest med c)
  overvejer om anden søn skal hedde Jens-Gustav… evt nogle ideer du kunne bruge.
  Villiam kan også staves med et alm v så er det måske mere dansk.
  vh lena mor til to

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.