Kugler og penalhus

Lige lidt lovet fotodokumentation. Der er nok en del, der har ventet med tilbageholdt åndedræt – og de må efterhånden være godt gasblå i hovedet, for det har da trukket noget ud med at få taget billeder af de kugler. Man kan bruge dem til at sy på hårbøjler, hårspænder, tøj osv. Er man en 18 mdr. gammel Entreprenør, er de også utroligt gode til at trille rundt på gulvet i hele huset…

Undskyld, at mit kamera tager så dårlige billeder indenfor og tæt på.

En bluse til Agnes i brun velour, købt i genbrugsbiks for 20 kr. Ligner en million nu, med Libertykugler på!

Og dagens projekt – et penalhus til skolestarteren! Hun har selv valgt farver og stoffer, ud af de efterhånden omfattende bunker jeg har tildelt mig selv. (og jeg holdt det heller ikke helt ved ghost-shoppingen i går… Malika og Rosa havde lidt på udsalg…)

Den ene side

Den anden side

Moderigtigt småblomstret indvendig

Scenen er sat i en altankasse med citronbasilikum, kanelbasilikum, dværgbasilikum og alm. basilikum ude på altanen.

 

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

21 Responses to Kugler og penalhus

 1. Mmmmm – Basilikum! småblomstrede kugler? Det er nok en kromosomfejl der gør jeg ikke helt fanger det fede i det;-D

 2. M skriver:

  Julie, er kuglerne fyldt med nougat? For ellers, så tror jeg at jeg må tilslutte mig Forkromedes kromosomfejl…

 3. Agnes skriver:

  ja, der må jeg også tilslutte mig de to andre….småblomstrede kugler….er det ikke lidt ligesom de hersens kvindfolk, der syer sommerfugle af filt fast på barnevognens myggenet og bare synes det er SÅÅÅÅÅÅÅ øndigt og vidunderligt…;-)

 4. M skriver:

  Men vi elsker penalhuset!!!!

 5. Line skriver:

  Tsk. De kugler er da for fine! Især på Agnes bluse. Hilsen Line

 6. Maria skriver:

  Hej Julie
  Jeg er helt vild med penalhuset. Det er så enkelt og alligevel så fint.
  Har du syet efter et mønster eller bare ud fra egen forstand? Jeg er bedst til at sy hvis jeg har et mønster og instruks – vil du dele med mig ??
  Mange hilsner
  Maria

 7. julie skriver:

  Desværre ingen mønstre. Jeg er mere typen der har det inde i hovedet i flere uger, og pludselig klipper jeg bare! Men det er ca. 22 cm. lang – sådan at den 20 cm lange lineal lige kunne komme i. Lynlåsen er 20 cm. Ca. 24 cm bredt. Så syede jeg for og yderstof sammen, satte lynlåsen ind i mellem. Svært at forklare men faktisk ret nemt at lave. Meget simpel model.

 8. julie skriver:

  Men ps. det er kun anden gang jeg syr lynlås i noget, og jeg kan allerede se flere ting, der skal gøre bedre næste gang.

 9. Kirsten skriver:

  “Scenen er sat i en altankasse med citronbasilikum, kanelbasilikum, dværgbasilikum og alm. basilikum ude på altanen.”
  Hahahahahaha!
  Held og lykke med skolestarten i morgen 🙂

 10. Maria skriver:

  Tak for instruksen, Julie : )
  Jeg må også prøve mig frem, men det er fint at have mål at gå ud fra. Jeg har aldrig prøvet at sy en lynlås, så det skal nok blive spændende.
  God fornøjelse med skolestarten, jeg har selv en pige som starter i 0. klasse på onsdag…

 11. Maria skriver:

  Jeg er generelt ret langsom… Og det er først nu jeg har fundet dig. Men efter snak om kugler, kokus, og andre farverige scenarier….
  Altså – jeg vil lære det der pis med de kugler !
  Og så er de jo fiiine 🙂
  KH Maria.

 12. Anne skriver:

  Tillykke til Klara – håber hun fik en god første skoledag. Og at du gjorde. Måske er det bare mig der er sådan et håbløst følemenneske, men jeg havde altså en underlig klump i halsen, da Jens Christian startede i 0. klasse, og vi sad i fællesrummet og sang den sørgelige sang om dragen Puff. Og så igen da han blev “rigtigt skolebarn” – som han selv sagde – i første klasse.
  I år sagde han jo bare hejhej og gik. Og kom hjem med nye engelskbøger i tasken.
  Det er et rigtig fint penalhus! …Kuglerne bliver jeg altså lige nødt til at se live, før jeg helt kan bestemme mig for, hvad jeg mener om dem. Hvad er der indeni? Kan de godt blive siddende, når blusen skal i vaskemaskinen?

 13. Christine skriver:

  Julie, det der basilikum.. Tager du altankasserne ind om vinteren/i koldt vejr oder was?
  Jeg kan ikke få helt almindelig standard basilikum til at vokse udendørs..
  Vokser fint i min køkkenvindueskarm, men ville da gerne have det ude i min køkkenhavestribe.
  Eller løgn, det er jo min mands køkkenhavestribe hehe..

 14. Moster Mette skriver:

  Men det er jo bare et penalhus!!!
  Jeg har et i brunt kærnelæder hun gerne må låne hvis det er? Så vil hun vil den der som skilder sig ud i klassen, og som i virkeligheden er über-trendy, men som bare først bliver anerkendt for det 20 år senere når de engang kommer på mode igen. Jo, jo, det handler om at være foran sin tid!

 15. Moster Mette skriver:

  Men flot syet for øvrigt! Det skal da ikk komm an på det nej..:-)

 16. julie skriver:

  Altså, venner, hun starter først i skole d. 17. Ellers havde I da været de første til at høre om den store dag!
  Kuglerne er fabulous, så kan I sige, hvad I vil. Ignoranter.
  Der er vat inden i og de kan muligvis ikke blive siddende i vask. Det vil tiden vise… måske skal man putte noget andet i?

 17. Anne skriver:

  Åh ups, jeg havde jo slet ikke lige overvejet, at det ikke nødvendigvis var ALLE skoler der startede i denne uge! Nå, men så har jeg bare været på forkant for en gangs skyld (og alle der kender mig ved, at det ellers ikke er mig der slider lakken af forkanten, normalerweise).
  Og det kan da sagtens være at kuglerne er totalfabuløse i virkeligheden, jeg skal nok bare se dem – live. Eller måske er det fordi jeg lige skal på afstand af, at min søn kom forbi computeren og sagde “ha, hvem har syet vorter?”. Drenge fatter jo ligesom ikke den del af verden.
  Og æv hvor er jeg da også husmoderligt røvsyg med det der “nå, men kan de måske gå i vaskemaskinen-bavl”. Det næste bliver vel, at jeg lige laver mig et par skåneærmer. Men i det mindste skal jeg nok sy dem i noget liberty.

 18. Frau Putz skriver:

  Altså… de mænd! Det er da utroligt så “ignorantiske” de er :o)
  De er da bare for fede, de Liberty-kugler – og jeg tror, at hvis du fylder dem med polyestervat kan de sagtens vaskes i maskinen.
  God fornøjelse med skolestarten. Det er STORT, både når de starter i børnehaveklasse og i 1. klasse.
  Emilie havde 1. skoledag i 1. klasse i går – og det gav lige så mange sommerfugle i maven som starten i børnehaveklassen, for nu skulle hun jo “Rigtigt i skole – og have mange lektier hver dag” :o)
  Det næste du kan sy til skolepigen: Idrætstøj (Med kugler) og gymnastik-taske (Også med kugler). Sikke trendy hun bliver.

 19. Lis skriver:

  Hvis du stopper dem med pladevat som vi gjorde her hos mig, så kan de sagtens gå i maskinen. Og de bliver også siddende. Det er testet.)
  JEG E-E-E-E-E-E-E-EL-S-K-E-R de Libertykugler. Det er blot et spørgsmål om tid, før verden overgiver sig helt og aldeles til dem. Det kommer. Jeg ved det.

 20. Julieumulie skriver:

  Ihh, jeg må altså også overgive mig til de kugler der! De noget så ynnndige 🙂
  Jeg har fornylig også overgivet mig til Liberty med et stykd lækker toiletpung..Ihh. Det så skjønt!
  Sig til hvis du sætter kuglerne i produktion, så køwer jeg lige et dusin, eller måske Lis allerede sælger??

 21. sarah skriver:

  tsk, der er så meget de mandfolk ikke forstår!
  De kugler er bare blevet TOP moderne, jeg synes de er fine. Jeg har endnu ikke selv købt den der yo-yo man skal bruge.
  Det må jeg forsøge mig med en dag!
  Jeg har faktisk også selv lige syet mig et penalhus, når jeg skal tilbage i skole her efter ferien, var simpelthen træt af mit gamle.
  Nå men for at gøre en lang historie kort, det er en fin blog du har. Håber du har lyst til at komme orbi min en dag 🙂
  /Sarah

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.