Læsestof anbefalinger

Nu har jeg jo haft et behov for at være lidt alene, inde i mig selv, siden jeg kom hjem fra USA og var blevet autist. Derfor har jeg taget mig tiden og læst to bøger. To helt fantastiske bøger, på hver deres måde og i hver deres genre.

Den første, fik jeg af min trofaste forlagspusher inden jeg tog afsted, men eftersom den er på 1000+ sider og virkede som 100 procent noget for mig, ville jeg ikke gå i gang inden jeg skulle afsted og så sidde på den anden side af atlanten og gisne om slutningen. Så jeg gemte den. Og læste den derefter på under en uge.

(Under en uge??? Julie, har du ikke to børn og et job og et hjem at passe? Og en ps., en mand?? JO. Men jeg sagde jo heller ikke, at der blev gjort rent eller set tv eller vasket tøj i den uge. Jeg er faktisk ikke engang helt færdig med at pakke ud. Det er alt sammen et spørgsmål om prioriteringer, og det er ikke min skyld, hvis du synes du får læst for lidt, og i stedet bruger din tid på at moppe gulve. “Så må du se at få styr på dit shit”, som en jeg kenders kæreste sagde på tv i går!)

Nå. Men den er den første bog i en trilogi, believe it or not, og gad vide om de næste også er på 1000+ sider? Man har jo lov at håbe. Den hedder Den første, og er skrevet af Justin Cronin og er kommet på forlaget Lindhardt og Ringhof.

uhhhh 

Vi ved jo, at jeg elsker apokalypse litteratur, og den her indeholder alle de gode elementer. Overbevisende personskildringer, som man holder af eller ikke kan lide, og som man gerne vil vide mere om og se, hvad der sker med. Overbevisende ende på verden som vi kender den, overbevisende fortsættelse og kamp for overlevelse. Kort fortalt, er der nogen som tror de kan kurere kræft med hjælp fra noget vampyrflagermuseblod fra sydamerika. Enhver kan jo sige sig selv, at der tager de grusomt fejl. Har de ikke læst Stephen King? Har de ikke spillet Resident Evil? Har de ikke set I am Legend??? Har historien ikke lært dem noget som helst?? Hvad tænker folk på, når de gør den slags? Nå, men de gør det – de tager nogle livstidsfanger og de giver dem virus og vupti, Amerika er lagt øde. Måske også resten af verden, men det beskæftiger vi os ikke så meget med i traditonel apokalypse litt.

Jeg vil ikke afsløre for meget, for du SKAL læse den her bog! Den er så opslugende og spændende og mega godt fortalt, at du fortjener det. Jeg kan ikke sige dig, om den ender godt (men helt ærligt, verden som vi kender den går under og 98 procent af amerikanerne bliver til vampyrer… hvad tror du selv?) for det er jo en trilogi og slutningen på den her et´er er noget af en cliffhanger. 

Nu sidder du så og tænker, arrrrhh, det med vampyrer er altså ikke noget for mig! Og hvad så? Er mit svar. Så lad være med at fokusere på at det er vampyrer. Så kald dem Hoppere eller Viraler eller små sure misser. Who cares? Er du ikke til spænding? Er du ikke til en dejlig tyk, opslugende, fængende roman? Er det ikke noget for dig? Okay, fair nok, så gå dog ud og mop de gulve.

ELLER du kan sidde og læse den anden bog jeg gerne vil anbefale dig. Den hedder Samme dag næste år, er skrevet af David Nicholls og er kommet på forlaget Thaning og Appel.

læs læs læs 

Det er sådan set det samme, der gør den til en god bog, bortset fra den del med vampyrerne og verdens ende. Det er en godt fortalt, spændende handling og nogle personer du kommer til at holde af og gider vide mere om. Man kunne have givet den et andet omslag og promoveret den som chick lit, fordi det er noget med en mand og en dame og deres liv og noget kærlighed. Men det er jeg rigtig glad for, at man ikke har gjort! For den her bog er mere end chick lit. Den er mere, end bare et barbieband!

For det første, er det en sjov ide at handlingen spænder over 20 år, en bestemt dag om året. For det andet, er der masser af drejninger som man ikke helt havde set komme. For det trejde er den sjov. Jeg lo højt ud i lokalet flere gange, og det sker altså ikke ved alle bøger jeg læser. For det fjerde, skal den filmatiseres af Lone Scherfig og har premiere til foråret 2011, så til den tid fortryder du nok, hvis du ikke er en af de der firstmovers der allerede har læst den! Det bliver ikke mig, der trøster dig til den tid, når der er 65 reserveringer på den, på dit lokale biblo og du ikke kan nå at læse den, inden din veninde vil have dig med i biffen og se den.

Og nu? Nu skal jeg læse den nye med Pat Conroy, Syd for Broad. Den er grantrisse også ræddi god! Vi ses om nogle dage!

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget , . Bogmærk permalinket.

12 Responses to Læsestof anbefalinger

 1. Uden Relevans skriver:

  Altså jeg har cirka 80 sider om dagen i forvejen 🙂

 2. Maria skriver:

  Jeg holder rigtig meget af boganmeldelser og har tillid til dig, så jeg sætter den ene på ønskesedlen – hvis jeg da ikke når at købe den selv ;o)
  Den jeg skal i gang med virker lidt scary – Forbandelsen af Johanne Hildebrandt – ved ikke helt hvad jeg synes…..
  Kh. Maria

 3. Sara fra ND skriver:

  Uh altså Julie, du er altså vildt god til at anmelde de bøger…..og jeg er så god til at købe bøger …. og ikke få dem læst. SÅ ærgerligt for jeg har virkelig lyst men mangler tid og ro.
  Men nu kan jeg jo gå ud og købe disse – efter jeg har købt the Help som du også anbefalede og jeg kom til at læse en bid af på nettet og blev helt opslugt.
  Hvad skal det ikke ende med?!
  Arj, bliv endelig ved. Måske jeg bare skal lave mig en liste over “must-read-books”.

 4. julie skriver:

  Det er jo snart jul – så kan man ønske sig dem!

 5. Katrine skriver:

  Ej, hvor skægt! Jeg har lige læst bogen af David Nicholls, dog på engelsk – anede ikke at den var udkommet på dansk. Jeg er enig med dig, den er rigtig god, selvom jeg har det lidt svært med slutningen (men det skal vi jo ikke afsløre noget om her).

 6. Birgitte skriver:

  Jeg sætter stor pris på dine boganmeldelser og har allerede bestilt de to bøger. Skal i gang med Niceville i efterårsferien og venter mig meget af den.
  Til gengæld var jeg ikke specielt vild med Vand til elefanterne – blev aldrig helt fanget af den.
  Men bliv endelig ved – jeg stoler meget på dig! Du fik mig sågar til at læse Twilight, og jeg må jo indrømme, at jeg åd dem råt, selv om jeg læste dem lidt i smug!

 7. Heidi skriver:

  Kære Julie,
  Du har vundet nogle dåser, som vi nu skal sende til dig. Vil du sende mig din postadresse på min mail heidi@manostiles.com?
  Kh. Heidi

 8. Heidi skriver:

  Samme dag næste år, er det den der hedder One Day på engelsk? Den er virkelig god!
  Og tak for dine gode boganmeldelser

 9. julie skriver:

  Ja, jeg mener den hedder One Day, på engelsk.

 10. Shm skriver:

  Ih en velskrevet anmeldelse, af en bog jeg også har kredset om at købe!
  Tusind tak! Den må jeg eje – elsker den type fremtidsdommedagsbøger

 11. emma skriver:

  jeg er ret vild med The Passage. Mere af den slags tak.
  Derimod keder One Day mig ret meget… måske fordi jeg tog den på lydbog? normalt elsker jeg alt hvad du anmelder, men denne gang tog jeg fejl. øv for mig 😉

  • julesrules skriver:

   Nogen gange skal man også bare være i humør til det der romance. Prøv Under kuplen, af Stephen King. Eller Camp 41, af en eller anden dansk forfatter jeg ikke kan huske. Den står nok i ungdoms afd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.