Læsestof

Lige lidt om nogle bøger, ikk? Jeg fik læst en del i ferien og er inde i en rigtig god stime for tiden. Måske også fordi det mindste af de små bizarre mennesker er begyndt at sove mere i sin egen seng, end i min. Og så kan jeg have lyset tændt og læse i min seng om aftenen. Og det har jeg nu altid nydt.

Jeg læste den seneste Sookie bog, der er blevet oversat til dansk. Mener det er nr. 6. Den hedder Fuldstændig død og handler stadig om Sookie og hendes besværligheder og kærligheder. Det er ikke nemt, når man har lidt fe-blod i årerne og alle de overnaturlige mandfolk synes man er en lækkerbidsken. Åbenbart. I denne her hjælper Sookie vampyrernes dronning i New Orleans og dater samtidig en mand, der kan forvandle sig til en tiger. Jeg synes godt, der kunne have været lidt mere husmorporno i den, men det der var er udemærket. Hun er stadig sur på Bill, og han er stadig sådan lidt fraværende. Jeg synes ikke, det var den bedste af de 6 oversatte bøger, men jeg kan lide universet og forbliver trofast. Nr. 7 udkommer snart på dansk også, og den hedder Allesammen døde og jeg glæder mig til den.

Så har jeg langt om længe fået læst Dødsspillet (ja, sikke mange død-titler, hva?) af Suzanne Collins. Alle mine troværdige kilder sagde til mig, at den var vildt god, og de havde som altid ret. Jeg ÅD den på en søndag, og det var sådan en bog jeg stod og læste i mens jeg stegte spejlæg og mens jeg byggede legotårne og sagde ja til alt. Mega spændende og rigtig godt skrevet. Jeg håber på at få nr. 2, Løbeild, med hjem i morgen.

Dødsspillet er en science fiktion roman for store børn/unge/voksne der kan lide spænding, og den udspiller sig i et fremtidigt nordamerika, hvor der ikke er så meget tilbage af det vi kender. Samfundet er delt op i 12 distrikter, og pga et gammelt oprørsforsøg, skal distrikterne sone. Det gør de ved, at der hvert år skal vælges en dreng og en pige mellem 12 og 18 år, fra hvert distrikt, og de 24 børn bliver så lukket inde i en kæmpe arena – af naturreservat størrelse – hvor spilmestre kan manipulere med elementerne og forholdene osv. Her skal de 24 børn kæmpe på liv og død, med et minimum af vand og mad og en overflod af våben, til der kun er en tilbage. Vinderen. Som så får et liv i luksus og en masse fordele til sit distrikt. Nårh ja, og hele molevitten bliver sendt live i tv, som “underholdning” og alle skal se med. Så de ligesom kan lære ikke at gøre oprør.

Vores hovedperson er Kattua, en pige på 16, som frivilligt tager sin elskede lillesøsters plads i dødsspillet, da denne bliver udtrukket til at skulle deltage. Og så vil jeg ikke afsløre mere. For der kommer også en 3´er snart og 1´eren skal filmatiseres.

Så sidder du måske og putter ting i kasser, og mener ikke at du kan læse sådan en børne/unge bog når du nu er såååå voksen og fornuftig. Hold nu op. Bare hold op med det. Man kan ikke putte gode oplevelser ned i kasser. Hvis du kan lide spænding og en godt fortalt historie, så er det noget for dig.

 

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget , . Bogmærk permalinket.

15 Kommentarer til Læsestof

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.