Lektiehjælp søges…

Jammen så er vi så nået der til. Altså, ikke et sekunds fred får man åbenbart som nogens mor. Først det med hval-kroppen og alien invasionen, så manglende nattesøvn og flænsede brystvorter og alle bekymringerne. Og så netop, som man troede, at nu var den hellige grav da vel forvaret, og nu var ungen stor og problemerne mindre – så sker det her så.

"Mooaar, hvor kommer vandet fra???"
Ai, men altså? Shit! Ikke? Laaaang rodet forklaring om noget med regn og jorden og nogen meget store pumper, som hun alligevel ikke forstår helt. Og jeg er heller ikke selv sikker på alle detaljerne, for jeg er typen der engang fik 5 i kemi og fysik, og slet ikke er naturfagligt anlagt. Og det gør mig nervøs at jeg en dag bliver nødt til at hjælpe hende med matematik lektier… Kan man få et opfriskende forældre kursus i lektiehjælp et eller andet sted??
Der har også de sidste par dage været "moooaaar, hvorfor sner det??" og "moooaaar, hvor kommer kylling fra?" – og den direkte følge deraf "hvorfor slog vi hønen ihjæl?" … ja, fordi mor var sulten, ikke?
Og så for 15 min siden "mooaar, hvornår kommer der disney sjov?" – og her prøvede jeg så den med uret, og den store viser og den lille viser og deres respektive placering og dermed betydning for, hvad der er hvornår på tv. Hun bad så om at få uret ned, så hun kunne holde øje med det. Og 30 sekunder senere lyder det "seee mor, nu står den store viser øverst oppe!" – og det gjorde den sørme også, nok fordi hun selv havde vredet samtlige visere rundt og dermed fået klokken til at se ud som om den var 22 sharp. Dum er hun bestemt ikke. Men så måtte vi lige have snakken om, at tiden kan man ikke manipulere kreativt med på den måde. Tegnefilm starter når tegnefilm starter og vingummierne kommer ikke tidligere på bordet!
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

8 Responses to Lektiehjælp søges…

 1. Pollyanna skriver:

  Jeg kan trøste dig med, at man vokser med lektiehjælpsopgaven. Det er jo en fordel, man starter i første klasse igen, så det går stille og roligt, så man kan hænge på 🙂
  Vil betegne mig selv som absolut matematik mongol, men er i øjeblikket ved at lade op til folkeskolens afgangsprøve (9.klasse) og synes egentlig det går bedre end første gang!(Har to børn så jeg regner med det ender med at blive helt godt til sidst)

 2. Moster Tulle skriver:

  Ja, man vokser med opgaven, lige nu kan jeg høre du bare skal klare spørge-jørgen-alderen. Nogle gange lidt belastende, men for det meste bare morsom og sød. Enten starter du bare med Klara i bh.kl. og følger godt med eller også må du tage et kursus på VUC (eller hvad sådan noget hedder) 😉

 3. Lone skriver:

  Matematik – så siger du bare til. Jeg var en skovl til det i 9 år, men vågnede så i 10. og har nu fx en ingeniøruddannelse bag mig og 9 års undervisningserfaring i netop mat/nat.
  Ork du….stykke kage, det der!

 4. Takashimaya skriver:

  Er det ikke bare at lyve? Eller forsimple tingene stærkt?

 5. julie skriver:

  Hvaffor noget af det???

 6. Sara skriver:

  Der findes en børnesang, der hedder “Bare spørg din mor (hun er klogere, end du tror)”.. Heri er der svar på ALT. Spil den for datteren utallige gange – eventuelt i bilen. Og lige pludselig tror hun på det ;0)

 7. Kratluskeren skriver:

  Jeg glæder mig helt vildt til mine unger bliver så store. Jeg skal bilde dem de vildeste ting ind, sådan lissom faren i Steen og Stoffer. Er allerede så småt begyndt på eventyr om den lille søde ulv og den store stygge Rødhætte.
  Matematiken klarer jeg nok, men hvis de får tysk i skolen er de bedre tjent med at spørge kattene – så får de i det mindste ikke forkerte svar.

 8. Mads skriver:

  Steens far er et af mine store idoler. Han har altid et genialt svar på hånden. Jeg går kun og venter på “Faaaaar, hvordan får man børn?” – SÅ kommer Steens far på banen…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.