Min søsters poltergejst

Gejst er godt og poltergejst er endnu bedre.

Her i dag, eller i går er det, fordi kl. er mange nu, men de sidste mange timer så, har jeg fejret polterarbend med min søster og hendes venner. Det har jeg af gode grunde ikke kunnet skrive noget om, for det skulle på en måde være en overraskelse. Også selv om hun pga sindssygt sparetids-sundhedssystem skema kun har den her ene fri weekend inden selve bryllupsweekenden i januar. Så hvis man ikke er helt dum, og det er hun jo ikke, så kunne man måske godt regne sig frem til det.

Alligevel tror jeg hun blev lidt overrasket. Især over at se sin veninde Anette komme gående langs sortedamssøen med en leopard maske på. Det overraskede også mig lidt. 

Nå, men det foregik sådan at min søsters forlovede havde lokket hende med ud for at fodre svaner, og så tænkte hun, at så var det nok ikke i dag der var polterarbend, når han sådan tog hende med ud. 

Men hvad hun ikke vidste var, at nogen havde været i hendes lejlighed siden kl. 11 og fyldt den op med balloner. Og suppe.

Så kommer de gående dér, og pludselig ser hun mig, sidde på en bænk. Neej, stor overraskelse! Så sidder vi dér lidt, og jeg forsøger at overbevise hende om, at DET er polterarbenden, for hun ville jo have den billig og enkel. Og de andre kunne ikke med så kort varsel. Og jeg havde fire cider med og hun havde jo selv taget smøger med. FEST!

Men så gik vi videre rundt om søen og så mødte vi hendes venner og veninder en efter en. Det var sjovt. For selv om hun da havde luret den, så vidste hun jo ikke hvem den næste der kom var. Det fungerede godt.

Da alle var samlet, kørte vi i Fælledparken for at spille rundbold. Hun har altid sagt, at hvis hun skulle have en polterarbend, skulle det være med rundbold, øl og sushi i Fælledparken. Derfor fik hun rundbold i sne og sjap – det var faktisk meget flot tøvejr i dag. Det kunne dog også have været sjovt i snestorm.

Vi holdt omkring en halv time, så frøs vi. Så cyklede vi afsted, hjem til min søster. Endnu en overraskelse. Tror hun blev meget glad for ballonerne. Og så var der varm suppe til alle, og flere øl og cider og den slags. Jeg fik meget ros for min suppe, det synes jeg godt I kan få at vide. Meget.

Så kom MasSøren og løsnede op for sygeplejerskens stress og myoser. Stor ros til ham, for professionelt arbejde med fnisende tøser i baggrunden. Kan være der er obskur film på youtube i morgen, jeg tør ikke love noget.

Da han var færdig og Mette var helt afslappet, kom Taranttha Grumme, den kendte spåkone. Hun har mange års erfaring indenfor Tarototati, Åndemantik, Bankofili, Biopati, Mediomani, Pjattomani, Lieopati, Tantra sex, Biopeuti, Følopiktok, Lyvepeutisme og Testikellisme, med speciale i str. L og XL. Det er i hvert fald, hvad der står på det visitkort man fik udleveret. Hun sagde nogle kloge ord om Mettes fremtid og hvis vi er heldige, er der også en film på youtube dér. Måske.

Så kom der for 2000 kr. sushi. Så blev det spist.

Efter det var der video interview med den kommende ægtemand. Sådan en slags quiz, hvor han skulle svare på spørgsmål om Mette, og vi andre skulle så gætte hvad han svarede. Mit yndlingsspørgsmål var helt klart nr. 4, som lyder “På arbejde fik Mette engang en opgave der lød: Flank en halvarterie med krans, og sørg for at den er heldompteret. Hvad tror du, det var for en opgave?”

Svarmulighederne er:

a) Jeg tror, det er noget med at lægge en sonde op i numsen på en baby

b) Banke liv i en baby… nej, jeg tror noget med en svær operation

c) Jeg tror det må have været noget med… at planlægge og gennemføre et stort indgreb… på en baby… der havde en… hjertefejl?

Jeg kan ikke huske, hvad han svarede, men hold kæft hvor jeg grinte. Helt ondt i maven af det med flank og halvarterie og heldompteret.

Jeg fik ikke så mange rigtige svar, men Mette fik ret mange og det er jo et godt tegn, at hun nogenlunde ved, hvordan hendes kommende mand tænker om hende.

Så var der bare generel hygge, og eftersom det er sådan nogle venlige og søde mennesker, min søster kender, så var det rigtig rart. Men til sidst blev jeg træt og så tog jeg hjem.

Og sådan holder man en sjov, afslappet, hyggelig polterarbend for 250 kr. pr. person. Ingen måtte melde afbud fordi de ikke havde råd. Ingen kom til skade. Ingen blev ydmyget. Alle blev mætte og der var masser af drikkevarer. Det synes jeg er godt. Ikke alt det der med Polen og bungeejumping og 16 strippere i en ostefondue.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

10 Responses to Min søsters poltergejst

 1. Farmer skriver:

  Ja, sådan skal DET være. Festligt og fornøjeligt.
  Jeg har heller aldrig fattet, hvad disse gå-amok-polterabend’er skulle tilføre een.

 2. Mette skriver:

  Sikke et herligt indlæg! Sådan skal det være. Masser af gode oplevelser og ingen dumme ydmygelser. Hvor er du da bare en betænksom søster! Jeg håber, at din søsters bryllup bliver i samme varme og gode stil. God fest, når I når dertil!

 3. Pia Pattinson skriver:

  Nøøøj, hvor lyder det som en dejlig polterfidus….man skulle nok have været der i forhold til det der arterie snask….hihi…og hvaadddd? Polakker i ost??? Klart det jeg ønsker mig til MIT polter abend (altså næste gang jeg skal giftes ing!)….
  Du var savnet til det der med møllen 🙂

 4. Julie skriver:

  Ved nærmere eftertanke, tror jeg faktisk Anette syntes det var lidt ydmygende at gå langs Sortedamssøen med en leopard maske på. Men det var helt hendes eget valg og hun var ikke fuld på det tidspunkt, så vidt jeg kunne se.

 5. Vibeke skriver:

  Sikke en fantastisk dag. Også lige efter min smag. Dejligt du delte det med og.
  Dejlig dag til dig.

 6. ulla skriver:

  Lyder som en helt igennem perfekt polterabend. Ja lige bortset fra jeg ikke er til sushi, men nu var det jo ikke min dag..skal jo slet ikke giftes, tror jeg da ikke..har ikke hørt noget eller set nogen på knæ. Men altså, det jeg ville sige var, at HVIS jeg en dag skal polters for, så skal det være helt nede på jorden, afslappet, hyggeligt og sjovt. Ikke noget med 1000 ting der skal nåes på 4 timer som koster ½ Pradataske. Så hellere bruge pengene på tasken, til mig altså..kommende brud og det hele, hvis altså nu det en dag skulle være.

 7. MasSøren skriver:

  Ja, det var lidt distraherende, men samtidig også en spændende opgave. Normalt har jeg lidt mere intime rammer at skabe en forbindelse under, så jeg er glad for at det lykkedes. Håber/frygter at se videoen 😀

 8. Jette skriver:

  Dejlig, dejlig polterabend som ligner min egen meget. Jeg havde modtaget en invitation til Katvig-lagersalg (den så skam ægte ud) via en veninde, og siden vi var flere i flokken, der var på barsel, var vi hurtigt enige om at lave en fælles tur. Lagersalg var der, når det kom til stykket intet af, men derimod stod alle veninderne og søster parate med madkurve og flag. Turen gik til Zoo, hvor vi var på orienteringsløb. Derefter blev jeg sendt til fodterapeut (jeg svævede derfra), mens veninderne tog i forvejen hjem, hvor de frembragte en superlækker middag.
  Alt i alt en perfekt dag. Ingen ydmygende oplevelser for nogen, jeg havde tid til at nusse sønnike samt tale med alle. Ej heller fik nogen flået foret udaf lommerne.
  Jette

 9. julie skriver:

  Det lyder sjovt og hyggeligt, Jette. Jeg elsker zoo.
  Jeg har også hørt om nogen der “legede fange” i København, i de offentlige transport midler. Man blev delt op i to hold, og skulle så sende hinanden sms´er om hvor ens næste stop var, og så kunne man spore sig ind på hinanden og håbe på at indhente/fange det andet hold.

 10. Jette skriver:

  Det var alletiders polterabend. En dag lige efter mit hovedet. Min mand blev ugen efter kidnappet til det han troede skulle være en familiefødselsdag. De var ude at spille golf, fodbold i Frederiksberg Have og derefter til middag med indlagt vinsmagning. Han havde også haft en rigtig god dag og aften.
  Heldigvis er det mit indtryk at tiden er ved at være løbet fra de ekstravagante polterabends. Det skal jo gerne være en sjov og hyggelig dag for alle parter.
  Jette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.