Muntert lag.

Nå, men jeg har så sovet til ca. kl 14 i dag. Ellers, altså, jeg sov ikke, men jeg lå i min seng og lyttede til blæsevejret og ventede på at taget blev flået af. Og så lå jeg og lyttede til stoffer og Klara, der bagte franskbrød og hyggede sig. Og da det så var bagt, så kom de og vækkede mig.

Jeg var træt, for i går aftes var jeg til møde i madklubben med de gamle efterskolevenner. Vi fik andalusisk-thai-fusions menu, og det var lækkert fordi Marie og jeg havde lavet det. Vi fik også drinks, og rødvin og champagne, så nogen blev lidt overrislede. Ikke så meget mig, for jeg kan godt styre det. Men Maria blev lidt påvirket og nærmest endnu mere åben og ærlig end normalt, og det kulminerede så med at jeg faktisk lovede at spørge en af mine gamle kontakter, om han stadig yder velgørenhedsarbejde for trængende ældre kvinder. Så må vi se, om det er noget hun vil holde mig fast på i ædru tilstand…
Marie blev sentimental og kom pludselig slæbende med et kæmpe ringbind, hvor af 2 tredjedele bestod af breve jeg skrev til hende i 9. og 10. kl. D U   G O D E S T E, er nok den mest passende kommentar til det. Tror NOK jeg havde fortrængt, hvor meget teenager jeg engang var. Så meget hjerte smerte, så meget weltschmertz, så meget savn og så mange tanker. Så mange følelser! Det er da på en måde meget heldigt, at den slags tager lidt af, for ellers ville man nok ikke være i stand til at opretholde en normalt fungerende hverdag, hvis man hele tiden skulle have så travlt med sin egen lidelse.
Det sjoveste var alle de breve jeg har skrevet på tvangs-ferier med familien. Især en sætning – og jeg kan helt ærligt ikke huske, om det er noget jeg har fra en eller anden bog, eller om jeg selv fandt på det, men hvis nogen af jer genkender det, så skriv lige hvor det er fra – og jeg citerer mig selv, 16 år; "hvorfor være besværlig, når man med en smule omhu kan være fuldstændig umulig?"
Den dag i dag synes jeg sådan set det er et udmærket motto?!
Sjovt var det også, da Marie læste op fra sin egen dagbog fra de år, og alle de ting man kunne genkende. Drama'er med ulykkelig forelskelse og alle de biatches der konstant løb med dem man var vild med. Åh, ja, alkohol og memory lane – en fin fin kombination.
Omkring kl 3 tog jeg en taxi hjem, Maria og Anders (singlerne) tog videre til en fest og Marie blev hjemme hos sig selv og gik i seng. Regner jeg med. Ved faktisk ikke om hun er den perverse type der bliver oppe og vasker op??
Da jeg kom hjem, snakkede jeg lidt med resterne af stoffers selskab. Han havde haft 5 fyre ovre til noget poker, mens mit uskyldige barn sov i sin seng. Hvad er det med det poker?? Det forekommer mig, at mænd ikke kan mødes i flok nu om dage, uden at skulle spille det? Og ER det ikke bare en yngre version af min morfar og hans venner, der døgnet rundt spillede whist og rommy?
Nå, men kl. 4 blev der endelig ro – og kl. 8.15 stod Klara der så. Men det var heldigvis min tur til at sove længe – og så er vi så tilbage ved starten af historien.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

10 Responses to Muntert lag.

 1. Marian skriver:

  Jeg havde et haandskrevet skilt haengende paa min vaeg med et citat fra en Lisa Loeb sang (hvad blev der egl af hende?)
  “She can’t tell me that all of the love songs have been written
  ‘Cause she’s never been in love with you before”.
  Nej, der var bestemt ingen, som havde lidt og foelt saa intenst som jeg.

 2. Julie skriver:

  Bortset fra mig, altså… 🙂
  Lisa Loeb er still going strong. Hun har udgivet et par cd´ere de sidste par år, men de er ikke lige så gode, som de to første.

 3. Malene (stribe ND) skriver:

  Jeg havde en skilt på min dør da jeg var teenager, der stod præcise det du citerer i dit brev, men hvor det kommer fra opringeligt ved jeg ikke, tror mit skilt var købt i en boghandle af min Mor.

 4. Maria skriver:

  Synes også det i øvrigt skide gode citat virker bekendt…gad vide, hvor det evt. stammer fra…
  Lyder ellers som en hygsom aften – så’n down miserable teenage memory lane… 🙂

 5. Julie skriver:

  Det bliver bridge. Har hørt de prøver at få det med til vinter OL.

 6. Lone skriver:

  På min dør stod der “Det er hårdt at være mig – men nogen må jo ofre sig”

 7. Lone skriver:

  Golf er vel allerede kategoriseret som sport. Hvad JEG ikke fatter, er at billard og dart også er??!? Man kunne da omtrent med samme gode argument ophøje LOTTO til en sportsgren. Kan I se det? Med landshold og slagsang og hele baduljen??

 8. Kratluskeren skriver:

  Har også set og brugt citatet – vi brugte det på studiet om ting vi skulle lave.
  Og hvad ER det lige med det der poker…de viser det sq på sportskanaler nu. Hvad hulen bliver den næste fjollede leg der bliver ophøjet til sport? Golf?…ja, så galt går det forhåbentlig aldrig.

 9. Farmer skriver:

  Ja, hvis LOTTO ophøjes til sport, kan der søges tilskud fra tipsmidlerne, og så begynder tingene virkelig at fungere efter slangen-bider-sig-i-halen princippet.
  Det må vi have op på højeste plan.

 10. Pigen skriver:

  På mit skilt stod der: “Why should I clean up my room, when the world is such a mess?”
  Og det kunne der for så vidt stadig stå – jeg har bare ikke noget skilt 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.