Nanna Foss, Spektrum; Leoniderne

Nå, men ovre i virkeligheden har jeg gevaldig travlt for tiden. Det er november, hvilket vil sige at alle de nye bøger udkommer og alle spiller koncert. Alene i sidste uge hørte jeg Ben Howard og Nikolaj Nørlund. Så jeg har nok at se til. At arbejde fuld tid i stedet for 30 timer er også en alvorlig sag, og så alle de sideprojekter jeg roder mig ind i… Jeg klager ikke, jeg forklarer bare. Men hvis nogen keder sig, kan de jo gøre som vedkommende i sidste uge, der brugte et par dage på at læse bagud i bloggen? Jeg ved ikke hvem du er, men jeg håber du morede dig – min statistik gik amok i hvert fald.

Den sidste bog jeg blev færdig med (og her nævner jeg ikke mere om de tre jeg pt er i gang med) var denne her:

Nanna Foss er en ung dansk forfatter, som jeg stødte på på internettet. (og det kunne andre forfattere lære meget af! Brug instagram og facebook osv, det er der vi alle sammen er!) Hun har tidligere udgivet et par noveller, bl.a. i den udmærkede novellesamling Skybrud, som er lige noget for folk der kan lide sci fi og apokalypser. Leoniderne er Nannas første roman, og den første i en serie der hedder Spektrum. Der er planlagt 9 bøger i serien, med 9 forskellige hovedpersoner. Nr. 2 forventes til foråret 2015.

Her i første bind møder vi Emilie på 15 år og hendes to bedste venner, brødrene Linus og Alban. Det lidt nørdede trekløver holder sig for sig selv, og forsøger at undgå de lede mobbertyper i skolen. En dag tegner Emilie en særlig dreng, med turkise øjne og et besynderligt prismesmykke om halsen. Stor er hendes forbløffelse, da samme dreng dagen efter starter i hendes klasse. Han er ikke særlig venlig, men har en sødere søster. De unge mennesker drages dog mod hinanden og slipper heller ikke for gruppearbejde og tvungen samvær. Det bringer dem langt ud på landet, til et gammelt hus med en sær forskertype, som ved noget om stjerner og fysik og det de nu skriver opgave om. Herefter tager tingene gevaldig fart og de unge udvikler særlige evner og finder et særligt instrument, der muligvis tillader dem at rejse i tiden.

Nanna Foss tager sig god tid i den første del af romanen. Vi lærer karaktererne ordentligt at kende, og det er godt. Det var også en lille overvindelse for mig, for jeg har travlt og vil gerne have noget action ret hurtigt. Men efterhånden som historien tog fart og der indtraf masser af action, var jeg glad for, at jeg havde fået lært personerne rigtigt at kende først.

Leoniderne er spændende og meget velskrevet. Man kommer ind under huden på hovedpersonerne og interesserer sig oprigtigt for deres skæbne. Jeg vil anbefale den til alle fra ca. 12 år og op, især hvis man kan lide eventyr, sci fi og mystik. De spændingshungrende husmødre her på kanalen vil også kunne få glæde af den, hvis de lige har et par sammenhængende timer til at komme ordentligt ind i handlingen. Det er en storslået et´er, der lover godt for resten af serien.

https://www.youtube.com/watch?v=6GBt4SdNdRA

Dette indlæg blev udgivet i Anmeldelser og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.