…og ned igen!

Sådan kan det så gå, med folk. Har haft optur meget længe, synes jeg følte lidt blafrende liv derinde, to vellykkede scanninger – og nu har jeg så været overladt til mig selv nogle uger – og så er jeg helt nervøs igen. Kan saaagtens arbejde det op til hysteri også. Men skal heldigvis til jordemoder på torsdag.

Jeg mærkede altså liv på det her tidspunkt, da jeg ventede Klara. I dag er jeg 17+0, dvs. i 18. uge og så er det da ikke spor for meget at mærke liv, som andengangs gravid (nej, ikke andenRangs gravid… eller jo, måske hvis man betragter det ud fra hvor meget de har skåret ned på jm og læge besøg?)

Men jeg vidste det jo godt. Første graviditet var meget nemmere, fordi jeg var nyforelsket, ung og naiv og bare flød med oplevelsen. Denne gang kender jeg alle skrækhistorierne. Dem alle sammen. Og jeg er meget mere nervøs og tænker meget mere over, om det nu går som det skal. Øv.

Jeg er også sulten hele tiden nu, men lige meget hvad jeg spiser – så får jeg halsbrand. Superfedt. Nå, og nu bliver jeg nødt til at gå ud og spise noget, fordi jeg kom til at skrive om mad. Alletiders.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

11 Responses to …og ned igen!

 1. Ann-Therese skriver:

  Er også mere bekymret denne gang og var første gang naiv og lalleglad. Irriterende altså! Men der er nok ikke så meget at gøre ved det, andet end at springe skrækhistorierne over på ND… Det hjælper lidt synes jeg.

 2. Karen skriver:

  Prøv at spise mandler mod halsbrand!

 3. Lotte skriver:

  Med to i maven burde jeg kunne mærke dem endnu hurtigere end med en, da de jo fylder en lille bitte smule mere. Men altså – i uge 17 havde jeg ikke mærket dem endnu…tror ikke, du skal være nervøs. Inden for 3-4 uger kommer du til at mærke lillen så meget, at du bliver helt tosset over ikke at kunne sove :o) Apropos moderkage – den ene har moderkagen foran sig og den anden bagved sig – der var kun et par dages forskel mellem at jeg mærkede den ene og den anden – og igen, det var senere en uge 17.
  Og rosiner er gode mod halsbrand også.
  ps. skal nok stoppe om lidt. Begrebet “moderkagen foran” hentyder til, at den ligger foran livmodermundingen og kan betyde kejsersnit. Men det har intet at gøre med, om du kan mærke lillen hurtigere. Ligger moderkagen derimod “ud mod maveskindet” har det betydning for, hvornår du mærker barnet, men ikke om du skal have kejsersnit.

 4. Mille skriver:

  Moderkage sidddende mod ydervæggen, altså ud mod din navle? Og modsat da du ventede Klara?
  Hvor meget har de skåret ned på læge og jm? 3 gange læge og 4 gange jm eller er det mindre nu?

 5. Julie skriver:

  Jeg ved faktisk ikke om de har skåret ned. Jeg ved bare, at med Klara var jeg til 1. jm gang meget tidligere end denne gang. Men det kan måske også være pga sommerferien osv, at de ikke har tid før nu. 3 gange læge er rigtigt, men da jeg ventede Klara synes jeg bare jeg var der flere gange. 5 måske? Ved endnu ikke hvor mange jm besøg jeg får.
  Faktisk, nu du siger det – så mener jeg, at de til NF scanningen sagde, at min moderkage sidder foran – så det er da derfor!!! Men kan jeg så regne med at den falder om bagved, eller skal jeg til at forberede mig på kejsersnit?

 6. Mille skriver:

  Så længe den ikke sidder foran livmodermund/ hals, så kan du forvente en normal fødsel:-)

 7. Lone skriver:

  Rolig Julie – jeg har ikke kunnet mærke en fis før uge 21 nogen af de 3 gange, og Katrine var ellers en sprælleunge af et vist format. Men op-og nedture er da vist meget normalt…..absolut normalt!

 8. Hej Julie… jeg har brug for din hjælp. Carina.smartlog.dk mener du kan hjælpe mig… jeg har et problem med mit banner… barcelona.smartlog.dk – hvordan undgår jeg at den går i teksten… hvordan har du gjort??
  Håber du kan og vil hjælpe… på forhånd tusind tak 😉

 9. Joan skriver:

  PRÆCIS på den måde havde jeg det, da jeg ventede Jospehine. Sætter en ti’er på det bliver en pige :-)) KH Joan

 10. Johanna skriver:

  Jeg tror ikke du skal være nervøs over ikke, at mærke liv endnu.
  Med min ældste mærkede jeg liv i uge 18, med nr. i uge 21 og med nr. 3 i uge 20. – Tror det er meget forskelligt hvordan det falder ud.
  Pøj pøj med JM på torsdag. 🙂

 11. julie skriver:

  Hej Annette – har svaret ovre hos dig selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.