Om Amager, til Ditte

Nå, jeg lovede læser-Ditte at skrive lidt om Amager. Jeg har boet der i 8 år, men det sidste års tid har vi jo boet i Vanløse, så hvis nuværende amar´kanere læser med, må I meget gerne komme med jeres bud på amagers fortræffentligheder i kommentarerne.

Noget af det jeg bedst kunne lide ved amager er stemningen. Der er mere usnobbet og meget mere fredeligt, end i andre af brokvartererne. Man kan stadig møde den oprindelige arbejder, selv om han er en stærkt truet race. Det er dog endnu ikke noget særsyn, med mænd i blå hel-kedeldragter, på knallert med mælkekasse bagpå. Det er også tilladt at handle i amagercenteret iført træsko. Det kan jeg godt lide. Også selv om jeg ikke selv har gjort brug af det.

Og så har jeg aldrig nogen sinde følt mig utryg når jeg er kommet sent hjem om aftenen.

Strandparken. Ja, jeg synes altså den er blevet super. Tænk at have sådan et dejligt sted, nærmest midt i byen.

Cafeer.

Bizarro på Holmbladsgade er noget svingende. Det er hyggeligt at sidde ude foran, men betjeningen kan være både sød og god eller helt hæslig, afhængig af hvem der er på arbejde. Små børn er ikke specielt velkomne. Der er ingen puslefaciliteter, selv om de har høje stole. Har man en unge der sover i sin vogn, er det dog et godt sted, med store vinduer og gode siddepladser udenfor.

Moccadór – den der i hjørnet ved krydset amagerbrogade/holmbladsgade. Jeg tror den har skiftet ejer siden jeg kom der, men dengang var den rigtig god. Børn var velkomne, der er ikke-ryger afdeling og så har de især en omelet med spinat og feta, som jeg stadig ind i mellem drømmer om.

Luans cafe, i Biblioteket, i Kvarterhuset. God plads, billig lækker mad og sød betjening. Børn er velkomne, også selv om visse af de sure HK´ere (det er IKKE bibliotekarerne!!!) synes de larmer for meget. Når man kan sidde ude er det rigtig hyggeligt. Hindbær smoothies to die for! 

Der er rigtig mange andre cafeer efterhånden. De lukker og åbner rask væk.

Den bedste sushi i hele storkøbenhavns området fås lige i starten af Øresundsvej. Ama´r Sushi. De har lukket i weekenderne desværre, men de har de bedste california rolls jeg nogensinde har fået. Og i forhold til kvaliteten er de bestemt ikke dyre. Den billigste sushi skal man til islands brygge efter. Der er to sushi steder, hver med en menu med 11 stk til 99 kr. Den står ikke altid på menukortet, men spørg bare efter den.

I det hele taget er islands brygge også et dejligt sted, med flere gode cafeer, små tøjbutikker og skønhedsklinikken SMUK. Men jeg er ikke så hjemmevant dér.

Bedste tøjbutikker.

Miss Corner, på amagerbrogade, har mærker som Thelin, Rützou, Stella Nova og Marlene Birger, mm. De er lidt dyre, men dejlige. Værd at gå på udsalg i.

MariiMarii på Holmbladsgade er også god.

Det dyre men dejlige børnetøj finder man nemmest i Gavin, på Holmbladsgade. Kæft, jeg kunne flytte IND i den butik. Men man skal have den store børnepenge check med.

Ting og sager og legetøj er der masser af i Forvandlingskuglen, på Holmbladsgade. Og sød betjening.

Sidst jeg var derude, var der åbnet en lille mad-biks henne i starten af amagerbrogade. Kan ikke helt huske, hvad den hedder… men det må være i nr. 16 eller 14 eller deromkring. De havde lækre sandwiches og helt friskpresset appesinjuice to go. Der var også kommet en butik med skønhedsprodukter, kan heller ikke huske hvad den hedder, men den ligger længere inde af amagerbrogade, omkring overfor kirkegården og busstoppestedet. De fører bl.a. The Organic Farmacy, som jeg simpelthen er blevet så vild med. Ingen ting og sager i det, som man ikke vil have i sin creme og så kan jeg rent faktisk mærke en forskel – det virker!

Skal man have god original pizza, skal man længere ud af amagerbrogade. Kan ikke huske hverken navn eller husnummer, men det ligger som en del af en italiensk restaurant, på højre side af vejen, når man kommer inde fra byen. Og ved siden af en eller anden kjole-syerske. Et par butikker før Klodshans, som er en genbrugs børnebiks med mange gode køb. Nå, men den pizza er værd at køre efter.

Faktisk tror jeg nok du skal blive glad for Amager, Ditte. Man skal lige give det lidt tid, og så skal man ignorere de fjollede københavnere og deres 1981´er fordomme om Lorteøen 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

20 Responses to Om Amager, til Ditte

 1. Marie skriver:

  Islands Brygge kender jeg, og det er jo ikke langt fra amagerbrogade OG meget tæt på indre by. Her er der havneparken, som er proppet med mennesker og liv og larm når solen skinner. Der er havnebad MED livreddere. Her er antikforretninger, verdens bedste blomsterbutik (isblomsten), hyggelig lille helsekostforretning, sushibikse, en masse isboder, dyre og mindre dyre restauranter, yndige børnetøjsforretninger (hvis man har sådanne små størrelser), her er et lille teater, gallerier, her er et kulturhus, hvor der bliver holdt gode koncerter, alt fra nyeste pop til børnejazz, her er en cool tøjbutik som også sælger selvlavede sjove smykker (www.brinja.dk), cafeer (min yndlings er Saga, men Alma er også meget populær og meget hyggeligt indrettet). Alt i alt er Isl. Brygge bare Københavns bedste og mest hippe bydel (jojo siger de selv i medierne..og rigtig mange film er blevet filmet på Bryggen, plus man ser rigtig tit kendte mennesker, fordi her også er nogle pladestudier…spørg mig hvilke kendte jeg har set, og jeg kan sige, at jeg har set dem alle….æhm, for det har jeg. Har set alle mulige!)

 2. Rikke skriver:

  Nu ved jeg så ikke lige, hvor relevant det er for Ditte, men Amar har de fedeste legepladser. Vi har især gjort brug af Bredegrund byggelegeplads. Til trods for navnet er den også rigtig god til små børn. Der kommer mange som gerne vil undgå vuggestue eller ha’ poderne i dem senere end ‘normalt’. Sikkert fordi, der nogle dage er legestue forvaltet af ungernes forældre. Der er desuden gratis børnepasning for børn over tre år som er renlige, tre dage om ugen fra 10-13, så vidt jeg husker. Og så er det bare en knaldfed legeplads. Den del, der er for de større børn er så tiltalende, at man selv får lyst til at kaste sig ud i jubelskrig og leg.
  Og så er der Bondegården, der både har rigtige levende dyr som i grise, køer og høns, legestue, byggelegeplads og masser af udendørsareal, hvor man kan medbringe madpakken eller grille på de opstillede grill… hvad hedder det i flertal??
  Begge steder bruges flittigt af de omkringliggende institutioner, men det er også til alle andres brug. Begge steder er bemandede.
  Kan også klart anbefale biblioteket/kulturhuset i Jemtelandsgade og Luans café. Sød, sød betjening og lækker mad til meget rimelige priser.
  Og strandparken er skøn om end det nye Bellevue i godt vejr, hvilket er forståeligt, men irriterende.
  Af kulinariske oplevelser byder starten af Amagerbrogade også på ‘Go Away’, der har rigtig lækker take-away og ParadIs, der ligger alt, alt for langt fra min bopæl :-/
  Jeg er selv tilflytter på lorteøen. Det var et massivt kulturchok, for her er altså ikke særlig pænt i de beboede områder. Københavns øjebæ kan vi godt kalde det, men man vender sig ligesom til det og man kan snildt leve her i mange, mange år uden at forlade øen… tror jeg…

 3. Suzy Q skriver:

  Der er faktisk også autentiske italienere i Delle Alpi Amagerbrogade nr 17, og deres kalkun-aftensmad i ostesovs med håndskårne kartofler og grøntsager til 40,- kr er bare MUMS.
  Vi går ture på fælleden hvor der går køer, og så tar vi metroen til Nordens største shoppingcenter, eller nørreport, på nul-komma-fem. Tøjbutikkenn Dreams er også et besøg værd.

 4. KaDaHoe skriver:

  Ingolfs Kaffebar på Ingolfs Allé er én af byen allerhyggeligste caféer (og så ligger den på Amager!)
  Selve caféen emmer af haveforening og hjemme-hos-mormor, og gårdhaven er helt fantastisk om sommeren. Absolut et besøg værd!

 5. julie skriver:

  Gud ja, INgolfs – hvor kunne jeg glemme den??? Den er jo nærmest en instituion! Virkelig god gårdhave, og god plads til børn i alle aldre.
  Ja, og legepladserne er gode. Vi brugte også rigtig meget Bredegrund, og også Lergravsparken. Den er også bemandet i dagtimerne og man kan købe kaffe. Begge steder har også soppe-pool når det er varmt.
  Jeg kan også anbefale en tur langs med volden, ind til højre lige før man når til Chr.havn. Så man bliver på den vilde, landlige side af Christiania. Den side er ikke så beboet og går man langt nok ned ad stien, kan man ikke længere høre trafikken.

 6. Lou skriver:

  Altså, når man nu snakker Amager og mad, så er noget af det, jeg aller mest savner, Smørhullets indiske take-away. Se, dét er god mad! Og så endda til rimelige priser. Man skal ikke lade sig afskrække af skiltet uden for, der reklamerer med “indisk og italiensk” – for det lyder ved gud som en mærkværdig blanding – men skynd dig ned efter et indisk måltid, det er virkelig godt. Hov ja, den ligger forresten i starten af Holmbladsgade – vist nr. 5.
  (I øvrigt, Julie, er der jo ikke langt fra Vanløse til Falkoner Allé, hvor der – omtrent lige over for centret – ligger en dejlig sushi-biks med 12 stk. sushi for den nette sum af 69 kr. Den pris er da næsten turen værd. :D)

 7. julie skriver:

  hold da op det er billig sushi… er det også ok kvalitet så? For jeg har f.eks. spist så meget sushi nu, at jeg ikke længere gider Letz Sushi og den slags makværk. Risene skal hænge ordentligt sammen og smage af noget, og fisken skal være perfekt frisk og yummi!
  Den der indiske brugte vi også – den er god! Cykler man lidt længere ind, til Chr. Havn, så er der jo også Spicy Kitchen. Virkelig hyggeligt lille sted, meget billige hovedretter og god frisk mangojuice. Jeg elsker især lam med spinat-retten.

 8. Sara skriver:

  Ihh, kan se at du har anbefalet Luans café 🙂 Fedt! Og tak for gratis reklame 🙂

 9. julie skriver:

  Var da så lidt, når han fortjener det 🙂 Og jeg er jo ikke den eneste – Rikke anbefaler ham også, i hendes kommentar. Det er et rigtig godt sted han har sig! Hvor langt er du med maven, Sara?

 10. ully skriver:

  Åhh, Amager 🙂 Da jeg flyttede derud troede jeg aldrig det skulle blive kærlighed, men ak, ikke længe efter var jeg solgt. Måtte nødtvungent forlade Amager til fordel for Frederiksberg og må sige at Frederiksberg Centret intet er at regne for Amagercentret. Savner især TP og isenkræmmeren (det er ikke til at opdrive en skrue på Frederiksberg (siger Lou)). Fornemmer at Amager har en stor stjerne hos mange 🙂 Og Islands Brygge er jo ikke det rigtige Amager 🙂

 11. Lou skriver:

  Altså.. jeg ved ikke lige, hvor stort mit sammenligningsgrundlag egentlig er – men jeg har lyst til at gå de ikke særlig mange meter derover hver eneste dag, hehe.. 🙂 Man kan teknisk set godt indtage sin sushi derovre (sådan i bedste vindueskarm-stil), men jeg vil hellere have den med hjem. Så som sådan noget hverdagshyggesushi (får man egentlig ikke alt for lidt at det?), synes jeg det er helt fjong og dejligt. Prøv det og sig, hvad du synes – du kritiske sushidame 🙂
  Uhm, sushi! 😀

 12. Suzy Q skriver:

  Dreams er fuld af de mærker du er vant til, så 😉 Den ligger både på Amagerbrogade (lige efter Holmbladsgade) og i Fields.

 13. Ditte skriver:

  Tusind, tusind tak, Julie, for alle de gode tips – og lige så mange tak til jer andre! Nogle af stederne havde jeg allerede spottet, men jeg vil lave mig en lang liste og så tage dem fra en ende af!
  Kæresten er flyttet fra Charlottenlund til Amager, så jeg er vant til at shoppe på Jægerborg Allé. Det er derfor noget af en omvæltning, men jeg er ikke helt sikker på, at det er så ringe endda! Bevares, der er da et væld af lækre butikker i Charlottenlund og omegn, men selvfølgelig er der rasende dyrt, og så er betjeningen simpelthen så ringe, at jeg aldrig har oplevet noget lignende. – Men det er nok fordi, at de kan se, at jeg slet ikke hører til derude! Jeg tror, at jeg kommer til at føle mig meget bedre tilpas på Amager!

 14. singleton skriver:

  Jeg boede på Amager en del år.. Jeg savner Amager SÅ meget. Hver gang jeg kommer derud ikk, så er det ligesom at komme hjem..
  Og nu vi taler sushi, må jeg altså anbefale Skagerak Sushi Bar på Sønder Boulvard.. Ja, det er en veninde der har den – men det gør ikke sushien mindre god..

 15. Quizda skriver:

  Amager, åh Amager! Hvordan har jeg dog indtil nu kunnet gå glip af denne blog og dens skamløse ros af det, som jeg også selv engang i hine tider har kaldt for “Lorteøen”?
  Amager er skønt! Personligt har jeg i denne uge cyklet både til Dragør og en tur rundt på Kalvebod Fælled. Det er altså nogle dejlige cykelture og Dragør er super hyggeligt. Afsted med dig!
  Men for at vende tilbage til Kbh. S, så kan jeg varmt anbefale Massimo Pizzeria, lige i starten af Amager Boulevard (lige rundt om hjørnet fra Amagerbrogade). De laver de lækreste, autentiske italienske pizzaer, og spørg endelig om at få hvidløg på, det gør kun pizzaerne bedre!
  Desuden synes jeg at kvarteret omkranset af Brigadevej/Amagerbrogade/Amager Boulevard/Amagerfælledvej og Sundholmsvej er helt fantastisk hyggeligt at spadsere omkring i. Måske fordi jeg bor lige om hjørnet, men mest på grund af de farverige små “kartoffelrækkehuse” og de store, flotte boligkarreer fra starten af 1900-tallet med byfornyede, pudsede facader. Efter sigende skulle Cheungs Grill på Hollænderdybet 22 også sælge god og billig asiatisk/grill-mad. Jeg har kun smagt en enkelt ret derfra, som var udemærket. Ved middagstid er der altid masser af mennesker i kø, mon ikke det er indikator på at resten af maden også er ok?
  Længe leve Amager!

 16. priest skriver:

  Var amager ik stedet man slæbte pest ofrene ud i sin tid?, den er ik go hva…

 17. julie skriver:

  Nu er pest jo ikke det helt store problem i dagens danmark…

 18. Ditte Mik. skriver:

  Hejsa
  Jeg faldt tilfældigt over denne da jeg ledte efter telfon nummeret til Massimo pizza. Og jeg kunne ikka andet end at føle at denne var skrevet til mig. Jeg hedder nemlig også Ditte og er flyttet til Amager for 1 år siden, men har aldrig rigtig haft tiden til at se mig så meget om at jeg ved særligt meget om amager eller Kbh gennerelt.
  Jeg vil derfor sige mange tak for alle disse indslag, jeg har nydt dem:)
  Ditte Mik.

 19. maria skriver:

  Hej Alle – og især Julie 🙂
  Tusind tak for muligheden for at læse om Amagers fortrinligheder 🙂 Vi er nær ved at bytte vores lille rækkehus i nordsjælland, ud med en større lejl. på Amager (kentiavej)
  Jeg er født og opvokset heroppe og har altid haft lidt ¨københavner-skræk¨ :-/ og kan ikke rigtig se mig selv bo på 3. sal (uden altan) med to børn på 7 år og 6 mdr. Ingen have at lukke dem ud i….et minus. Men MEGET tættere på ALT… (min by har en netto, en brugs, en slagter og en tøjbutik!) så der et plus på min liste.
  Nu her er så mange kloge Amager-kendere 😉 Hvilken skole ville I så anbefale?
  Hilsner Maria

 20. Hej Julie,
  Jeg tror desværre, at det gode pizzaria er lukket (hvis det er Pomodoro), ejeren har vist valgt at satse på brødsalg til restauranter osv.
  KH Julie
  PS! Til Singleton: sushi-stedet på hedder ikke Skagerak længere, men Sushi Treat….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.