Ros i Netto og ny bog

Nå, så er det vist tid til lidt opsamling. Der sker mange ting, men det er svært at nå at skrive om dem, når man går i seng kl 20.

I går blev jeg godt nok oppe til 23.30, men det var kun fordi jeg fik en bog med hjem fra arbejde. Under en strålende sol, af Khaled Hosseini. Det er ham der kom med Drageløberen får nogle år siden.

Under en strålende sol, var en meget spændende bog. Jeg gik i gang omkring kl 20, da Klara gik i seng, og jeg var så færdig kl. 23.30 ca. Nu er jeg også en rigtig hurtiglæser, men den var også bare så spændende, at jeg måtte læse den færdig, lige meget hvor sent det blev.

Den handler om to kvinder i Afghanistan. Den fattige og underkuede Mariam, og teenage pigen Laila. Umiddelbart har de ikke meget til fælles, men dramatiske omstændigheder, krig og meget mere gør, at de ender med at måtte arbejde sammen, for at overleve.

Bogen er fantastisk godt skrevet, i et levende og medrivende sprog, og man sluger den simpelthen. Det er en dramatisk, hård, barsk, utrolig historie om mennesker og deres liv under svære vilkår. Man er NOK glad for, at man er født i et andet hjørne af verden. Mænd skal ikke lade sig afskrække af, at den handler om to kvinder. Den handler mest om mennesker generelt, og de barske ting man kan komme ud for i et land som Afghanistan. Jeg kan kun anbefale den på det varmeste.

Det andet der er sket er, at mit barn fik ros i Netto i går. Og så oven i købet i ulvetimen. Sure vris er man nok vant til, men ros… det varmer sådan moars hjerte. Klara og jeg stod i køen, og hun bad om det ene og det andet, men accepterede alle mine nej´er uden det store ståhej. Pludselig står der så en dame bag os, som har købt hvide bønner. Klara begynder at fortælle hende, at sådan nogen har vi også købt – det har vi så ikke, vi har købt solsikkefrø til bollerne. Damen og Klara snakker livligt om, hvad man kan bruge hvide bønner og solsikkefrø til, og pludselig ubryder den ældre dame der står foran os; “ihh, hvor ER hun altså bare sød! Og så smuk! og så søøød, man bliver jo helt i godt humør af hende”

Så stod man der, helt træt og udmattet, men omringet af smilende kvinder der bare synes ens unge er sød, velopdragen, smuk og dejlig. Det reddede da også min dag. Og det bedste er, at det ER hun jo også.

Nårh ja, og så har jeg løst alle problemerne med navn, hvis baby er en dreng. Vi kan jo ikke finde på drengenavne herhjemme, men så så jeg i dag på familieministeriets liste over godtkendte drengenavne, at Baloo er et godtkendt drengenavn. Baloo. Det styrer da for vildt, ikke? Baby Baloo. Folk vil jo tro, vi har købt en hund…

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

9 Responses to Ros i Netto og ny bog

 1. Marie skriver:

  Dén bog skal på min ønskeseddel.

 2. Tina skriver:

  Vi har et drengebarn i familien -dog langt ude, som hedder Baloo. Det er sgu synd for drengen. Jeg ved ikke hvad forældrene har tænkt på. Måske de samme som da de de døbte deres første søn for Gismo???

 3. julie skriver:

  Haahahahhaaa – Gismo???? Gismo og Baloo. Yessir, så er den i vinkel!

 4. Pia skriver:

  Baloo er sgu sejt, helt vildt anderledes på den lidt besynderlige måde, men sejt, det stemmer jeg for:)

 5. Sanne skriver:

  Bare fordi man ikke kan li’ sine børn, behøver man ikke gi’ dem åndssvage navne, som de skal trækkes med resten af livet – ærlig talt! 😉
  Da jeg var gravid, og lagt ned, suk, sad søster i benenden og læste tåbelige navne op, mange blev selvfølgelig bedre af at blive sat sammen med vores to avancerede efternavne – det havde vi meget skæg ud af. Derfor endte min søn med at hedde Tim – nemt og enkelt, nemt at stave og svært at drille med. I dag (snart 14 år gammel) synes han det er vildt sejt, det er moren jo glad for.

 6. julie skriver:

  Altså – I ved da godt jeg ikke mener det med Baloo alvorligt, ikke? Det er et kælenavn.

 7. Line skriver:

  Hej Julie..
  Jeg kender dig ikke -du kender ikke mig.. Og alligevel har vi et par ting til fælles :o) Fx bor vi begge i Vanløse. Jeg faldt over link til din blog hos Ann-Therese, som bor i min gård (det er IKKE mig, der bor i hendes gård, hvis hun nogensinde skulle antyde dette). Og har læst med lige siden -og været ved at brække mig af grin :o) Hold op, hvor skriver du skægt -kæmpe ros for det. Nå ja, og en anden ting, vi har til fælles er, at der vokser en baby inde i os.. For mit vedkommende 1. gang.. Termin 10. januar..
  Men blev lige revet med af din beskrivelse af “Under en strålende sol” og ville give mit besyv med. Ja, den er sgu fantastisk.. Nøjagtigt som “Drageløberen” var det. Kan dog ikke prale af, at jeg læste den på 3½ time, nærmere 3½ dag. Men så var det også på venindenbesøg i Jylland, og der er jo også en del sladder og skvadder, der skal passes :o)

 8. julie skriver:

  Hej Line – velkommen til og tak for ros! 🙂 Hvis du er typen der kan lide at chikanere cafeer med amning og bleskift, så har vi endnu mere tilfælles – og så burde vi måske lave en mødregruppe? Jeg kender jo ingen med babyer i Vanløse. Kun folk med børn på 4 år. Og det med chikanen er ironisk, ikk? Men ikke det med mødregruppen… vi kan se på det, når tiden sig nærmer?

 9. Line skriver:

  Ih ja, du kan tro jeg er med på at rende og vise bryster -gør det gerne lidt ekstra, hvis man kan få sat gang i debatten :o)
  Men det snakker vi nærmere om og udvælger vores ofre med omhu, når vi når henad julen..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.