Omkring paranoia

Jeg kan forstå på Singleton, som jeg kom til at snakke med i dag, at hun har visse bekymringer omkring den her nytårsfest.

Det kan jeg sådan set sagtens forstå. Et arrangement af den art ville også gøre mig nervøs.

Nok især, fordi jeg siden folkeskole dagene har haft den opfattelse, at verden muligvis godt kunne være et stort omfattende komplot. Jeg har det her billede på min indre nethinde, af at alle folk der kender mig – indgående såvel som overfladisk – samles med jævne mellemrum, i store rummelige sportshaller. Der sidder de så og nyder en kop kaffe eller noget, mens de på store storskærme får fremvist seneste kapitel i mit liv. Hver en pinlig episode, hver en fejl, hver eneste gang jeg træder i spinaten eller kommer på afveje. Og ikke bare det negetive – også når jeg selv synes, jeg styrer for vildt, har tjek på tingene og bare drøner afsted. ALT sidder de og observerer. Og så griner de. I samlet flok. Af mig. Ikke med mig, men af mig.

Det er ikke noget rart billede, og det var plagsomt i mange år. Med alderen er der heldigvis kommet en helt anden form for selvtillid, og nu håber jeg sådan set bare kaffen er virkelig god, for ellers er det da spild af tid, for alle jer – at sidde der og glo på mig og mit helt-på-det-jævne-liv.

Og det er også gået op for mig, hvor selvoptaget man egentlig skal være, for at være så usikker. Helt ærligt, tænk engang at være så centreret omkring sin egen lille navle, at man TROR folk overhovedet gider gå op i en på den måde! De har da masser af andre ting at tage sig til. De har jo f.eks. alle deres EGNE fejl og mangler og problemer og hysteriske issues, som de skal tage sig af… På den måde, kan man jo godt sige, at folk der er så usikre på sig selv, i virkeligheden har for høje tanker om dem selv? Men det er den slags der først går op for en med alderen: nej, du er ikke verdens navle, og ja – alle folk er herreligeglade med hvad du foretager dig 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

8 Kommentarer til Omkring paranoia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.