Lidt blandet småbrok

Nu kom jeg lige til at se det der program med ham der Warmy, om den lille forskel, i går. Det jeg sådan set ret gode lide. Det er da meget underholdende. Men i går blev jeg bare SÅ træt af det. Jeg veeeed godt at de er nødt til at være generelle og tale i store grupper osv, for at det overhovedet giver nogen mening. At de er nødt til at tale i mænd kontra kvinder og omvendt og så videre.

Men i går handlede det så om det der med forskellen på lyst. Og hvem der vil hvornår og hvormeget og hvorfor. Og så kom den klassiske stereotyp med, at mænd vil hele tiden, altid og ligemeget hvorfor. Og kvinder vil kun, hvis der er vasket op, og hvis vi har snakket om problemerne og følelserne og alt det gøgl. Og jeg får så meget kvalme. For det er fandme løgn. NOGEN gange er det også omvendt!

Jeg har f.eks. en kæreste som skriver speciale. Og som er stresset. Og som helt sikkert synes, jeg vasker for lidt op. Gør det så ham til mindre mand? Og gør det mig til mindre kvinde, at jeg er fløjtende ligeglad og bare vil have ham?

I sidste uge spurgte min kæreste mig, om det var i orden at han lige tog en aften eller tre ude på skolen, med det speciale. For en af de andre skulle arbejde i næste uge og så ville de gerne lige nå en masse. Jaja, fint nok, hvis det ikke kan være anderledes. Men hvis man rækker fanden en lillefinger…

Og nu har han så været afsted hver eller hveranden aften lige siden og kommer hjem kl. 2 og kl. 4 om natten og så videre. Og hvor tilfreds tror I så jeg er, på en scala fra 1 til 10?

Og alle de der dumme generaliseringer de får fyret af i sådan et program. Altså hvis kvinden ikke har nok lyst, så er det hendes fejl – så må hun gøre noget ved det og tage sig sammen og gøre det for parforholdets skyld. Men hvis manden ikke har nok lyst, så er det OGSÅ kvindens fejl, og så må hun gøre noget mere ud af sig selv og købe frækt undertøj og vaske op i høje hæle osv. Jeg har da aldrig hørt nogen sige, at så må manden oppe sig og gøre noget mere ud af det?? Så må HAN købe noget nyt tøj og bare se at springe på hesten og så skal lysten nok komme undervejs??

Og hvorfor er alting altid kvindens ansvar? (ja, nu generaliserer jeg selv, jeg har bemærket det…) Måske er det endnu mere udpenslet når man er mor også… Og ofte påtager vi os jo egentlig selv alt ansvaret og ender med at bebrejde os selv, at vi ikke tog os af alting, og samtidig også at vi nu igen påtager os alt ansvaret. Jaja, man kan altid finde noget at give sig selv skylden for!

Som f.eks. den her veninde, som for en gangs skyld ikke var hjemme en hel dag, til at sørge for alting. Og derfor ikke vidste at der kom en våd flyverdragt med hjem fra en børnehave, i en plastikpose. Og først opdagede den næste morgen kl. 8.10 – da den egentlig gerne skulle i brug igen i tør tilstand. Og hvem bebrejder hun?? Manden, fordi han ikke kunne finde ud af at tage den med ind fra bilen dagen før, og få den tørret? Nej nej, sig selv, for hun kunne jo bare have udspecificeret for ham, at den skulle med ind og tørres, hvis den nu var våd, som den så tit er om eftermiddagen osv. Hun mener jo et eller andet sted, at hun burde have forudset at han nok ville glemme den derude, og så skulle hun have sagt noget eller selv gjort det da hun kom sent hjem. Det er så typisk.

Nå, jeg kan ikke huske hvad min pointe var. Måske havde jeg bare brug for at brokke mig, fordi jeg får for lidt??

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

11 Responses to Lidt blandet småbrok

 1. navn skriver:

  få et liv

 2. Julie skriver:

  Definer liv???

 3. M skriver:

  Det tør jeg vædde med at vedkommende ikke har noget kvalificeret bud på!!!!!

 4. Singleton skriver:

  Men du har ret i den der med, at måske det var mændenes tur til at gøre lidt ud af sig selv, så vi gider dem istedet for opvasken – se jeg er så indoktrineret at tanken aldrig er faldet mig ind..

 5. tine skriver:

  Du forstår nu at bringe nogle interessante emner op, så jeg kan fundere over kl. “#¤%%¤# når Jakob alligevel ikke vil sove.
  Og selvfølgelig er det MOI som er stået op med ham og ikke farmand. Til trods for at det var MOI, som var på aftenvagt igår :-(((
  Sur? Nej, ikke mig…og jeg HAR vasket op.

 6. Kirsten skriver:

  Synes da der er meget liv over det… Det er vel netop en del af rigtig mange pars liv, du beskriver. Jeg synes da i hvert fald, at jeg kan genkende en hel del 🙂
  Kh Kirsten – der i dag har fået (for 1. gang ever) en decembergave-cd fra nissen: “Til at blive i godt humør af, når man er lidt trist”. Måske er der virkelig et håb, eller også er det det køn der, der alligevel godt ved, hvornår det er er altafgørende at sætte ind..

 7. Morfar skriver:

  Op med humøret han er vel færdig inden for et par år eller tre.

 8. Julie herself skriver:

  ha, heldigvis opererer hans onde skole med en deadline der hedder ET semester, eller du er ude. Så de skal være færdige til marts… men der er altså også længe til, hvis det skal fortsætte sådan her.

 9. Suzy Q skriver:

  Jeg hidsede mig også blodkarsprængende meget op over “den lille forskel” som jeg var tvunget til at se den anden dag. Mændene skulle samle et skab – og kvinderne skulle vurdere deres adfærd. Det var da meget sjovt at høre adfærdspsykologen fortælle, og se hvad kvinderne lagde vægt på. Jeg tænkte: “Ih. Jeg glæder mig til at se kvinderne samle skabet, og høre hvad mændene vurderer kvinder på.”
  Da vi nåede frem til kvindeeksperimentet skulle kvinderne bare ikke samle et skab – næh, de sku skifte ble på en dukke.
  Så var kvinder lissom sat på plads.
  SIKKE en gang ret-ind-til-venstre kønsfascisme. Efter min mening.
  Suzy
  -nu vi ER igang med små-brok 😉

 10. Sanne skriver:

  Hmm for at snakke om helt specifikke personer og ikke generalisere overhoved, så klagede min kærestes exkæreste også altid over at få for lidt… Måske et skidt eksempel, men jeg har ikke noget fra egen krop.

 11. Lone skriver:

  Der er da noget om det, men håb for kvinder generelt når der findes eksemplarer som dig der IKKE falder for den her arve-dårlig-samvittigheds-ting.
  Kh
  Lone – der ikke har gidet sex i alt for lang tid (sidst fik vi barn af det, men det er ikke derfor)men Lone er bare møg-træt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.