Lidt blandet småbrok

Nu kom jeg lige til at se det der program med ham der Warmy, om den lille forskel, i går. Det jeg sådan set ret gode lide. Det er da meget underholdende. Men i går blev jeg bare SÅ træt af det. Jeg veeeed godt at de er nødt til at være generelle og tale i store grupper osv, for at det overhovedet giver nogen mening. At de er nødt til at tale i mænd kontra kvinder og omvendt og så videre.

Men i går handlede det så om det der med forskellen på lyst. Og hvem der vil hvornår og hvormeget og hvorfor. Og så kom den klassiske stereotyp med, at mænd vil hele tiden, altid og ligemeget hvorfor. Og kvinder vil kun, hvis der er vasket op, og hvis vi har snakket om problemerne og følelserne og alt det gøgl. Og jeg får så meget kvalme. For det er fandme løgn. NOGEN gange er det også omvendt!

Jeg har f.eks. en kæreste som skriver speciale. Og som er stresset. Og som helt sikkert synes, jeg vasker for lidt op. Gør det så ham til mindre mand? Og gør det mig til mindre kvinde, at jeg er fløjtende ligeglad og bare vil have ham?

I sidste uge spurgte min kæreste mig, om det var i orden at han lige tog en aften eller tre ude på skolen, med det speciale. For en af de andre skulle arbejde i næste uge og så ville de gerne lige nå en masse. Jaja, fint nok, hvis det ikke kan være anderledes. Men hvis man rækker fanden en lillefinger…

Og nu har han så været afsted hver eller hveranden aften lige siden og kommer hjem kl. 2 og kl. 4 om natten og så videre. Og hvor tilfreds tror I så jeg er, på en scala fra 1 til 10?

Og alle de der dumme generaliseringer de får fyret af i sådan et program. Altså hvis kvinden ikke har nok lyst, så er det hendes fejl – så må hun gøre noget ved det og tage sig sammen og gøre det for parforholdets skyld. Men hvis manden ikke har nok lyst, så er det OGSÅ kvindens fejl, og så må hun gøre noget mere ud af sig selv og købe frækt undertøj og vaske op i høje hæle osv. Jeg har da aldrig hørt nogen sige, at så må manden oppe sig og gøre noget mere ud af det?? Så må HAN købe noget nyt tøj og bare se at springe på hesten og så skal lysten nok komme undervejs??

Og hvorfor er alting altid kvindens ansvar? (ja, nu generaliserer jeg selv, jeg har bemærket det…) Måske er det endnu mere udpenslet når man er mor også… Og ofte påtager vi os jo egentlig selv alt ansvaret og ender med at bebrejde os selv, at vi ikke tog os af alting, og samtidig også at vi nu igen påtager os alt ansvaret. Jaja, man kan altid finde noget at give sig selv skylden for!

Som f.eks. den her veninde, som for en gangs skyld ikke var hjemme en hel dag, til at sørge for alting. Og derfor ikke vidste at der kom en våd flyverdragt med hjem fra en børnehave, i en plastikpose. Og først opdagede den næste morgen kl. 8.10 – da den egentlig gerne skulle i brug igen i tør tilstand. Og hvem bebrejder hun?? Manden, fordi han ikke kunne finde ud af at tage den med ind fra bilen dagen før, og få den tørret? Nej nej, sig selv, for hun kunne jo bare have udspecificeret for ham, at den skulle med ind og tørres, hvis den nu var våd, som den så tit er om eftermiddagen osv. Hun mener jo et eller andet sted, at hun burde have forudset at han nok ville glemme den derude, og så skulle hun have sagt noget eller selv gjort det da hun kom sent hjem. Det er så typisk.

Nå, jeg kan ikke huske hvad min pointe var. Måske havde jeg bare brug for at brokke mig, fordi jeg får for lidt??

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

11 Kommentarer til Lidt blandet småbrok

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.