Operation Dagsværk

OMG, engang i 90´erne, da alting var koboltblåt (hvilket er moderne igen nu) og jeg gik i gymna og havde gule jeans og talje og mega lange gyldne krøller (og ps. overhovedet ikke forstod at værdsætte det!) da havde vi da også det der Operation Dagsværk.

Sådan som jeg husker det, drejede det sig om at virke engageret og frelse verden en børnearbejder/bjergbonde ad gangen, men helst på en måde hvor man tjente sine 200 bidragskroner så nemt som muligt, for Gud forbyde at man rent faktisk fik sved på panden. Jeg tror, det var det første år at jeg hjalp til i en butik i Svendborg – den ligger der endnu, i Kattesundet, kan ikke huske dens navn, men den sælger beige interiør og dameklæder… den kunne hedde noget med Årstiderne eller Madam whatever. Den stil.

De næste to år, tror jeg, jeg fik lokket pengene ud af min mor ved at hjælpe med et eller andet derhjemme, som jeg sandsynligvis alligevel var blevet sat til at gøre…

Det sjove er (for det er en sjov historie, helt sikkert), at jeg sad i elevrådet og reddede verden sammen med en idealist ved navn Ida. Og idag er hendes lillebror gift med min lillesøster. Det havde jeg ikke set komme dengang. Vidste ikke engang hun havde søskende mand. Hvordan havde hun tid til det, med al den verden vi skulle redde?

Nå. Men åbenbart kan man stadig være med i Operation Dagsværk. Jeg synes dog coolness faktoren er hævet betragteligt. Mindes ikke at der blevet skrevet seje rap sange om den slags da jeg var ung, der i hulen sammen med dinosaurerne?

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget , . Bogmærk permalinket.

8 Responses to Operation Dagsværk

 1. denlangeneger skriver:

  Åh ja… OD… en daaarjlig velfortjent fridag! 😀

 2. Cecilie skriver:

  Vi solgte kager og kaffe og gik rundt i klovnekostume og råbte “Hop hop hop! Hungersnød stop!” (der var bla en dame der gav os en 50’er for at råbe (eller måske for at stoppe med det)). I hvert fald tjente vi 5000 kr den dag!

 3. imangelafbedre skriver:

  Jeg har også været med til Operation Dagsværk en enkelt gang eller to. Et super fedt projekt!

  Jeg købte forresten en OD t-shirt og gik med den og følte mig rigtig sej og god.

 4. julesrules skriver:

  Præcis! Så havde man karma i orden for resten af det år. Og det der slogan tager jeg til mig – hop hop hop, hungersnød stop! Det holder max og jeg forstår faktisk slet ikke, at der stadig kan være hungersnød tilbage i verden, når der er opfundet et så genialt slogan!??

 5. Mette skriver:

  Ja, og jeg hjalp nede i den lokale Brugs med at vaske gulvet i hele deres 1500 m2 store butik. Kæft, det var 200 kr., som var hårdt tjente. Glorien var lige til at falde over, da jeg gik hjem…:-)

 6. Hulemor skriver:

  Jeg SKAL fortælle operation Dagsværk historien, når nogen bringer den dag på banen. Jeg gik nemlig også i gym engang, og i klasse med Karina som var, skal vi sige, lidt naiv. Hun skulle arbejde hos en bager, hvilket hun glædede sig MEGET til. Men hun fik selvfølgelig ikke lov at stå ved den højhellige kasse, som var DEN hun havde glædet sig til – og ved dagens afslutning blev hun sat til at vaske gulv. DET blev hun meget sur over. “Men så tog jeg også en bid af alle kagerne. Altså bare en lille en”…
  Jeg kommer aldrig til at glemme det, for det sjove var, at hun slet ikke havde tænkt over, at hun havde ødelagt ALLE kagerne! Herregud, det var jo kun en lille bid 🙂

 7. Hulemor skriver:

  Hun gik som den sidste, og jeg hørte aldrig, om der var en afslutning på historien. Hun droppede ud kort tid efter OD, men hun nåede at give liv til mange historier…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.