Operation Dagsværk

OMG, engang i 90´erne, da alting var koboltblåt (hvilket er moderne igen nu) og jeg gik i gymna og havde gule jeans og talje og mega lange gyldne krøller (og ps. overhovedet ikke forstod at værdsætte det!) da havde vi da også det der Operation Dagsværk.

Sådan som jeg husker det, drejede det sig om at virke engageret og frelse verden en børnearbejder/bjergbonde ad gangen, men helst på en måde hvor man tjente sine 200 bidragskroner så nemt som muligt, for Gud forbyde at man rent faktisk fik sved på panden. Jeg tror, det var det første år at jeg hjalp til i en butik i Svendborg – den ligger der endnu, i Kattesundet, kan ikke huske dens navn, men den sælger beige interiør og dameklæder… den kunne hedde noget med Årstiderne eller Madam whatever. Den stil.

De næste to år, tror jeg, jeg fik lokket pengene ud af min mor ved at hjælpe med et eller andet derhjemme, som jeg sandsynligvis alligevel var blevet sat til at gøre…

Det sjove er (for det er en sjov historie, helt sikkert), at jeg sad i elevrådet og reddede verden sammen med en idealist ved navn Ida. Og idag er hendes lillebror gift med min lillesøster. Det havde jeg ikke set komme dengang. Vidste ikke engang hun havde søskende mand. Hvordan havde hun tid til det, med al den verden vi skulle redde?

Nå. Men åbenbart kan man stadig være med i Operation Dagsværk. Jeg synes dog coolness faktoren er hævet betragteligt. Mindes ikke at der blevet skrevet seje rap sange om den slags da jeg var ung, der i hulen sammen med dinosaurerne?

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget , . Bogmærk permalinket.

8 Kommentarer til Operation Dagsværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.