Overskudsmor

Nå.

Men jeg har besluttet at være sådan en der ler fjenden op i dens åbne ansigt. Så nu skal jeg holde hårdt mod hårdt og bevise … et eller andet.

Til trods for, at det hverken lykkes mig at sove igennem eller at gøre rent og rydde op, så har jeg besluttet, at nu vil jeg være sådan en der syer selv. Fordi det da er lige hvad der mangler. Ikke? Oven i speltbollerne og den hjemmekogte øko mos af bær og frugter fra haven (og fra naboens have… scchhhy!)

Så kan jeg sidde der med mit plettede tøj, mit anstrængt-hysteriske grin, mit lasede selvværd og mine grålige daggamle ansigtsfolder og æde speltboller og sy børnetøj. Jeg synes det er en god og pletfri plan. Og sådan en har alle da brug for.

Jeg starter ud med allerede at springe over, hvor gærdet er lavest og har derfor bestilt et sy-survival-kit for dummies hos dem her By-Mom. Fordi, som de skriver i deres logo – mit barn er unikt og det må godt kunne ses… på andet end skorperne af snavs bag ørerne og 11 tallerne af snot under næsen (som btw egentlig ikke er særligt unikt ift. børn). Nå. Men de er geniale henne hos By Mom. Man kan selv vælge model, stof osv og så sender de alt hvad man skal bruge. Således har jeg nu modtaget allerede udklippet stof til tullebukser str. 80 i flaskegrøn velour, pink-rød stribet rib til kanterne, rulle med tråd, lille pose med passende antal knappenåle (JA, de har også sendt knappenåle med!) bukseelastik i passende længe og en udførlig skriftlig syvejledning. Det kan ikke gå galt.

Eller. Okay, det kan altid gå galt, men hvis det gør det, så er det i hvert fald ikke By Mom´s skyld.

Og jeg er jo ikke liiige kommet ind med 16 toget, så jeg er lidt smart. Jeg tegner lige mønsteret af på noget bagepapir før jeg syer bukserne sammen. Så kan sy millioner og millioner af tullebukser. Jeg bliver sådan en, der lige siger “vil du have et par tullebukser?” til alle i mødregruppen. Tullebukser bliver den nye værtindegave! Jeg vil sy dem i liberty babyfløj og i velour og i alle faver. Med applikationer på knæerne og med stofbetrukne knapper som pynt ved linningen. Det bliver de flotteste tullebukser nogensinde og mit barn bliver VILDT unikt. As if hun ikke altid har været det. Tss.

Nå. Men så fik jeg lyst til også at sy en spencer og jeg kan desværre ikke løfte sløret for mere omkring den ide, for jeg har udviklet en helt virkelig utrolig unik ide, som ingen af jer copycats må hugge. Men er der nogen der ligger inde med et godt mønster til en spencer ca. str. 80? Jeg ved godt man kan gå på biblioteket og låne ting, men helt ærligt, det har jeg ikke tid til. Kun hvis en af jer siger PRÆCIS hvilket materiale jeg skal bestille hjem. Og jeg gider ikke de der Meedom og Meedom bøger. De er kedelige og alt tøjet ligner sække.

Shit. Nu vågner min baby. Er altså ikke sådan når kunst og kreativitet skal presses ind i tidsintervaller af 20-30 min., 3 gange om dagen…

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

19 Responses to Overskudsmor

 1. Lone skriver:

  Ha ha haaaaaa…… jeg har netop købt mønster til en hættetrøje, bolero/vest, nederdel (foret med tylstof) og gamacher. Bare fordi jeg har en meget stor rest fleecestof liggende som Mads P skal have hættetrøje af (resten fulgte med samme mønster 😉 så jeg skal osse i gang med at sy andet end reperationer 😉

 2. Anne skriver:

  Nå. Skal vi sy om kap? Har for nylig tømt en genbrugscentral for retro duge, sengetøj, tæpper, broderier plus det løse, i et eller andet vanvittigt anfald af at jeg skulle til at fremtrylle unika ting og sager. Er nået til at have vasket en hel sækfuld, og nu er det strandet på et bord i vores baggang. Men glemt er det ikke.
  … Blev simpelthen nødt til at skynde mig at skrive det, i et forsøg på at dæmme op for de værste copykatteanklager. Af og til føler jeg mig jo nærmest som en skide stalker, med alle de paralleltemaer der konstant popper op her inde.
  Men i det mindste ejer jeg da ikke et eneste par MJs. Det er lige før jeg er lettet over det. Men også kun næsten.
  God fornøjelse med syningen.

 3. julie skriver:

  Men Anne, hvis du bruger str. 37,5 i sko, så har jeg det flotteste par MJ´s du kan købe?? Og ja, jeg har samme følelse med dig. Rart at vide, at man ikke er den eneste i den her plimsoller af en båd med kurs mod kanten. Lyder godt med de der retro stoffer. Den er jeg også på. Har planer i den retning i næste uge. Gad vide, hvad der sker med vores hjerner der om natten?? Kan søvnmangel udmønte sig i overdreven tro på egne evner?

 4. Anne skriver:

  Suk. Skal jeg nu være glad eller ked af at vi i det mindste ikke bruger samme skostørrelse? Jeg vader jo rundt i noget der ligner en 39’er.
  Efterhånden tror jeg, søvnmangel kan udmønte sig i hvad som helst. Har selv haft begyndende anfald af “jeg-starter-eget-firma-efter-barsel”. Dog stadig kun mellem 4 og 6 om morgenen. Har ikke engang vovet at skrive om det på egen blog endnu, fordi jeg ved at Alfa vil få mavesår af skræk, hvis han læser det. Han er sådan en der bliver skidt tilpas, hvis ikke der er o.r.d.e.n i økonomien.

 5. katrine skriver:

  Åhja… Jeg har også købt ind til mit helt store projekt! Jeg vil jo lave en butik, jo! *Himler*
  Jeg fik en splintrende ny symaskine i bryllupsgave af mine forældre og idag for første gang(!) sætter jeg mig glad ved den og skal “bare lige kante den her vikle”. Så dur lortet ikke!! Eller… der er ihvertfald ét eller andet galt, så den kører trægt på og tråden knækker?!? *Indsæt grimme ord her*
  Så… jeg må vist ringe til svigerfar. For vikler og tullebukser laver jo ikke sig selv, vel?!

 6. julie skriver:

  Øhh Katrine? Jo de gør. Jo de gør. Jo de gør. Jo de gør. Jo de gør. Jo de gør. Jo de gør. Jo de gør. Jo de gør. Jo de gør. Jo de gør. Jo de gør. Jo de gør. Jo de gør. Jo de gør. Jo de gør. Jo de gør. Jo de gør. Jo de gør. Jo de gør. Dét andet der, siger du bare IKKE!

 7. Er det dem, de kalder Tumlebukser, du skal sy? Jeg er ked af at sige det, men de er som taget ud af Meedom og Meedom’s bøger; det er basisbukser – og det er dem, der er behageligst for vores små lækre børn. Går du i Stof2000 kan du købe ind til et par tilsvarende bukser for det halve, eller måske under.
  Skipper Stoffer inde på Gl. Mønt er et sandt mekka, og de har selvfølgelig også en hjemmeside:
  http://www.skipperstoffer.dk/site/product.asp
  Det er dem, der fabrikerer den stribede bomuldsjersey, som efterhånden fåes i alskens farver, og du taster bare den ønskede længde ind (cm. eller meter).
  Med hensyn til mønstre så har Stof2000 f.eks. Onion-mønstre:
  http://www.onion.dk/
  Jeg har også hørt meget godt om Ottobre Design, hvor bladene bl.a. kan fåes her:
  http://www.stofogsy.dk/page184.html
  Det her site er også et skønt sted:
  http://www.smaatekstiler.dk/
  God fornøjelse!

 8. Lone skriver:

  Det er et Onion-mønster jeg har købt, så om……æh…….lidt…..kan jeg fortælle om det er godt 😉

 9. Hej Alle
  Undskyld jeg blander mig. Men som uddannet håndarbejdslærer og tidligere underviser på mor/spædbarn-hold, er det en fornøjelse at læse at I kæmper for at sy unikke ting til jeres små.
  Jeg har brugt Meedom’ernes bog meget i min undervisning, og mener at man kan sy alt fra 0-3 år efter deres mønstre…… men kan hvis I er trætte af stilen eller ungerne er ved at vokse ud af mønstrene, vil jeg anbefale en ny forfatter (ups- nok 2 år gammel) Ulla Welinder som har udgivet en bog med mønstre 4-10 år og vist nok også en til de små…. Det er på Gyldendal eller Politikens forlag…..
  Stof og Stil i Roskilde v. Hedehusene er også et godt sted. De har også en hjemmeside. wwwstofogstil.dk.
  Undskyld at mine oplysninger er lidt gamle, men tiden til at sy er forsvundet efter jeg blev selvstændig efter barn nr. 2…..
  Rigtig god fornøjelse ved symaskinerne.
  Helle

 10. Lone skriver:

  Det er simpelthen fordi jeg er en skovl til at strikke, og det er ellers en rigtig mor-ting at kunne, synes jeg 😉 Synes syvejledningen ser nem ud og har tænkt mig at bruge en fridag i utide (undervisning aflyst) på at afprøve det.

 11. 20026 hedder det perfekte Onion mønster på tullebukser/tumlebukser/posebukser…kært barn. Og i Stof2000 har de billigt stof og stort udvalg. Har syet 6 par for 200,-. Men stadigvæk. Det tager cirka 100 år at finde alt det skrammel frem man skal bruge, tråde symaskinen, rydde op, søge efter nedfaldne knappenåle med pilekvist osv. Så det er fint at sy til eget afkom, men som værtindegave må jeg anbefale chokolade eller sågar en plade speltboller. Det får man ikke grå hår af. (ikke nær så mange)
  Derudover god fornøjelse og al magt til de kreative skabende kræfter. U rock!

 12. Irene skriver:

  Bare lige et tip til Katrine. Hvis din tråd bliver ved med at knække, så er det næsten sikkert, at det er trådspændingen den er gal med, eller undertrådens spænding. Hvis du ikke ved hvordan du ændrer det så bare skriv.

 13. Lone skriver:

  Magnet-nålepude kan anbefales 😉 Har anskaffet mig en lille værktøjskasse som jeg har alle sy-grejer i: Sømmometer, kridt, målebånd, nåle og tråd, spoler osv. Hættetrøjen tager form, men selvfølgelig skulle jeg liiiige digte lidt selv og fore lommen, iiiih. Det JEG synes tager længst tid er at tegne mønsteret op, men det slipper man for med by-mom

 14. Lis skriver:

  Jeg glæder mig da også til at se dine kreative udfoldelser, Julie. Jeg hepper jo også på alt der er homemade with love (også selvom man måske bander en lille smule undervejs;-))
  Måske du skal have lidt Libertyrester med i pakken, så du kan lege med dem også?

 15. julie skriver:

  Ih Lis, det ville være en fin ting… så ville jeg lave noget RIGTIG unikt 😀

 16. Lene skriver:

  Hov! Min hund (ja, det er så min baby-erstatning) har lige ædt mine MJ’s. Så…når jeg bruger str 37.5, hvad er det så for nogle, du gerne vil sælge? 😉

 17. julie skriver:

  Lene – seriously? Har din hund ædt dine mj´s? Og din tysk stil?? 🙂 Det er de blå med sølv snuder, som er midt i billedet ude til venstre. De er stort set ubrugte og enormt smukke og fås jo ikke længere. Jeg kan ikke passe dem længere, efter to graviditeter der har presset mig op i en str. 38.

 18. Katrine skriver:

  Irene : Svigerfatter har fixet maskinen. Det var noget med ja, dét du sagde og nogle indstillinger… Jeg forstår det ikke. Men den skulle virke nu. Tør næsten ikke prøve igen, for jeg ødelægger den garantrisse igen med det samme :-/
  Måske skulle jeg finde manualen frem..?

 19. Joan Rinkovski skriver:

  Hej Alle i skriver
  Ledte efter mønster til mine børnebørn og kom tilfældig på jeres side og det var dejligt at læse jeres humor, selv om jeg nu er mormor kan jeg se det hele for mig har også haft mange ideer om div. kreative ting, som desværre er gået i vasken, men at læse om jer var dejlig opkvikkende.
  Tak for det
  Knus Joan

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.